A luxustorta ötletével már a Nour prémium desszertszalon kereste meg őket, miután részt vettek Érsekék szarvasgombás gasztrotúráján. Az alapanyagot a gasztrobirtok adja, a tizenhat szeletes torta ára nagyjából százezer forint, amihez szarvasgombás olaj is jár, utóbbi egyenesen a birtokról.
Magyarország első termesztett kései szarvasgombája is a rábaközi ültetvényen termett, ami kivételes szakmai teljesítmény: eleve különleges fajról van szó, gasztronómiailag csúcsterméknek számít, aminek az értékét növeli, hogy kitolja a birtok termésidejét, tágítva a turizmus lehetőségeit.
Hogy hova kerül az Éden birtok termése? „Sok gombát egyelőre nem adunk el, hiszen szükségünk van rá” – magyarázza Gergő. A gasztrotúrákon alkalmanként akár fél kiló szarvasgomba is elfogy. Magánszemélyek, cégek, éttermek képviselői érkeznek, kilenc országból, akiket átgondolt, tematikus program vár: „Háromlépcsős gasztrotúrát rendezünk, a maximum létszám 16 fő. Ezt szigorúan vesszük, így őrzi meg a program a személyes hangulatát. Értékelik a vendégek, hogy nincs éttermi hangulat, hogy kinn vagyunk a természetben.”
A programhoz tartozik egy üdvözlőital, előadás a szarvasgombáról, a birtok bemutatása, izgalmas gombavadászat a jó szimatú labradorral. Végül Érsek Gergő rövid úton bizonyítja, mitől séf a séf: átöltözik, a frissen talált szarvasgombából ételsort készít, majd fine dining stílusban felszolgálja a hozzá komponált borkísérettel. Röviden szólva: világszínvonal Rábakecölben.
Az Érsek Éden termékcsaládjában különleges pesztók, vajak, olajok sorakoznak, kizárólag természetes, válogatott alapanyagokból, de bonbont is terveznek – magától értetődik, hogy mindent szarvasgombás ízesítéssel. A gasztrobirtok filozófiájából következik, hogy nem a reklámra fektetik a hangsúlyt. A „szájról szájra” módszerében, a minőség vonzásában hisznek. Látogatóik csaknem kizárólag ismerősök, barátok tippjei alapján keresik föl az Érsek Édent: számuk szezonról szezonra ugrásszerűen növekszik.