Jobban örülnek egy fideszes szomszédnak az ellenzéki szavazók, mint egy ukránnak vagy muszlimnak

2022. június 30. 11:29

Egy felmérés szerint ez közös pont a két nagy politikai tömb között.

2022. június 30. 11:29
null

Jobban örülnek egy fideszes szomszédnak az ellenzéki szavazók, mint egy ukránnak vagy muszlimnak – adta hírül csütörtöki cikkében a Telex.

Ezer főt kérdeztek meg

Policy Solutions friss elemzése szerint pár héttel az április 3-i választás után valamelyest csökkent a kormánypárti és ellenzéki tábor egymás iránti ellenérzése. Az elemzés adatait 2022. április 25. és május 4. között vette fel a Závecz Research. Ezer főt kérdeztek meg személyesen, a minta így életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint az ország felnőtt népességét reprezentálta.

A politikai megosztottság ellenére van közös pont

Az elemzés szerint a nagy politikai tömbök között még közös pont is van. Mint a portál rámutat,

a kormánypártiak és az ellenzékiek körében is abszolút többségben vannak azok, akik rosszul éreznék magukat, ha muszlim vagy roma szomszédjuk lenne.

A fideszesek csaknem kétharmada (63%), a Mi Hazánk-szavazók 60 százaléka, míg az ellenzékiek mintegy fele (51%) érez így a felmérés szerint, de a pártnélkülieknél is magas (43%) ez az arány.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. június 30. 17:03
Karácsony birkákal legeltetné le a füvet Bp. lakótelepein. A környezetében megjegyezték, elég sokan szavaztak ahhoz rá, hogy ne legyen nagy gond akár több birkanyáj összeválogatása.
Kivűlálló
2022. június 30. 16:48
"Jobban örülnek egy fideszes szomszédnak az ellenzéki szavazók, mint egy ukránnak vagy muszlimnak" Ezen nem vagyok meglepve! Mj: Egyébként, most roma, vagy ukrán...? Mert nem mindegy, bár kétségtelenül igaz, hogy van ukrán roma is...! Nem is kevés!
szintetikus
2022. június 30. 14:15
Ahogy patkányt sem szeretnék a szomszédba, úgy orkokat se. Ez ennyire egyszerű.
fatman
2022. június 30. 13:59
Hahaha... Mindig mondtam, h a mosléknál rasszistábbak nincsenek, anno a legkomcsibb körzetek lettek egy csapásra jobbikosok, a maszoposok is mindig cigánygyűlölők voltak... Csak egy csőcselékünk van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!