Az egyik Szeviép-vádlott védőjének felesége szignálja a büntetőügyeket a Szegedi Törvényszéken

2019. december 18. 17:20

Szilágyi János maga is a Botka-féle önkormányzat embere, ezért teljesen abszurd, hogy a felesége osztotta ki az önkormányzatnak lekötelezett bíróknak másodfokon az évtized egyik legdurvább gazdasági büntetőügyét – írja a Pesti Srácok.

2019. december 18. 17:20

A Szegedi Törvényszék honlapján részletes tájékoztató olvasható arról, hogy az ügyelosztási rendet a törvényszék elnöke határozza meg, amit az OBH utasításban megfogalmazott elvekre, a bírói tanács és a kollégiumok véleményének ismeretében az elnök a következőképpen határozott meg a 2019-es évre. Az egyébként hosszú, több oldalas jogi szövegben, amely ügytípusokra, fokozatra, témákra bontja az ügyeket, az elosztás rendjéről az áll, hogy „a Büntető Kollégium esetében ügykiosztásra jogosultak – beleértve a helyettesítést is: dr. Nagy Andrea, igazgatási feladatok ellátásával megbízott törvényszéki bíró” – írja a Pesti Srácok.

A szabályozás hosszas taglalásából az is világosan kiderül, hogy ha valamiért kizárt a szabályokból adódó ügyelosztó személye, akkor az elnöknek kell módosítani azt.

Dr. Nagy Andrea azonban köztudottan nem más, mint dr. Szilágyi János ügyvéd párja, gyermekének édesanyja.

Ez azért érdekes, mert Szilágyi János a Szeviép-ügy harmadrendű vádlottjának, P. Lászlónak az ügyvédje, aki végig képviselte a dúsgazdag vállalkozót a büntetőügyben, majd tartotta a védőbeszédeket, legutóbb december 10-én, a másodfokú eljárásban, ahol védence felmentését kérte – írja a portál.

„De Szilágyi János nem csak a Szeviép-vezért képviseli és ezért teljesen abszurd, hogy a felesége, élettársa osztotta ki az önkormányzatnak lekötelezett bíróknak másodfokon az évtized egyik legdurvább gazdasági büntetőügyét. Szilágyi János maga is a Botka-féle önkormányzat embere” – írja az oldal, több olyan szerződés megtalálására hivatkozva, amelyen Szilágyi János neve szerepel a szegedi önkormányzat cégeinek képviselőjeként, jelesül a Környezetgazdálkodási Kft-nek és a Szegedi Vásárcsarnok és Piac Üzemeltető Kft-nek.

Részlet egy hulladékudvaros szerződésből.<br>Fotó: PS
Részlet egy hulladékudvaros szerződésből.
Fotó: PS

Az ügyvéd képviselte az önkormányzat cégét többek között a nagy botrányt kiváltó Mars téri piac ügyében is.

Részlet a Mars téri piac üzemeltetését ellátó, 100 százalékig önkormányzati tulajdonú cég és Szilágyi János ügyvéd úr közötti szerződésből.<br>Fotó: PS
Részlet a Mars téri piac üzemeltetését ellátó, 100 százalékig önkormányzati tulajdonú cég és Szilágyi János ügyvéd úr közötti szerződésből.
Fotó: PS

Címlapképen: Kovalcsik Éva és Nóvé Ágnes bírónők a másodfokú ítélethirdetéskor. Fotó: PS

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paxillus
2019. december 19. 10:50
Ha ez is ki lesz magyarázva, akkor tényleg bármit meg lehet tenni ebben az országban. Teljesen mindegy, hogy melyik oldali kormány van hatalmon. Ez vérlázító! Ha nem megy utána a PS. akkor ez símán folyik észrevétlenül.
balbako_
2019. december 19. 07:28
A bíróság "függetlensége" fügefalevél mögött meglapul az EU által kierőszakolt bírósági vörös maffia.
szajnyalogatoviktor
2019. december 18. 22:57
az egyik lanyom vejenek a nagyapjanak az unokaoccse hallotta...
Berecskereki
2019. december 18. 20:36
"PÁR HÓNAPIG BÍRÁSKODIK MÉG KOVALCSIK ÉVA, AZTÁN NYUGDÍJBA KÉNYSZERÜL Az már csak slusszpoén, hogy Kovalcsik Éva Katalin bírónő éppen a minap kapta meg a nyugdíjkorhatár elérése miatti felmentését. Szóval már csak néhány hónapot bíráskodhat. A Fidesz-kormányok által leszállított bírói korhatár után komoly lázadási hullám is indult. Mind a mai napig szidják a Fideszt, amiért ezzel szerintük a jogállamiság csorbát szenvedett. 160 magyar bíró fordult Strasbourghoz panaszra, nem tudjuk, hogy Kovalcsik bírónő köztük volt-e. De nem lennénk meglepve…" https://szegedma.hu/2019/12/12-millioert-jutott-belvarosi-luxuslakashoz-a-szeviep-ugy-tanacsvezeto-biroja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!