PS: Nem a véletlen műve a felmentés a Szeviép-ügyben?

2019. december 17. 11:41

A Szeviép-ügyet másodfokon tárgyaló egyik bíró építőipari cége több száz milliós projektben vehetett részt a Botka László vezette szegedi önkormányzat megbízásából.

2019. december 17. 11:41

Lehet, hogy nem is a véletlen és a jogi kiskapuk műve a Szeviép-ügyben másodfokon hozott felmentő ítélet – írja a PestiSrácok. A portál utánanézett az ügyet tárgyaló bíróknak és különös összefonódásokat talált.

A Szeviép-ügyben elsőfokon a Szegedi Járásbíróság tanácsa még bizonyítottnak látta, hogy a cég vezetői csődbűntettet hajtottak végre, ezért a három Szeviép-vezérre összesen 16 év börtönbüntetést szabott ki. Múlt pénteken azonban a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék felmentette a vádlottakat, ráadásul a bűnügyi felügyeletüket is megszüntette. Az ítéletet a Törvényszék azzal indokolta, hogy nem lett analizálva a csődeljárása előtt saját érdekeltségű cégeibe 1,5 milliárd forintot kilapátoló cég teljes könyvelése. A másodfokon eljáró bíró szerint így

nem volt elegendő bizonyíték, hogy a csődbűncselekményt minden kétséget kizáróan megállapítsa.

Az ítélet hallatán a szegedi baloldal, köztük Botka László jól láthatóan megkönnyebbült ünneplésbe kezdett – idézi fel a PestiSrácok, hozzátéve, hogy a Botka László vezette szegedi önkormányzat hivatalos városi honlapján videóval megspékelt, hosszú, saját beszámoló áll a felmentő ítéletről. Talán nem is olyan meglepő ez a megkönnyebült ünneplés, hiszen a baloldali kormányok és Botkáék tömték tele közpénzzel az építőipari vállalkozást, többek közt önkormányzati cégeken keresztül – emlékeztet a portál. 

A PestiSrácok az ítélet kihirdetése után kiderítette, hogy a Botka László vezette szegedi önkormányzat több száz milliós projektekbe vette be az ügyet tárgyaló egyik bírónő építőipari cégét. A háromfős bírói tanács egyik tagja, név szerint Dr. Nóvé Ágnes és férje tulajdonolja az ÉPTÁRKER Kft.-t.

A PestiSrácok pedig a közbeszerzési értesítőt átböngészve kiszúrta, hogy

a bírónő cége akkor kapott megbízásokat a szegedi önkormányzattól, amikor a Szeviép-ügy elsőfokú tárgyalása zajlott.

A közbeszerzési értesítő szerint az ÉPTÁRKER Kft. három megbízást is kapott Botkáék önkormányzatától. A cég első megbízása a tavaly októberben kezdődő szegedi Zöld projekt megvalósítása volt. A Belső-Tarján fejlesztésére, zöld területek rehabilitálására, parkosításra, játszóterek, közterületek felújítására 990 millió forint uniós forrást nyert el Szeged városa. Az összesen 1 milliárdot meghaladó projekt kivitelezésére 4 ajánlattevő közül választották ki a Alapközmű Kft. és az ÉPTÁRKER Kft. cégekből álló konzorciumot.

A szeged.hu-n elérhető táblázat szerint a két céggel 2018 szeptemberében, 180 munkanapos határidővel szerződtek le összesen 748 millió 137 ezer 910 forint értékben. A dokumentációk, tudósítások szerint november 30-án már át is adták a beruházást.

A több, mint százmilliós Zöld város projektmunka mellett két kisebb megrendelés is becsúszott. A szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. 2018 áprilisában bruttó 51 millió 115 ezer 963 forintért szerződött le az ÉPTÁRKER Kft.-vel, hogy a cég a Szegedi Turisztikai Nonprofit Zrt. részére irodát alakítson ki a Széchenyi tér 12. szám alatti épületben.

2018 októberére datálható a harmadik városi ÉPTÁRKER-szerződés. A megállapodást a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata jegyzi az ÉPTÁRKER ügyvezetőjével. A kiadott munka a Béke-telepi óvoda tetőcseréje volt, amelyre munkadíjként 2 millió 630 ezer 188 forintot határoztak meg. A munkát 2018 október 11-én adták át, a határidő október 31-e volt.

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2019. december 18. 11:31
Ezek után a bírónőt örökre eltiltanám az igazságszolgáltatástól és menne korrupcióért sittre. Mivel ez is balfasz szent tehén így megússza, na ilyen a mi i"gazság" szolgáltatásunk.
Bokros Birka
2019. december 18. 11:31
Ezek után a bírónőt örökre eltiltanám az igazságszolgáltatástól és menne korrupcióért sittre. Mivel ez is balfasz szent tehén így megússza, na ilyen a mi i"gazság" szolgáltatásunk.
catalina9
2019. december 18. 09:48
Én hiszek a bírónőnek még fodrászra sincs pénze. " én is hiszek neki, hiszen a libsi MAL nem maró lúgjának a tárgyalásán sem találtak vétkest...ezek ilyenek.
zakar zoltán béla
2019. december 17. 16:37
Bord-éj Komócsinfalván?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!