Márki-Zay egy podcastban mesélte el, hogyan próbált odamenni Jakab Péter fórumaira a kampányban, mert „az amerikai kutatók is ezt tanácsolták”

2022. augusztus 27. 07:40

„Atyaúristen!” – reagált Gulyás Balázs műsorvezető, aki Benny-Hill-szerű jelenetnek nevezte, ahogy Márki-Zay kergeti  Jakabot a kilencvenháromezer négyzetkilométeren.

2022. augusztus 27. 07:40
null

A Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjának vendége volt Márki-Zay Péter. A bő egyórás műsorban számos téma szóba került a kampánypénzekkel való elszámolástól Jakab Péteren és a kampány értékelésén keresztül a Gyurcsány-problémáig.

Gulyás Balázs kérdésére Márki-Zay elmondta: nemrég kapta kézhez a kampányelszámolást, ami 42 000 sorból áll, és majd teljes egészében nyilvánosságra igyekszik hozni. Kiderült:

még júniusban is érkezett többszáz millió forintos támogatás Amerikából, amit rögzíteni és elszámolni kellett.

Márki-Zay megjegyezte: nem hiszi, hogy Soros György is az adományozók között lett volna, amerikaiak és Amerikában élő magyarok azonban ott lehettek a támogatók között. Márki-Zay úgy számol, hogy nagyjából egy százmilliós összeg fog maradni az elszámolás után, ami a Mindenki Magyarország Mozgalom számlájára fog kerülni. „Ez nem a Mester utcai lakosoktól, meg a mártélyi adományozóktól fog maradni, hanem az amerikaiaktól” – szögezte le az egykori miniszterelnök-jelölt.

Szóba került Jakab Péter is. Márki-Zay szerint az ex Jobbik-elnök minapi bocsánatkérése nem neki, hanem a választóknak szól. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az, hogy már a kampányban sem segített neki Jakab és a jobbikosok, sokkal nagyobb probléma, mint ami április 3-án este történt ( amikor Jakab és Gyurcsány nem volt hajlandó a miniszterelnök-jelölttel egy színpadon állva vállani a vereséget).

Jakab Péterről szólva Márki-Zay hozzátette: „Nagyon szerettük volna – és az amerikai kutatóknak is ez volt a tanácsa – hogy minél többször, különösen vidéken is álljunk ki egy színpadra, nem volt hajlandó rá, nem is válaszolt. Én azt is mondtam a saját csapatomnak, hogy nézzék meg, hova megy Jakab Péter, és menjünk oda mi. És tessék elképzelni, bárki megnézheti, Jakab Péter nem is tette ki, nem voltak eleve meghirdetett kampányrendezvényei” – mesélte Márki-Zay.

„Atyaúristen!” – reagált Gulyás Balázs műsorvezető, aki Benny-Hill-szerű jelenetnek nevezte, ahogy Márki-Zay kergeti  Jakabot a kilencvenháromezer négyzetkilométeren. „Ez egészen megdöbbentő” – tette hozzá Gulyás.

Márki-Zay azt is elmesélte, hogyan romlott meg a viszonya Jakabbal.

„A másik, ami sokat segített volna, ha a Jobbikot nem gyurcsányozzák össze. Ha a Jobbik már az előválasztásnál a szoros szövetséget nem a DK-val kötötte volna, akkor talán hitelesebben tudtuk volna az ajánlatunkat közvetíteni a később sajnos a Mi Hazánkra vagy a Fideszre szavazó volt Jobbik-szavazók felé. Ott lehetett volna még jelentősége annak, hogy Jakab Péter milyen stratégiát követ, igazából a mi kettőnk személyes ellentéte ebből táplálkozik. Amikor 2021 májusában ezt a Jobbik-DK szövetséget megkötötték, és ezt én nyíltan kritizáltam, akkor sértődött meg Jakab Péter, és kabinetvezetője, Molnár Enikő” – magyarázta Márki-Zay.

A teljes adást – melyben szóba került még a DK is – alább hallgathatja meg.

Nyitókép: You Tube

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. augusztus 28. 19:19
Szerencséje volt a makizajnak, halála elött, még a koporsó fedél felrakása elött mikrotámogatásban részesítette egy csomó amerikai, a Fuggerék szarosgyurija, az infó szerint nem volt közte, mármint a halottak közöt!
Lilyana
2022. augusztus 27. 18:27
Az egész baloldal meg EU annyira Amerika valagából lóg ki, hogy inkább tönkremegy és hagyja, hogy Oroszország járjon jól az embargóval, Európa meg elszegényedjen, de muszáj az amerikai tanácsadókra hallgatni, mert aki nem ezt teszi, azt.........
Megtalálta
2022. augusztus 27. 18:02
" Én azt is mondtam a saját csapatomnak, hogy nézzék meg, hova megy Jakab Péter, és menjünk oda mi. " Hát ez remek ötlet volt. :/
Palatin
2022. augusztus 27. 16:48
Márki-Zay Péter, háborús bujtogató, a pincéjében saját trágyájával gombákat etetö, rezsi-felturbózó, lámpavas-rajongó, cezaromániás csürhe-példakép, hobby-rögtönitélö martalóc, nárcizmus-megszállott aus Biberfeldmarketplatz, aki határtalan önhittségében a magyarok "utolsó reménységének" tartja magát, és ezt egy alföldi cigányvajda stílusában akarja elhitetni velünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!