Márki-Zay a kampányról: Még június közepén is érkezett több százmillió forintos támogatás az Egyesült Államokból

2022. augusztus 27. 21:43

„A számlákhoz szükséges mértékben kaptunk támogatást még júniusban is” – részletezte egy podcastban a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje.

2022. augusztus 27. 21:43
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter egy podcastban mesélte el, hogyan próbált odamenni Jakab Péter fórumaira a kampányban, mert „az amerikai kutatók is ezt tanácsolták”. A baloldali összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje a támogatások kapcsán is dicsekedett kicsit.

Márki-Zayék még júniusban is több százmilliós támogatást kaptak Amerikából

A Magyar Hang podcastjában Márki-Zay többek között arról is beszélt, hogy személyesen ő készítette el a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányelszámolását. A politikus még arra is kitért, hogy olyan dolgok is nehezítették az összesítést, hogy

Az adományról szólva Márki-Zay elmondta: „ennek a segítségével tudtuk kifizetni az kampány utolsó számláit.” Mint részletezte:

Márki-Zay szerint úgy néz ki, hogy még marad is egy közel 100 milliós összeg „a több milliárdos kampány végén”, pedig a külföldi adományok után áfát, adót kellett fizetniük, és azt sem zárja ki, hogy még bírság, büntetés, pótlék is jöhet.

Az említett adást az alábbiakban hallgathatja vissza:

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. augusztus 29. 14:16
Akkor most nyomozás fog indulni? A magyar törvények tiltják, hogy párt szervezetek külföldről pénzt kapjanak Ezt most akkor, hogyan? Ez a fő bajom a fidesszel, hogy a rendőrség és ügyészség miért nem tesz ez ellen?
nuknuk
2022. augusztus 28. 11:52
Hazudik Maki.
Brandon the great Negro
2022. augusztus 28. 10:16
Jól értem, azzal kérkedik, hogy külföldről pénzelik?
chief Bromden
2022. augusztus 28. 09:29
Akkor egyszerű lehet a képlet, törölni a külföldről irányított ellenzék eredményeit. Egyéniben és listán előre léphet a következő. Utána lehet perlekedni, hogy hazaárulók vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!