Stummer János kilépett a Jobbikból

2022. május 10. 08:02

„Jakab Péter politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele” – írta a politikus.

2022. május 10. 08:02
null

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra” – olvasható Stummer János Facebook-bejegyzésében.

A politikus írásában kifejtette: az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője volt, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami hazája „jövőjének szempontjából üdvös”.

Az Országgyűlésnek sem lesz tagja

„Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele” – fogalmaz bejegyzésében. Stummer azt írja: a közügyekkel való foglalkozást továbbra is az élete részének tekinti, de új párt, vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

Stummer mostanáig a parlament nemzetbiztonsági bizottságát vezette, de a következő Országgyűlésnek nem lesz tagja, mivel a választáson a békéscsabai körzetben kikapott a Fidesz-KDNP jelöltjétől, Herczeg Tamástól, a baloldali ellenzék közös listáján pedig nem került befutó helyre, mindössze a lista 121. helyén szerepelt.
Választás és tisztújítás után a Jobbik. Az egyik biztosan kudarc, a másik még kérdéses. Milyen helyzetben van jelenleg a párt, és mi várhat rá a következő időszakban? Helyzetértékelésünket ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2022. május 12. 15:41
stumi patkány! Jó hogy kiléptél, de előbb kellett volna, sok évvel ezelőtt. Sőt be sem szabadott volna lépned. De hát te egy ócska,aljas karrierista szarkupac vagy,és az is voltál mindig. Eddig kinyaltad, jakobinus petya, flető,fegyőr,maki,stb seggét. Csak nagyot buktatok,nem marad számodra jó fizető hely,ezért most játszod a tisztességes jobbos magyart. De csak egy karrierista balos patkány vagy,és az is maradsz.
CirmoS
2022. május 10. 13:36
Bezzeg ha áprilisban nyert volna a moslék....
Voltkocsmáros
2022. május 10. 13:26
Még a végén dolgozni kell.Későn kapcsoltál öcsém.
Sincero
2022. május 10. 12:44
Miért volt benne eddig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!