Itt a top 10 ellenzéki beszólás!

2018. május 30. 16:22

Egy kis otrombaság-csokor, amikor az ellenzékiek a potenciális partnereiket és nem a kormányt támadták.

2018. május 30. 16:22
Szalma György

Mellár Tamás véleménye szerint: az ellenzék egymást jobban utálja, mint a kormányt. Így hát bátorkodtam összeszedni a top 10 ellenzéki beszólást, amelyekkel az egyes politikai szereplők a potenciális partnereiket és nem a kormányt támadták. Jöjjön egy kis otrombaság-csokor.

A kijelentések igazságtartalmát nem sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretném.

Volner

„Tovább kell vinnünk, ám közben meg is kell haladnunk Vona Gábor örökségét. Ha nem tesszük, '22-ben ismét csak 20 százalékunk lesz, az ország pedig még reménytelenebb helyzetbe kerül. Gábor sem ezt akarja: úgy tekint a Jobbikra, mint a saját gyermekére. Márpedig egy, a gyermekét szerető szülő mindig azt akarja, hogy a gyermeke boldogabb és eredményesebb legyen, mint ő. Újra kell terveznünk szinte mindent.”  Volner János Jobbikos parlamenti képviselő, a szülői érzések, szívet meglágyító erejét is segítségül hívta annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb gorombaság használata mellett mondja el Vona Gábornak, hogy: „Gaby, megbuktál, a politikában neked út csak lefele van, ne ránts már magaddal minket is!” Ez a megjegyzés még a kongresszus előtt hangzott el, azóta lehet, hogy Volner is másképp gondolja.

Demszky

Demszky Gábor nyugdíjas, volt főpolgármester a partvonalon kívülről beszóló, egykori politikusokat képviseli a gyűjteményben: „Szélütött Berni azért hadakozik, hogy a Jobbikot szalonképessé tegye, gyalázatos színvallás” – írta közösségi oldalán. Az egykori főpolgármester helyett érzem magam kínosan ezért a beszólásért. Ez a „Szélütött-Szél” párosítás nagyon kínos, egy szemvillanásnyi betekintést nyerhettünk ezzel abba a frissességbe és humorba, ami az SZDSZ-t mindig is jellemezte. Az elaggott politikusnak nem ez volt az első cikire sikerült megnyilvánulása, többek között a választások napján Bohár Dánielt, az Echo TV riporterét molesztálta, a feltett kérdésekre pedig olyan válaszokat adott, mint amikor az ember nyugtatóra iszik. Demszky ötlettelen megjegyzése a választások előtt két héttel hangzott el, amikor az LMP minden ellenzéki erővel egyeztetésbe kezdett.

Szanyi

Szanyi Tibor a beszólások leharcolt májú bajnoka: „Kunhalmival és Tóthtal az a fő bajom, hogy ők álltak a vesztes kampány élén, Karácsonnyal együtt, rájuk bíztunk mindent, és ők egy hatalmas gödörbe vágták a bringát. Egy frissen bukott előadás bukott főszereplői ne akarjanak rögvest színházigazgatók lenni” – monda Szanyi Tibor a Magyar Narancsnak arra a hírre reagálva, hogy Kunhalmi Ágnessel kell, hogy megmérkőzzön a pártelnöki székért. Emellett kedvesen hozzátette: azt sem tudja milyen diplomája van Kunhalminak. Kunhalmi és Szanyi személyében nem csak két generáció, két különböző elképzelés, két különböző baloldal száll szembe egymással. A két politikus saját személyükön keresztül mérettetik meg, hogy a gorombává, durvává válásig ivó vagy a boldogan nevetgélő, buli piás tetszik-e jobban a párt választmányának.

W.

Tóta W. Árpád, aki nem rejti véka alá politikai szimpátiáját, joggal tarthat számot arra, hogy politikusként tekintsünk rá – pontosabban olyan személyre, aki amolyan apródként, talpasként szolgálja az egyes baloldali politikai formációkat. „Nem nagyon érint, lesz-e P-frakció, pusztán a dráma szórakoztat. Ahogy a szánalmas pióca az utolsó vonaglásával is ártani próbál, és kéjesen fejtegeti a kamupártja oldalán, mi mindent veszít most a Párbeszéd – amelynek listájához ő maga ugyan már akkor büdös volt, de legalább egy miniont sikerült felragasztani rá – aztán postafordultával megkapja az utolsó frászt az élettől. Fodor Gábor már ahhoz is kevés, hogy a barátainak ártson, ezután viszont nem lesznek barátai sem. Jól van ez így.”

Pióca? Milyen csodálatos kép, milyen érzékletes, plasztikus, szinte el is képzeljük. Csak mellékesen jegyzem meg, ha Fodort egy jobboldali újságíró piócázná, az biztos, hogy a közéletet, a közbeszédet mérgező antiszemita vádat cipelhetné évekig. Azt azonban nem értem, hogy a magyar gyerekek születése ellen szót emelő Tóta W. miért támadja Fodor Gábort: világnézetük szerint édes testvérek, legalábbis úgy kellene szeressék egymást.

Vágó, a Gábor

„Ha én mondjuk részeg vagyok és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom viszkivel” – mondta Vágó Gábor, a 444 riporterének egy ellenzéki egyeztetésről távozóban. Vágó ezzel a kijelentésével talán leleplezte azt a rejtélyt, hogy milyen okokra vezethetőek vissza Gyurcsány egyre szaporodó nyelvbotlásai. Ilyen esetekben, segítség híján sokan teljesen lezüllenek. Gy. Ferenc abban a szerencsés helyzetben van, hogy szellemi és erkölcsi tekintetben semmilyen további veszély nem fenyegeti már.

Bangóné

Bangóné Borbély Ildikó, a mindig indulatos hajdú-bihari szocialista parlamenti képviselő is Fodor Gábort ekézte. „Fodor Gábornak el kellene gondolkodni, hogy van-e még gerince egyáltalán, és hogy folytatnia kell-e a politikai pályafutását vagy ideje befejezni” – mondta Bangóné. Előbb egy piócához hasonlítják, most pedig kétségbe vonják, hogy van e gerince. Nem tudom miért bántják szegény Fodor gerincét folyton, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy az egész ember pusztán egy izomzat nélküli gerincoszlopból, végtagokból és egy fejből áll.

Gulyás Márton

Nem csak a nem független sajtó képviselői és a politikusok, de a politikai harc harmadik résztvevői, a „civilek” képviselői sem jönnek zavarba, ha a potenciális szövetségeseket kell ostorozni. „Szanyi Tibor tényleg egy féreg, amit a Momentumról mondott, az a legaljasabb politikai próbálkozása” – így reagált a magát civilnek nevező Gulyás Márton az MSZP-s képviselő egyik kijelentésére. Szanyi azzal húzta ki nála a gyufát, hogy a Pesti Srácoknak azt mondta, hogy egy olyan szervezetet, mint a Momentum, nem lehetett a nulláról megszervezni. Az ellenzék nem tud elszakadni a gyűrűs testűek, csúszómászók világától. Mindig alkalmat találnak arra, hogy ezeket a kedves állatokat a politikai szócsaták középpontjába helyezzék. Mintha a piócák élete nem lenne így is eléggé szívás, politikai viták nélkül is.

Botka

Botka László néhány nem csupán egyetlen politikust vett célba kritikájával, hanem a saját pártja egészét: A „Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei” ott vannak az MSZP-ben, mondta a bukását követően a szegedi erős ember. Ez a beszólás egyike azoknak, amelyek után az ember joggal várná, hogy hatalmas botrány kerekedik belőle. Medgyessy Péter elhíresült kijelentésével rokon, amikor is Megyó felháborodottan ostorozta a koalíciós partnerüket amiatt, hogy azok tele vannak korrupciós ügyekkel. A valóságban sem annak, sem Botka kijelentésének nem lettek következményei. A szegedi politikus senkit nem nevezett meg név szerint, a tagság, a pártvezetés nem háborodott fel, és Botka is maradt a pártban. Lehet a Fidesz nagyon jól fizet, én nem tudom, de elképzelem.

Márki-Zay

„Számít, miket mond Gyurcsány Ferenc? A helyes válasz: nem. Ő ugyanis nem lesz miniszterelnök az április 8-ai választás után. Jóval nagyobb az esélye annak, hogy Orbán Viktor meghatározó politikus lesz. Ez ellen kell tenni.” Ez a jóslat Márki-Zay Péter száját hagyta el még a választások előtt, a politikus vátesz a jövő ismeretében nem tartotta fontosnak azt, hogy mit gondol Gyurcsány. Miért is érdekelné, látja a eljövendőt, lehet egy szebb jövőben Gy. Ferenc felhagy a politizálással és csak a hobbijának él majd. Az lesz a magyar YouTube aranykora.

Werber

A végére itt van egy friss hír. Az LMP korábbi tanácsadója, Ron Werber állítása szerint Szél Bernadett és Ungár Péter elszabotálták a kampányt, gyakran kontraproduktívvá téve egy-egy kampányeseményt. Ritkán fordul elő, hogy a mindenféle titoktartásra kötelezett kampánytanácsadó ilyen mélyen belevájjon egykori ügyfeleibe. Az talán egyszer kiderül, hogy mi áll a viszony megromlása mögött, azonban az már biztosra vehető, hogy Werber mester gyűlöletkampányára a szocik sokkal fogékonyabbak voltak, nem finnyáskodtak annyit. Még a végén kiderül, hogy az LMP egyes politikusainak valóban vannak elvei.

Az ellentétek azonban hamarosan egy csapásra feloldódnak: Alinda és Alföldi Róbert egy táborba szervezi a liberálisokat, akkor aztán egyből kormányváltás lesz.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. május 31. 12:12
Pénzéhes,bolsi banda egytől egyig---HOGY TŰNNÉNEK EL MÁR VÉGKÉPP A KÖZÉLETBŐL !!!!!!
írmag
2018. május 31. 08:04
A megsokasodott miniszterelnök-jelöltek száma volt a csúcsa az önértékelések gátlástalanságának. A pártfinanszírozást az adózók pénzéből be kell fejezni! Lássuk be, nem futja nekünk ennyi hülyére!
moricka13
2018. május 31. 06:45
Üzenet Bangónénak: A TOP 10, de a TOP 100 is, külön-külön, vagy együtt, kiiktathatják a nekik nem tetsző hozzászólókat, a lényeg változatlan: Nagyon nehéz felfogásúak, mert 3, végzetes bukás után sem fogják fel, hogy mi velük a probléma, de no problem.
hátakkor
2018. május 31. 05:47
Azért a top 10-ben benne van a "Nem azt mondták Feri.." is. Meg a Kapitánytól a „Mentálisan megzakkant bolsi-milliárdos”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!