Vegyen a gyereknek igazi, kék BKV-buszt!

2023. március 31. 10:46

Írta: Sal Endre
Ha régi álma volt, hogy legyen saját, kék BKV busza, vagy a gyereket lepné meg vele, akkor egyelőre lemaradt róla, ugyanis lezárult a közlekedési társaság árverése, ám nyugalom, lesz még!

Nem kevesebb, mint 16 darab buszt bocsátott aukcióra a BKV. Némi meglepetésre csupán egyetlen járműre érkezett licit, arra viszont hét darab, így végül 1 millió 800 ezer forintért vihette haza az Ikarus 280.49-es buszt az új tulajdonosa. A fiatalabb évjáratú Ikarusok és Volvók nem keltették fel a licitálók figyelmét, az 1985-ben hadrendbe állított 280.49-es viszont igen. Az Ikarus gyár története során 60 ezer 993 darab készült a 280-asból, ennek fele a Szovjetunióba került, de Iránba és Tanzániába is vittek belőle, és természetesen vett a BKV is.

Metrófogantyúra és jegykezelő gépre is licitálhat. Fotó: arveres.bkv.hu

Az 1 millió 800 ezer forint jó vételárnak tűnik, ám ne feledjük, hogy a BKV az amúgy már nem használt, feleslegessé vált, olykor sérült vagy üzemképtelen járműveket adja el. Persze nem csak buszokat, hiszen a közlekedési relikviáknak is komoly gyűjtői köre van. A most futó árverésen például régi metrófogantyúra is lehet licitálni, de jegykezelő-gépet is vásárolhat, akinek éppen az hiányzik otthonról…

Nyitókép: arveres.bkv.hu

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés