Szlovák külügyminiszter: Undorító, hogy Orbán Viktor ilyen sálat viselt!

2022. november 22. 21:20

Újabb kiakadás a nagy-magyarországos sál miatt.

2022. november 22. 21:20
null

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter Facebook-oldalán fakadt ki a sál miatt, azt írta, gondja van azzal, „ahogy a magyar kormány viselkedik”. A politikus úgy fogalmazott, „undorító, hogy Orbán Viktor ilyen sálat viselt”.

– fogalmazott a szlovák diplomácia vezetője. 

„Értesítik" a magyarokat, hogy száz éve megszűnt a királyságuk - az osztrákok is reagáltak Orbán Nagy-Magyarország sáljára

A Politico beszámol arról: viccesnek szánt közleményt adott ki az osztrák külügyminisztérium Orbán Viktor Nagy-Magyarország mintázatú sálja kapcsán. A bécsi külügy szóvivője azt közölte: „A történelmi térképekre való gyors pillantással bizonyítást nyertek az eredeti sejtések, miszerint Transzlajtánia (a Magyar Királyság) megszűnt létezni úgy száz évvel ezelőtt.

A szlovák nyelvben külön szóval – Uhersko – hivatkoznak a történelmi Magyarországra és külön szóval – Maďarsko – a maira. Káčer szerint nincs helye a magyar-szlovák kapcsolatban az irredentizmusnak és a revizionizmusnak. 

– fogalmazott.

Orbán Viktor közösségi oldalán reagált a sálügyben, azt írta a kormányfő, hogy a sál annyit jelentette, hogy a magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek. 

A foci nem politika”

– írta Orbán Viktor.

Daniel Freundot kiakasztja Nagy-Magyarország, a szomszédokat azért kevésbé

Orbán Viktor tegnap Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sálat öltve fogadta a válogatottságtól búcsúzó Dzsudzsák Balázst, az internet pedig a várakozásoknak megfelelően felrobbant. Daniel Freund EP-képviselő, Magyarország német zöld megszállottja azonnal üzent Twitteren, felhívva a figyelmet arra, „milyen megnyugtató ez Magyarország szomszédjai számára", mintha Orbán sálja bármilyen agresszióra utalt volna Trianonban magyar földet szerző szomszédainkkal szemben, akik egyébként szinte mind NATO-tagok.

Nyitókép: Facebook

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. november 23. 18:01
Szlovákia nem is létezett, csak egy pár éve van! Pofa súlyba!
sorivo4
2022. november 23. 17:13
"A szlovák nyelvben külön szóval – Uhersko – hivatkoznak a történelmi Magyarországra és külön szóval - Madarsko - a maira." Az ő országuk neve meg Felvidék a magyar nyelvben.
sorivo4
2022. november 23. 17:09
Ez történelmünk. Meg a tietek is.
Lajoss
2022. november 23. 16:03
Az ilyen tahóságokkal is óriási károkat okoz az országnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!