A Globe színház „antirasszistává” tenné Shakespeare-t

2021. május 28. 16:29

A színház „megtisztítaná” Shakespeare-t a „problémás részektől”, például a „faji nyelvezettől”.

2021. május 28. 16:29
null

„Dekolonizálja” a szerző műveit a Globe színház, amely Shakespeare színházának mintájára már hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb előadója a író műveinek – írja a Neokohn. 

A Globe kinevezett több akadémikust, akik „antirasszista Shakespeare” szemináriumokat fognak tartani. Az előadások a darabok „problémás faji és gender dinamikájával” fognak foglalkozni. Az egyik tanár a Telegraphnak azt nyilatkozta, hogy minden Shakespeare-darab „faji darab” mivel a „fehérség” része mindegyik darabnak.

A szemináriumok például felhívják a figyelmet Shakespeare „faji nyelvezetére”, amelyben a fehér szín a szépséget, a sötét pedig a gonoszságot jelzi a színdarabokban.

Nyitókép: Collection Roger-Viollet / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2021. május 29. 01:31
Mondtam már, hogy úgy tűnik, ma már a bölcsész karokon csak orvosilag igazolt elmebetegség esetén lehet diplomát kapni? Aki szerint az államokat nem a 80-as IQ alatti csőcseléknek kell vezetni, aki szerint bármit tudni nem elnyomás, rasszizmus és sértés, aki szerint a bűnözők nem mind áldozatok, aki szerint Churchill és Lincoln nem gyarmatosító bűnözők, a fehér hó nem rasszista, és van olyan szó, hogy anya meg apa, az nem kaphat bölcsész diplomát? Valahogy nem azt érzem, hogy jó irányba mennének a dolgok... De jó, hogy itthon nem ők kormányoznak !!!
Vanília
2021. május 28. 21:15
Felkészül: sötét középkor, fekete himlő, felvilágosodás... Amúgy meg kapják be, nem is vagyok fehér, hanem inkább bézs. Hagyják már abba ezt a fekete-fehérezést!
Karbantartó9
2021. május 28. 21:09
Az események kifejezetten hasonlítanak az 1920-as, 30-as évek történéseire, csak ott a nácik a zsidókat bélyegezték, a kommunisták (szovjet unio) meg bárkit aki politikailag ütjukba volt: kulák, gazdag, gyáros, stb. Vagyunk olyan balf@szok, hogy hagyjuk megismétlődni a történelem e sötét szakaszát?
balbako_
2021. május 28. 19:51
Erre mondják, hogy parttalan hülyeség. (De nem példátlan, mert volt idő amikor öblös gatyákat festettek az aktokra amiket a reneszánsz hozott létre.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!