Gyurcsányista vezetésű kerületnél landolt a Jobbikból a Momentumba távozó Stummer János

2022. november 25. 09:21

Megtudtuk: a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője, a jelenleg a Momentumban politizáló Stummer János a DK vezette 18. kerületben kapott állást az önkormányzatnál. Kérdéseinkre csak a kerület jobbikos alpolgármestere reagált. Mint mondta: maximálisan elégedettek a munkájával.

2022. november 25. 09:21
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

DK-s vezetésű kerületben landolt az immáron momentumos színekben politizáló Stummer János – tudta meg a Mandiner.

Stummer azután hagyta ott a Jobbikot, hogy a mozgalom tisztújító kongresszusán Jakab Péter kihívójaként elindult az elnöki pozícióért, azonban nem tudott maga mögé állítani elég támogatót. Ezt követően azt írta, nyilvánvalóvá vált számára, hogy „az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője volt, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami hazája jövője szempontjából üdvös”.

Arra utalt, hogy a Jobbik letért a jobboldali, polgári irányvonalról, ezért egyértelműen Jakabot okolta.

Majd fél évvel a kilépése után Stummer visszatért: ezúttal a Momentum színeiben.

A párt vezetői hangsúlyozták, mindenkit várnak, aki képes szövetségben gondolkodni, és a „fényt választja árnyék helyett”. Szerintük a kormányváltás egy nehéz, hosszú folyamat, a Momentum azonban nem fog hazudni a választóknak.

Az ismét Budapesten ténykedő politikus pedig azt írta, azért választotta Gelencsér Ferencéket, mert itt értik, „hogy ennek az országnak a valóságos helyzetéről, lehetőségeiről és kilátásairól őszintén érdemes csak beszélni”. Csakhogy eközben a Jobbik visszatáncolt jobbközépre, de ezt ő már nem várta meg.

Stummer János momentumos lesz

Stummer János volt jobbikos politikus a Facebook-oldalán jelentette be, hogy belép a Momentumba. Mint írta, meggyőződése, hogy a Momentum hazánk legjobb esélye arra, hogy a „mostaninál jobb, szerethetőbb, szabadabb Magyarországot" építsen. Kifejtette, jövök, mert ez a közösség érti, hogy ennek az országnak a valóságos helyzetéről, lehetőségeiről és kilátásairól őszintén érdemes csak beszélni."

 

Visszatérve Stummer új pozíciójára, érdeklődtünk nála, meg tudja-e erősíteni az értesüléseinket, de a politikus a Momentum sajtóosztályához irányított minket, megjegyezve: rajtuk múlik, kapunk-e egyáltalán válaszokat a következő kérdésekre:

  • Vagyis, hogy tényleg a 18. kerületi önkormányzatnál kötött ki újdonsült politikusuk?
  • Valóban a kerületi jobbikos alpolgármester, Makai Tibor mellett dolgozik párttársuk?
  • Amennyiben ez így van, mit szólnak ehhez a Momentumban?
  • Arra is kíváncsiak voltunk, mennyit kereshet Stummer az önkormányzatnál?

Hasonló kérdéseket tettünk fel az önkormányzat sajtóosztályának és a jobbikos alpolgármesternek is, hozzátéve azt is, ki hívta Stummert a hivatalhoz, s hogy ott milyen munkát vállalt a politikus?

Megkereséseinkre csupán Makaitól érkezett egy igen szűkszavú válasz. Szó szerint idéznénk:

„Jók az értesüléseik, Stummer János valóban a 18. kerületi önkormányzatban dolgozik. Munkájával a magunk részéről maximálisan elégedettek vagyunk.”

Nem derült ki továbbra sem, tehát, hogy az egykori jobbikost ki hívta a DK-s kerületbe, hogy Stummer Makai mellett dolgozik-e, milyen munkakörben, s hogy a politikus mennyit keres.

Átigazolási szezon

Az önkormányzati választások közeledtével mozgolódások indultak az ellenzéki pártokon belül. Úgy tűnik, a DK és a Momentum is óriási energiát fektet politikusok átigazolásába. Előbbi erőt fitogtat, utóbbi pusztán állva szeretne maradni.

A Gyurcsány-párt például minap jelentette be, hogy Szücs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester immár őket erősíti, nem a Párbeszédet. Déri Tibor időközben a DK-val szavaz a Momentum helyett. Korábban pedig két városvezető is elhoztak a szocialistáktól: az óbudai Kiss Lászlót, illetve a 18. kerületi Szaniszló Sándort. Gelencsérék most átültették Stummert a Jobbikból, azonban információink szerint ezt nem mindenki értékelte a Momentumon belül.

A momentumos pártvezért egyébként is rengeteg kritika éri. Legutóbb az Amerikai Népszava szállt bele: „teljes erővel halad a Momentum »harmadik utas« kódolt fasizálódása a pártelnök vezetésével. (…) Gelencsér Ferenc a csurkista MDF-et támogató családból származik, aki Orbán Viktor egyik lelkes híve volt, akit saját elmondása szerint a 2006-os puccskísérlet indított a politika felé, méghozzá a puccsisták oldalán”.

A baloldal békéscsabai jelöltjének neve is felbukkant az ELTE listabotrányában

„Nagyszerű érzés volt az ELTE tanárának, de a szívem mindig a haza szolgálata felé húzott" - vallja Stummer János, a Jobbik politikusa minapi Facebook-videójában. Stummer korábban volt a párt budapesti elnöke, erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, majd 2018-tól parlamenti képviselője. Most a Békés megye 1. számú választókörzetében indul a hatpárti ellenzéki összefogás színeiben az áprilisi választáson.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2022. november 25. 13:06
Most erre mondja valaki, hogy az ELTE könyvtárszakos diplomája szart sem ér! Itt a példa rá, hogy de. :-))
Búvár Kund
2022. november 25. 12:29
Kígyósi lakos létére Bp 18. ker-ben dolgozik? Vajon szolgálati lakást is kapott? Vagy lakhatási támogatást?:-)
fado
2022. november 25. 12:10
Merkel történelmi bűne az hogy több millió integrálhatatlan muzulmánt szabadított Európára
fado
2022. november 25. 12:08
Bírságot kapott a K&H Bank, mert kedvezőtlenebb árfolyamon adta az állampapírokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!