Érted, ilyen, hogy „magyar”, nem is létezik

2021. szeptember 22. 06:55

Kitalált közösség, meg minden!

2021. szeptember 22. 06:55
null
Veczán Zoltán

– Nézd, én eleve baromságnak tartom az összes ilyen nacionalista kivagyiaskodást, meg magyarkodást, mert hogy így tehetségesek vagyunk meg úgy tehetségesek vagyunk, Nobel-díjak meg a többi, mintha ez amúgy csak ránk lenne jellemző, vagy mérne bármit is,

persze, tudom a mantrát, Rubik-kocka, golyóstoll, C-vitamin – fenét, bőgatya és fütyülős pálesz,

az a nemzetkarakter, a többi csak pár ember egyéni teljesítménye, most erre legalább annyira lehetek büszke mint az olimpikonokra, csak azért, mert magyar színekben versenyeznek...

De érted, ilyen, hogy „magyar”, tulajdonképpen nem is létezik. Vagyis hát létezik, mert elfogadtuk, hogy így hívjuk magunkat, kitalált közösség meg minden, de azért eleve nézd meg, nyelvészeti szempontból finnugorok vagyunk, aztán ótörök meg török szavakat szedtünk fel meg persze egy csomó szlávot, meg németet, hát már amit eddig elmondtam, abban nincs egy darab magyar szó sem, eleve a német szó maga is szláv.

Vagy ott vannak a régészeti emlékek, griffes-indás övcsatok meg tarsolylemez, ugyan már, minden keleti népnek megvoltak ugyanezek a motívumok, íjfeszítők, na de tényleg, öregem, az ősember is íjjal vadászott, persze, lovasíjászat, a perzsák óta ismert sztori, nem azért, de remélem, rémlik neked ez a Nagy Sándor nevű fószer, aki európai értelemben véve úgy verte el ezeket, mint a kétfenekű dobot!

Jah, amúgy csodaszarvas-rege is megvolt így vagy úgy fél tucat népnél,

eleve népekről sem beszélhetünk, csak törzsekről, hétről vagy tízről vagy fene tudja, mennyiről, amik egyenként is tök különbözőek voltak genetikailag meg kulturálisan meg talán nyelv tekintetében is, a sztyeppe eleve egy óriási levesestál volt, mindenki kereskedett meg találkozott meg harcolt mindenkivel, szerinted majd jól érintetlenül hagyták a magyar szüzeket a kazárok meg a besenyők? És még csak akkor érkeztünk meg ide, ahol aztán voltak bolgárok, mindenféle szlávok, még avarok is valamennyi, aztán letelepedtünk, jöttek a németek meg bizánciak telepesként, hódítóként, a magyarok se gondolom, hogy csomót kötöttek a farkukra, amikor kalandozni mentek, és akkor még csak most jutunk el az államalapításig, szó se volt még tatárról, törökről, oroszról!

Már addig, az államalapításig érted, akkora házibuli volt itt Kelet-Európában, hogy mint a viccben, már annak is örülni kell, hogy nem ugatunk, hehe. Keverékek vagyunk, mint a falusi kutyák, korcsok. És nyugodj bele, a te Árpádjaid is már eleve mindenféle keverékként érkeztek, Géza fejedelem anyja besenyő, az István felesége meg bajor, szerinted..?

Hát mire az utolsó Árpád-házi feldobta a bakancsot, már abból az előkeverékből se maradt semmi,

amivel egyáltalán anno idekergették őket a besenyők. Ha most genetikailag kielemeztetnéd mondjuk magad, biztosan nem kicsit lepődnél meg, szerintem a világon nem létezik egyetlen olyan népcsoport sem, talán az ausztrál meg az amerikai őslakosokat leszámítva, amelyikből ne csordogálna egy-két csepp az ereidben, garantálom, mindből. Az összesből.

– És az kizárt, a magyarok ősei vagy rokonnépei közé netán, ebbe a mindegyik-összesbe, feltételesen, esetleg, talán-talán akár a hunok is beletartozzanak?

– Hogy micsoda?! KIZÁRT!!

Összesen 589 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GéKI
2021. október 11. 06:20
"...nyelvészeti szempontból finnugorok vagyunk." Ugye aki ilyent lebír írni azt ugye elég nehéz komolyan venni... Nem "MI" - vagyunk ugyanis finnugorok, csak a nyelvünk...! https://tudomany.hu/cikkek/nem-mi-vagyunk-finnugor-eredetuek-hanem-a-nyelvunk-a-tudomanyhu-cikke-a-magyar-ostortenet-legfontosabb-tenyeirol-108812 A cikk többi része is pont ezen a színvonalon lett megírva!
alkaloidablog
2021. szeptember 24. 19:47
Szerintem egymilió éves. Ez is egy állítás.
Vakfolt
2021. szeptember 24. 07:28
Ezt nem tudom honnan veszed, egyik műben sincsen "avar" szó. Mi ez a makacs avarozás? https://mek.oszk.hu/10600/10642/10642.htm https://mek.oszk.hu/02200/02245/02245.htm https://mek.oszk.hu/02200/02249/02249.htm
kulszek
2021. szeptember 23. 22:16
Ha a szerző arról értekezne hogy olyan hogy Svájci nincs, az még részben igaz is lenne mert svájci nyelv valóban nem létezik, csak négy hívatalos nyelv. De magyarul leírni azt hogy magyar nem létezik, hát nem minősítem, elég jól kifejtették már itt mások. Az hogy Svájc létezik, az részben az Aargaui Habsburgok nagyhatalmi törekvéseinek ellensúlyozására jött létre. Ezt aztán megszilárdította a közös érdek, a reformáció üldözöttjei, stb. Azt viszont szeretném ha mindenki tudná, hogy az hogy Svájc egy sikeres és virágzó ország, az a négy "törzs" szövetségének, közös akaratának az eredménye. Mert a nép akarata Szent ! Nekem ugyan sose tetszett nagyon, de el kellett fogadnom a valóságot, hogy a népek sorsát nem puszta logika és ráció irányítja. Azoknál sokkal nagyobb az érzések szerepe, olyan mint a büszkeség, szeretet és más "logikátlanságok". Emiatt bátorkodom itt ajánlani ezt az olvasmányt, annak aki tudni szeretné hogy ki és mi a Magyar http://www.magtudin.org/Szabo_Sinko_Magda_A_magyar_geniusz.pdf Aki már tudja, annak sem árt ha ismétel :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!