Bokros: Kommunista az LMP

2010. március 19. 12:33
Bokros Lajos a TV2 péntek reggeli műsorában az LMP-t egy alapvetően kommunista pártnak nevezte. Bokros elmondja azt is, hogy a szélsőjobb hasonlóképp tagadja a neoliberális világrendet, ezért „összeér a kettő”.
A Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje a TV2 Mokka című műsorában kijelentette: nem az LMP a Fórum legnagyobb konkurense, ez „ez torzképe a valóságnak, szerintem a Lehet Más a Politika az alapvetően egy kommunista párt”.

Az egykori pénzügyminiszter szerint a Lehet Más a Politika egy piacellenes, piactagadó csoportosulás,
„azzal kezdik, hogy a neoliberális világrend megbukott, a piacgazdaságnak vége, ezek a paradigmák nem számítanak, gyarmatosítás van, ki kell űzni a multinacionális vállalatokat, és erre jön egy nagyon emberjogi központú felépítmény – hát ezt nem lehet másképp értelmezni. A szocializmusnak ez a lényege pontosan, hogy utáljuk és tagadjuk a piacgazdaságot”.

Bokros elmondja azt is, hogy a szélsőjobb hasonlóképp tagadja a neoliberális világrendet,
ezért „összeér a kettő”. A politikus ezután kifejtette saját álláspontját a neoliberalizmussal kapcsolatban: „azt én is mondom, hogy újra kell gondolni, de azt, hogy a neoliberális világrend megbukott volna azt nem mondom, hiszen egyrészt nem volt neoliberális világrend, különösen nem Magyarországon. Tehát ennek a bukásáról nem lehet beszélni. Itt a piaci kudarcoknál jóval fontosabbak a kormányzati kudarcok, az állam tehetetlensége, hogy az állam nem tudta helyesen szabályozni a piacgazdaságot, magára hagyta vagy éppen torz módon avatkozott bele a szabályozásával. A piacgazdaságot szennyezte, korrupttá tette, oligarchikus rendet épített ki – de ez nem a piac baja, hanem az államé".

Az MDF kampányfőnöke időközben kérte LMP-s kollégáját, hogy
Bokros Lajost és Schiffer Andrást egy választási vitára ültessék le, hiszen ezzel "tartoznak a választóknak".

Időközben a Lehet Más a Politika nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Bokros Lajost, a kommunista megbélyegzés miatt.

Baranyi Márton
2010. March 19. 13:52
http://www.hirado.hu/Hirek/200..">„Az MDF-es Karsai Péter szerint Bokrosnak nem a korábbi párttagsága, hanem a programja a fontos.”

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A legjobb amikor a komcsi komcsizik.

Szambázz Lajos!

Úgy néz ki, megvan a 20 területi lista az MDF-nek, az LMP-nek egyelőre 19, Fejér még hibádzik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés