Újabb fordulat: Szabó Bálint továbbra is képviselő a szegedi önkormányzatban

2024. április 12. 18:12

A botrányairól híres képviselő rögtön botrányt is csinált a szegedi önkormányzat közgyűlésén.

2024. április 12. 18:12

Nyitókép: Szabó Bálint Facebook-oldala

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy a Pécsi Törvényszék jogerős döntése alapján megszűnt Szabó Bálint képviselői megbízatása a szegedi közgyűlésben. A bíróság döntése szerint a szegedi közgyűlés törvényszerűen és szabályosan járt el, amikor megszüntette a szabadságvesztésre ítélt, kompenzációs listás önkormányzati képviselő mandátumát. Szabó a történtek miatt, a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésén verte ki a balhét, a Telex tudósítása szerint. 

A hírek szerint az ülés végén, a szavazás megkezdésekor Botka László polgármester pultja elé állva Szabó azt kérdezgette tőle, ad-e ki sajtóközleményt a városháza arról, hogy 

ő továbbra is képviselő, és az ezzel szemben hozott bírósági döntés érvénytelen. 

A szegedi polgármester erősítésként a biztonsági őröket kérte meg, hogy távolítsák el a botrányhős politikust, mert akadályozza a szavazást. A biztonságiak elterelték a kakaskodó képviselőt és a szavazás így rendben lezajlott.

Sok hűhó, de miért?

Szabó több felszólalásában is sérelmezte, hogy a szegedi városháza két napja kiadott egy közleményt arról, hogy ő a Pécsi Törvényszék határozata alapján méltatlan a képviselői tisztségre. A képviselő egy új, a jelenlegi jogi helyzetét ismertető városházi közlemény kiadását kívánta elérni. Ugyanis a fent vázolt jogi helyzet példátlan módon mégis megváltozott a közgyűlés kezdetére. 

Martonosi Éva, Szeged jegyzője az április 12-i ülésen napirend előtt elmondta, hogy a Pécsi Törvényszék telefonon hívta fel a szegedi városházát, és közölték, hogy 

hatályon kívül helyezték a Szabó Bálinttal kapcsolatos, négy nappal korábbi döntésüket.

 Ennek fényében Szabó Bálint továbbra is képviselő a szegedi önkormányzatban, részt vehet a közgyűlésen és az önkormányzat munkájában. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. április 13. 05:43
Majd jol megbaszatják ujra a buzicigánnyal a "szocialisták". :)
T. Péter
2024. április 12. 19:42
Egészen biztos, hogy a törvényszéki döntéseket a "telefonon odaszólunk" módszerével szokás ismertetni az érintettekkel?
lenyegtelen
2024. április 12. 19:18
Megérdemlik a szegedi komcsik ezt a keresztet... remélem még sokáig boldogítja őket a képviselő Úr...
barni-a-hegyrol
2024. április 12. 19:07
Miért nincs még a zártosztályon ez a futóbolond?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!