A baloldal csökkentette a béreket és el akarta törölni a minimálbért

2015. december 22. 19:45

Gyurcsány Ferenc még egy éve is el akarta törölni a minimálbért, lehetővé téve ezzel a dolgozók teljes kiszolgáltatottságát, a minimálbérnél alacsonyabb béréért való foglalkoztatást, sőt, elvettek egy havi juttatást az emberektől.

2015. december 22. 19:45
Fidesz-frakció

„Ugyanazok kritizálják a bérekről és a minimálbérről szóló megállapodást, akik kormányzásuk alatt csökkentették a dolgozók béreit és ma is adóemeléseket akarnak. Az MSZP volt miniszterelnöke és szövetségese, Gyurcsány Ferenc még egy éve is el akarta törölni a minimálbért, lehetővé téve ezzel a dolgozók teljes kiszolgáltatottságát, a minimálbérnél alacsonyabb béréért való foglalkoztatást, sőt, elvettek egy havi juttatást az emberektől. A polgári kormányzás óta minden évben volt minimálbér-emelés és januártól is lesz, mert a munkaadói és munkavállalói szervezetek hosszú tárgyalások után megtették javaslatukat a kormánynak. A javaslatban szereplő összeg a minimálbérnél 5,6%-os reálbér-emelkedést jelent, amire 13 éve óta nem volt példa. A Fidesz emellett SZJA- csökkentéssel, a kétgyermekesek családi adókedvezményének növelésével és a közszférában béremelési programokkal segíti a dolgozókat jövőre is. A kormány intézkedéseinek köszönhetően csökkent a munkanélküliség, a 2010-es kormányváltáshoz képest 555 ezerrel többen dolgoznak. 

Fidesz-frakció Sajtóosztály”

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2015. december 23. 21:46
kb 60 új sarcot vezetett be, vagy növelt meg a fidesz 2010 óta, ez az igazság
BőröndÖdön
2015. december 23. 11:27
Észak-Koreában is megirigyelnének egy ilyen közleményt...
Berecskereki
2015. december 23. 10:01
Amikor a nyolc évről van szó és Gyurcsány, Bajnai kerül szóba, akkor nem róluk van szó, hanem arról a kormányzati tevékenységről, amely mögött az MSZP/SZDSZ koalíció állt. Amennyiben e két párt nem állt volna Gyurcsány Ferenc, vagy Bajnai mögött, akkor minden másként történik. Azonban az utolsó pillanatig kiálltak mellettük és még ma is kiállnak, függetlenül attól, hogy kritikai hangok is hallatszanak. Mindegyik kormány követett el hibákat. A Fidesz is. Most is vannak hibák, de közel sem olyan súlyosak, mint ami korábban a 2006-os, majd a 2008-as válsághoz vezetett. Ezek a hibák, ha hasonló forrásbőség lesz, mint amiről gyurcsányi-rezsim anno regélt, korrigálható. Az elmúlt öt év is azt bizonyítja, hogy a gazdaság, a költségvetés javulását követi az állami szolgáltatás, a jövedelem javulása. Hitelből nem lehet fogyasztás növelni, mint ahogy megtakarítást sem. A korábbi balliberális kormányok az ebédet felszolgálták, s ennek megfizetését 2010 utánra hagyományozták. Erről van szó, amikor a nyolc év szóba kerül.
2015. december 23. 09:51
ez csúsztatás. a bérmegállapodás éppen arról szól, hogy minél magasabb fizetésekért harcolnak a szakszervezetek. A jelenlegi minimálbérről inkább nem is mondok semmit, mert nem tudnám megtenni a jóízlés határain belül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!