Baby It's Cold Outside – progresszíven újraírva

2019. október 30. 09:39

John Legend újraírta a klasszikust, az aktuális kornak megfelelően.

2019. október 30. 09:39

Az 1944-es karácsonyi klasszikusnak egy újrafogalmazott verziója lesz majd megtalálható Legend közelgő ünnepi albumán – írja a Guardian. Az utóbbi időkben töbször is támadott karácsonyi duett eredetileg Frank Losser akotása, melyben egy férfi igyekszik meggyőzni egy nőt, hogy töltse az éjszakát nála, mint fogalmaz, mivel "hideg van kint". A flörtös hangulatú zenében a nő különböző kifogásokat talál ki, miért is nem tud a férfinál maradni estére. A zeneművet olyan világsztárok dolgozták már fel, mint Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Dean Martin, Lady Gaga és Tom Jones, ám ezidáig senki nem változtatott az eredeti szövegen.

A #MeToo mozgalom többször is kritizálta a zeneszámot, mondván ebben „randi-erőszak” (date-rape) zajlik, hiszen a férfi annak ellenére erősködik 2 és fél percen keresztül, hogy a nő hallhatóan nem akar vele maradni. A botrányok 2018-ban sokszorozódtak meg, mikor több amerikai rádióadó is leszedte karácsonyi felhozatalából a számot. A vitás helyzetet kihasználva John Legend idén Kelly Clarksonnal kiadandó közös karácsonyi albumukon már egy újrafogalmazott változata fog megjelenni, melyben bizonyos mondatokat ki fognak cserélni, így például a „Mit fognak a barátaim szólni, ha iszok még egyet?” női verze után a klasszikus „Mi van abban az italban?” sor helyett Legend „A te tested, a te döntésed” mondatot fogja beénekelni. Az újrafoglamzást, hiába üdvözölték a feminista mozgalmak, nem mindenki fogadta pozitívan. A dalt korábban szintén feldolgozó Dean Martin lánya úgy fogalmazott: „Ez egy aranyos, flörtös, vicces ünnepi muzsika... Ismerem apám, most aztán igazán megőrülne”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2019. október 31. 20:57
Klasszikus csabitasrol van szo, iyenkor a noknek "illik " egy kicsit keretniuk magukat. Ennyi. A szokasos flortoles csupan,nem hiszem el,hogy meg ezt sem tudjak.
gacsat
2019. október 31. 17:04
Csoda, hogy még nem néger buzik.
annamanna
2019. október 31. 05:48
A #MeToo mozgalom ezt csinálta a magyar származású Keshából: https://www.youtube.com/watch?v=FdKVqctO84A Mondjuk korábban se volt normális.
reugrangon
2019. október 30. 21:28
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!