MZP mozgalmát pénzelő szervezet: Nem avatkoztunk bele a választásba

2022. szeptember 12. 17:17

„Nemzeti kormányoktól és nemzetközi szervezettől függetlenül dolgozunk” – írta hétfői közleményében az Action for Democracy nevű NGO.

2022. szeptember 12. 17:17
null

„Hagymázas összeesküvés-elméletnek” nevezte az Action for Democracy nevű NGO „a kormánymédia” azon híreit, amelyek szerint „a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nyújtott támogatásukkal beavatkoztak a magyarországi választásba” – adta hírül hétfőn a HVG.

„Pártoktól és választásoktól függetlenül”

A portál szerint a szervezet hétfői közleményében azt írta, hogy stratégiájukat és tevékenységüket „kizárólag a demokratikus eszmék és elvek iránti elkötelezettség vezérli.

Márki-Zay: Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter a Magyar Hang egyik podcastjában közötle, hogy személyesen ő készítette el a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányelszámolását. A politikus még arra is kitért, hogy olyan dolgok is nehezítették az összesítést, hogy

Az Action for Democracy nevű amerikai alapítvány a politikus szerint egy tételben küldte ezt az összeget, de Márki-Zay azt állította, korábban más utalások is jöttek ettől a szervezettől, és a forrásokat a tengerentúlon sok donor adta össze. Azt is mondta, nem hiszi, hogy Soros György adományozott volna pénzt nekik. Erről bővebben itt és itt írtunk. 

A HVG rámutat:

„Támogatásaink a demokratikus értékeket, a választásokon való részvételt és a választások tisztaságát célozzák. Célországainkban olyan szervezeteket támogatunk, amelyek pártoktól és választásoktól függetlenül élen járnak a demokráciáért folytatott harcban” – idézi a szervezetet a portál.

Hozzáteszik: az Action for Democracy azt írta, tanácsadói testületük tagjai személyesen adnak „stratégiai jellegű és nem operatív tanácsokat”, továbbá „nem részei az Action for Democracy napi döntéshozatali és támogatási folyamatának, és nem ismerik részleteiben a célországainkban végzett támogató tevékenységünket.” Kiemelték: sem Mark Malloch-Brown, sem Jami Miscik nem vett részt a szervezet munkájában, nem voltak soha a szervezet tanácsadó testületének tagjai.

***

Kapcsolódó

Jogász: A baloldali pártoknak azt kell bizonyítaniuk, hogy az MMM-től közvetve sem jutottak vagyoni előnyhöz külföldi forrásokból

Ez „nem lesz könnyű” – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán. Bővebben is érdekel!

Ez – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán.

Nyitóképen a (2022-es választást követően széthullott) korábbi baloldali összefogás vezető politikusai. Fotó: Ficsor Márton

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaqxar
2022. szeptember 13. 21:28
Mit nem ertetek ezen ? Az amerikaiak partol, es orszagtol fuggetlenul adtak, mert kulonben amerikaiaknak torveny tiltja, h beleavatkozzanak mas orszagok demokratikus folyamataiba, A marky meg nem is part, es kulonben sem kampanyolt, mert igy nem vonatkozik ra a torveny. Figyeltek ugye, A Torvenyesseg vedelmeben elen jaro fenyes lovagok mindegyike megtalalta a legalis kiskaput, h ne vonatkozzanak rajuk a torvenyek, Mert celjuk egy torvenytisztelo magyar kormany letrehozasa !! Kepmutatas: BOSS LEVEL !!
krampus
2022. szeptember 13. 16:27
A fotorol a Lenin fiuk jutottak eszembe! 100 ev mulva is itt vannak es a hatalomrol abrandoznak a nyomorultak. Valahol ez Horthy hibaja, hisz o volt az utolso aki eltakarithatta volna ezeket az idegenszivueket hazankbol. E helyett megbocsatott nekik, azoknak, akik sosem bocsatanak meg es nepunk megsemmisitesen ugykodnek. Ez a foto elegge hanyingert kelto.
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 13. 11:34
Ezek szerint egy orosz fedőszervezet is ugyanúgy pénzelheti az amerikai választások valamelyik résztvevőjét, az nem számít beavatkozásnak. Jó tudni a jövőre nézvést
retsag
2022. szeptember 13. 05:49
Persze. Tulajdonképpen ott sem voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!