Mélyen hallgat a balliberális média a Szeviép-botrányról

2019. december 18. 19:57

Népszava, HVG, 444, 24.hu – csak néhány portál azok közül, ahol nem hír, hogy Szeviép-ügyben ítéletet hozó bírói tanács súlyos összeférhetetlenségi botrányba keveredett.

2019. december 18. 19:57

Cikkünk megírásáig (2019. december 18. 20:24) az ország vezető balliberális portáljai (az Indexet leszámítva) egyöntetűen hallgatnak a Szeviép-ügy minden olyan fejleményéről, amely az ügyben érintetteket legalábbis magyarázatra szorítaná.

Részletesen végignézve hazánk legolvasottabb balliberális médiumait (Index, 24.hu, 444.hu, HVG.hu, Népszava) azt tapasztaljuk, hogy az Index „Belső vizsgálat indul az ítélkező törvényszéknél a Szeviép-ügy miatt” című cikkét leszámítva, semmilyen információt nem találunk a Szeviép-botrány legfrissebb fejleményeiről.

Annak ellenére sem, hogy az ügyben született másodfokú döntésről korábban mindegyik portál beszámolt:

Az elmúlt napok fejleményeiről nem számolt be sem a 444, sem a HVG, sem a 24.hu, sem a Népszava. Index egy cikkben letudta az egész történetet, ráadásul még ezt a cikket is sikerült jól elsüllyeszteni a címlapon. Ezt alighanem az teheti indokolttá, hogy cikkünk megírásakor a „Mit tehet egy futballklub, hogy ne tegye tönkre a bolygót?”, az „Utálja a földet? Akkor csináljon műhavat!”, az „Egy nyolcéves lett az év legtöbbet kereső YouTube-videósa”, vagy éppen „A rajongók imádni fogják a Skywalker korát” tartalmak a Szeviép-botránynál jóval nagyobb jelentőséggel bírtak.

Miért is érdekelné a közélet iránt érdeklődőket, hogy kiderült: 12 millióért kapott 100 négyzetméteres belvárosi lakást az önkormányzattól a Szeviép-ügy tanácsvezető bírója, hogy a tanács másik bírájának cége több százmilliós megrendelést kapott a Botka László vezette szegedi önkormányzattól, hogy az egyik vádlott védőjének felesége szignálja ki a büntető ügyeket a Szegedi Törvényszéken, vagy hogy az ügy kapcsán már az Országos Bírósági Hivatal is vizsgálatot rendelt el?

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. december 20. 10:44
Mélyen hallgat a balliberális média a Szeviép-botrányról" nem csak a Szeviép botrányról hallgatnak, hanem a Gréczy botrányról is..nem írnak arról, hogy a tyúkapó a farkát mutogatta nőknek, nem hisztiznek a zsidó Soros határok nélküli szervezetei, nem flangálnak leragasztott szájjal, nem pofáznak a morálakrobaták, Nagy Ervinek, Borbély Alexandrák, Jordánok stb.
áfonya
2019. december 19. 16:57
Korrupt bírók a jogállamiságot szét verik Brüsszel háttértámogatással, mivel függetlenek kormány fölött állnak de fizetés emelést a kormány adja ,miért nem Brüsszel . Brüsszel a tagországok ellensége korrupciót bűnözést támogat .
gonterl
2019. december 19. 14:43
A bírói függetlenség kérdése egy ügy, a másik, hogy miért lehet beszélni esetleges bűnügyekről, mielőtt azt bárki (ügyészség, bíróság) kivizsgálta és elítélte volna. Szerintem ezt egyetlen újságíró sem tehetné meg, pártállástól függetlenül. A bírói ítéletet lehet vitatni, ha a bíró függetlensége vitára ad okot.
áfonya
2019. december 19. 10:19
Most nyert értelmet, hogy miért nincsenek elítélve a 2006-os terror felelősei, miért szabadulnak idő előtt mindenféle aljas tolvajok, gyilkosok...HajdúBét...Vörösiszap...Szeviép...Göncz Kinga ( Milliárdos csalással gyanúsítható cég tagja volt Göncz Kinga alapítványa ) miért vigyorog kajánul a képünkbe egy Czeglédy-féle gazember... miért lehet a legaljasabb mocskot büntetlenül ránk hányni, míg fordított esetben legenyhébb ügyekben is érthetetlenül súlyos kártérítésekre köteleznek, hogy miért van Budaházy agyonvegzálva... Mindezt még úgy ahogy el tudnám viselni, de hogy mindez történik a 3X2/3-os felhatalmazással kormányzás 9. évében, no, ezt nem tudom megemészteni!!! Mekkora felhatalmazásra, mennyi időre van szükség, hogy végre rendet lehessen tenni??? Ahogy ez az ügy napvilágot látott, valami eltörött bennem. Nem látok reményt. Legszívesebben elhúznék valami nagyon távoli, lakatlan helyre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!