Érthetetlen a szlovák felháborodás, hiszen a minisztériumukban is Nagy-Magyarország térképe lóg

2022. november 22. 21:45

Peter Kažimír szlovák jegybankelnök, volt pénzügyminiszter irodájában is ott volt a történelmi Magyarországot ábrázoló térkép.

2022. november 22. 21:45
null

Peter Kažimír jelenlegi szlovák jegybankelnökkel, volt külügyminiszterrel öt éve készített interjút a Dennik N szlovák hírportál, a nyitókép pedig az akkor még tárcavezetőként dolgozó politikus dolgozószobájában készült fotó volt. Ezen pedig a szoba oldalában látható Nagy-Magyarország térkép volt látható. 

A szlovák sajtóban többen azt feltételezték, hogy Photoshop az egész, ám a Felvidék.ma megkereste a fotót készítő Tomáš Benedikovičot, aki szerint szó sincs róla, a kiemelt kép az eredeti fotója, nincs szerkesztve és a pénzügyminisztérium egyik termében készült,

ahol több hasonló, történelmi térkép is van.

A fotókat IDE KATTINTVA lehet megtekinteni. 

Szlovák külügyminiszter: Undorító, hogy Orbán Viktor ilyen sálat viselt!

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter Facebook-oldalán fakadt ki a sál miatt, azt írta, gondja van azzal, „ahogy a magyar kormány viselkedik". A politikus úgy fogalmazott, „undorító, hogy Orbán Viktor ilyen sálat viselt". Mindenki, aki jól ismer, tudja, hogy nem volt, és hosszú időn át nem is nagyon lesz olyan külügyminiszterünk, aki ilyen pozitívan állna hozzá uherszkói örökségünkhöz és közös történelmünkhöz" - fogalmazott a szlovák diplomácia vezetője.

Orbán Viktor kedden közösségi oldalán azt írta, hogy a magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek, A kormányfő Dzsudzsák Balázs görögök elleni búcsúmeccsén viselte a történelmi Magyarországot ábrázoló sálat, melyet kritikával illetett többek között

Orbán Viktor válaszában leszögezte, a foci nem politika és „ne lássunk bele olyat, ami nincs”.

Nyitókép: MTI / Kallos Bea 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. november 24. 07:27
Senkinek nincs joga azt kérni,hogy tapsoljuk meg a felmenőink kinszenvedéseit. Ott van pl. a holokausztlegenda-több helyt becsukhatják,aki kérdést mer (csak) feltenni a kényszermunkas korszak ellentmondásos narrativájával kapcsolatban. MERT a világ urai erősek..
Lajoss
2022. november 23. 16:00
Hiába erőlködtök,vállalhatatlan megint csak amit előad ez a szerencsétlen.
hallgató
2022. november 23. 14:05
A tótok számára a jelenlegi országhatáraik megváltoztathatatlanok, de az etnikai határok sérthetetlenségére ezt a hozzáállásukat már korántsem tartják érvényesnek
Vasgyari Tibi
2022. november 23. 13:51
Ez a kommunista reflex, jaj csak meg ne bántsuk a szlovákokat, románokat, ukránokat stb, és mi lett az eredménye? Úgy könyveltek el minket mint nyuszikákat, akiket lehet szivatni. Lásd szlovak, ukrán nyelv törvény, katona temető! Szerintem bele kell állni, és tudatni, hogy Trianon igazságtalan volt. Persze most nem tűnik reálisnak Trianon revíziója, de a világnak tudnia kell, hogy magyarok számára ez egy fájdalmas seb. Nem kell szégyellni a sálat. Tehetnek egy szívességet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!