Pride után, ideiglenes csöndben

2022. július 25. 20:00

Mi, mai keresztények, egyetlen valamit azért eltanulhatnánk a melegjogi aktivistáktól: az előbújást.

2022. július 25. 20:00
null
Joó István
Joó István

Vasárnap este még szólt itt-ott a városban, cipelt hanghordozókból az a techno, ami korunk verbunkját akarta jelenteni szombat fényes nappal, hogyaszongya: „Tüfc, pú, tüfc, pú, bújj elő te is! Tüfc, pú, tüfc, pú, állj a seregünkbe!” De hét elejére az ütemes tüfcik közé kevert gépi bélhangok végleg elcsitultak,

a tovább maradó nemzetközi felvonulók visszavedlettek egyszerű turistákká.

Szememben nagyon más a pusztán homoszexuális és más a melegjogi aktivista. Előbbinél nem azt tekintem, mire gerjed, az értékei alapján ítélek. Adott esetben rokonszenvem sokkal inkább az övé, mint egy adott heteroszexuálisé. Viszont a melegjogi aktivista nem engedi tekinteni személyisége univerzumát. Fő meghatározottságként szexuális alternativitását tolja elém, és még azonosulást, hódolatot is vár. Persze erre fanatizálja egy birodalom méretű szekta, az LMBTQ, és nemcsak azért, hogy szakítson neki új híveket minden nép, társadalom többségéből. Hanem azért is, hogy szegénynek lehetőleg esélye se legyen többé kikerülnie ebből az álvallásból.

Beugrott: a bibliai Zákeusnak is volt „coming outja”. Ez a törpe termetű csaló vámos egy fügefára mászott fel és a lombok közül leste az arra elhaladó Jézust. Öntudatlanul szégyellte magát a Tiszta előtt, de meg kíváncsi is volt arra, akit Felkentnek ismertek fel és Jeruzsálembe vonulását ünnepelték az emberek, egy Pride-hoz nemigen hasonlító processzión. De aztán Zákeus, vállalva az esetleges kinevetést, előbújt. Lemászott annak az Istenembernek a hívó szavára, aki milliószor hatalmasabb a szexuális késztetésnél, de a csalás útján való vagyonszerzés gyönyörénél is. Pedig ezek, lássuk be, szintén nem kis hatalmak.

Zákeus azon a vacsorán, amit ő adott a magát meghívató Jézusnak, hitet nyert. Ezért tudott és akart aztán újra előjönni, nyilvánosság elé állni, ekkor már azzal a bizonyságtétellel, hogy Kinek kötelezte el az életét, Kihez tartozik. Meg hogy kiknek tartozik – hiszen busásan visszafizette az adósságát mindazoknak, akiket munkája során alaposan átvágott.

Mi, mai keresztények, akik talán unjuk a gyerekhittanon megismert Zákeust, egyetlen valamit azért eltanulhatnánk a melegjogi aktivistáktól: az előbújást. Persze egészen más formában, tartalommal, szándékkal, hangoltsággal.

Valljuk meg végre, Kiéi vagyunk és Tőle milyen Igazságot tanultunk.

Ne a heteroszexuális mellünket döngessük közben. Akik megélten keresztények vagyunk, imádkozzunk azokért, akik megtévesztettségükben ma még nem érzik a rabszíjukat. Ha nem tudnak is róla, egy amilyen rejtett, olyan globális háború hadifoglyai ők.

 

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. július 26. 09:02
Az angloamerikai DS woke birodalmában az a félelmetes, hogy a legleglegeszementebbségek mögé is odarittyenthető benne egy olyan hatalmas mediális és jogi támogatás, amivel szemben egy egyszerű halandó teljesen tehetetlen. Pláne, hogy a németek mérlegelik még azt is, hogy az ANGOLt hivatalos nyelvükké tegyék!!! Ott fognak hebegni-habogni pl. egy gyerekszerető dollárcsilliárdos ügyvédjével szemben, és csak zokognak majd az ítéleten, miszerint az életük értelmét büntetlenül használhatta eldobható élvezeti cikk gyanánt, melynek csak növelte az élvezeti értékét, hogy ezzel az ő lelküket is összetörte!
Sulammit
2022. július 26. 00:07
Zakeus, remek példa a nagy találkozás utáni tanúságtételre. És arra is, hogy a bűnös mégiscsak kíváncsi a Szentre.
Claudius1
2022. július 25. 22:28
keresztények/normalitáspártiak Mások nem normálisok?
matekandi
2022. július 25. 21:35
Hú, ez az "előbújás" mint kifejezés! Angolból lett ugye megkreálva a magyar megfelelője, lehet, hogy csak nekem, de ez a kifejezés inkább negatív felhangokkal bír: előbújik a patkány a lyukból, előbújik a nyűből a döglégy stb... Mindenesetre érthető, hogy a cikk szerzője arra gondolt, hogy a keresztények/normalitáspártiak is ki kell hogy álljanak a nyilvánosság elé, de a szóhasználatot ( szerintem) nem kéne átvenni. Ez a megjegyzés a szóhasználattal, nem a tartalommal kapcsolatos, szerencsére egyre többen vállalják fel a meggyőződésüket, egyre kevésbé merünk kicsik lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!