„Orbán annektálta Erdélyt” – így akadt ki a román sajtó egy nagy-magyarországos sálon

2022. november 22. 09:32

Provokációt emlegetnek a román lapok.

2022. november 22. 09:32
null

Daniel Freund kiakadt Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálján, keddre pedig a román sajtó is feldolgozta a „sálbotrányt”.

„Orbán annektálta Erdélyt”

Ezt a címet az Adevarul újságírója adta az esetről beszámoló írásában. A szerző szerint a Nagy-Magyarország „a magyar revizionizmus” szimbóluma, azt pedig „gyakran használják magyar tisztviselők Budapesten”. Arra nem tér ki a szerző, hogy pontosan kik, mikor, hol és milyen alkalommal viselik a Nagy-Magyarországot, de nehezményező hangnemben megemlékezett arról, amikor Orbán Viktor sok szerencsét kívánt a történelem érettségit író diákoknak – egy földgömbbel, amelyen szintén Nagy-Magyarország látható.

„Álmodik a nyomor” – üzente akkor a földgömbbel kapcsolatban Ludovic Orban akkori miniszterelnök. 

„Revizionista provokáció”

A Jurnalul román weblap és az Agerpres hírügynökség a román külügyminisztérium közleményét idézve azt írják: a tárca a bukaresti magyar nagykövetnél tiltakozott, 

mindenfajta revizionista megnyilvánulás teljesen elfogadhatatlan, mindegy, hogy milyen formát ölt”

– szól a közlemény. 

Veri a tamtamot a román külügy, nem csak Daniel Freund akadt ki Orbán Viktor szurkolói sálja miatt

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Daniel Freund kiakadt Orbán Viktor szurkolói sálja miatt. A német liberális politikus nehezményezte, hogy Nagy-Magyarország szerepel a sálon. Erről ide kattintva olvashat bővebben! A román külügyminisztériumban is láthatták az Orbán Viktor miniszterelnök sálját bemutató képsorokat, a Transtelex szerint a bukaresti külügy rosszallását fejezte ki Magyarország bukaresti nagykövetnek, miután észrevették a Nagy-Magyarországot a miniszterelnök szurkolói sálján.

Nyitókép: MTI / Kallos Bea 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugyan már
2022. november 22. 23:07
A Békás szorosba (plusz egész Erdélybe)minden árusnál kapható nagy Magyarország kép. Nem hiszem el hogy a románoknak fel se tűnt idáig...
machet
2022. november 22. 17:57
Ó igen.
útonjáró
2022. november 22. 17:43
"Orbán annektálta Erdélyt" és mit fognak írni, ha esetleg majd tényleg annektálja...? hogy "most aztán már tényleg...? ;))
bölcsbagoly
2022. november 22. 17:22
Nagy Magyarország évszázadokon át létezett, ergo térképe is volt, s a történelmet nem tiltották be Trianonban! Látható, hogy mekkora a fennvaló állatkertje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!