Amit a balos média nem lát: rajongtak Orbánért az olasz étteremben

2023. január 12. 16:45
Orbánt az olasz étteremben a vendégek felismerik, többen szelfiznek vele, az alkalmazottak kirakják a saját instájukra, lényegében rajonganak érte.

Jól kiszámítható módon akadt ki a függetlenbaloldali média Orbán Viktor ostiai éttermi ebédjén. 

Orbán XVI. Benedek pápa temetése után tette tiszteletét a La Bussola étteremben feleségével együtt. Mikor a dolog kiderült, a balos megmondóemberek rögtön dőzsölést és a kisembereket arcon köpő nagyzolást kiáltottak. 

Pedig amúgy miért is ne tehetné meg egy miniszterelnök, hogy Olaszországban olasz étteremben ebédel? Bármelyik ország bármely tetszőleges miniszterelnöke nyugodtan megtehetné, a fizetéséből és pozíciójából fakadóan. Tipikus posztkommunista irigykedés ezt felróni neki, és valódi aljadék populizmus ezzel uszítani. Ha egy miniszterelnök nem ebédelhet egy menő olasz étteremben, ha arra jár, akkor az szegénységi bizonyítvány a saját országáról. Ezt azonban csak Ceglédi és Vona látja teljes természetességgel.

De van itt más is. Orbán a nagykövetségen át bejelentkezett ugyan az étterembe, de amúgy a vendégek felismerik, az étteremben többen szelfiznek vele, az alkalmazottak kirakják a saját instájukra, lényegében rajonganak érte. 

Őrület: Orbán Olaszországban olaszosat eszik!

Ezután a Telex odamegy, hogy megegye Orbán ebédjét (senki nem kiált dőzsölést és inflációt), az elnyomott független-objektívek milliárdos költségvetéséből kitelik ez is, és mivel Orbánra hivatkoznak, kapnak 10 százalék kedvezményt az árból. Úgy, hogy egyébként a baloldali újságírók rácsodálkoztak, hogy az olasz étteremben nem tudnak angolul, és még emailben foglalni is csak angolul voltak képesek, s mikor ez nem sikerült, találomra indultak Ostiába. Elég fura, hogy egy kábé százfős szerkesztőségben nincs senki, vagy nem tudnak szerezni senkit, aki megír nekik egy levelet olaszul.

Ez a legendás baloldali újságírás? Az étteremben aztán saját cikkük szerint fordítóprogrammal kommunikáltak. Szóval a szerkesztőségben nemhogy senki nem tud olaszul, de vinni se sikerült egy tolmácsot vagy valakit, ilyesmire nincs keret.

Ja, és ugye: „amint kimondtuk Orbán nevét, mosolyogni kezdtek a pincérnők, oda is jött hozzánk az étterem tulajdonosa, hogy általa készített képeket mutasson a miniszterelnökről.”

Végül még 10 százalék kedvezményt is kaptak: „az étterem 10 százalék kedvezményt ütött be a számla kihozásakor, bár azt nem tudjuk, miért. Valószínűleg az történhetett, hogy a nyelvi akadályok miatt azt feltételezték: Orbán barátai vagyunk, és ő ajánlotta nekünk az éttermet is.”

Úgy látszik, a telexesek nem kerültek emiatt olyan erkölcsi dilemmába a kedvezmény elfogadása kapcsán, mint annak idején a Puskás Aréna megnyitójára érkezett meghívókkal a Nélküled közben ücsörgő Miklósi Gábor és mások, hogy akkor most elfogadják-e a rezsimtől a meghívót, és ezzel nem korrumpálják-e magukat. Elvégre a telexesek Orbán-rajongóktól kaptak 10 százalék kedvezményt, azért, mert orbánistáknak nézték őket minden nyegleségük ellenére is.

Szóval erről a celebségről valahogy elfeledkezett a baloldali média, persze értem, hogy miért. 

Az amerikai pénzből is működő Telex kiment Olaszországba osztrigát és kagylót enni

 

Nyitókép: Instagram

Összesen 296 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korrekt vélemény.

Szerinted a gasztro rovat mikor megy el Moszkvába, hogy végigegye Gyurcsány és Putyin vacsoráját az ukrán étteremben?

Ott is ez van már?
- Van véleménye Orbánról?
- Van, de nem értek vele egyet.

Gergely! Orbán Viktor nem XVI. Benedek pápa temetése után ebédelt abban az olasz étteremben, a temetésen ott sem volt.
Napokkal előtte XVI. Benedek pápa ravatalánál tett tiszteletadása után egy tengerparti étteremben vacsorázott, vagy ebédelt.

Te láttad azt a pörköltszaftos inget? Nem láthattad te sem, mert csak viccelődött ezzel Orbán.
Egy pedagógus legfeljebb 1 heti bérébe került ez a fincsi ebéd.

Látom figyelsz, nehogy, lebukj az ékezet nélküli commentjeiddel, mint múltkor.
Kinek akarsz látszani? :)))

Hogy te mennyi hülyeséget össze tudsz hordani egy comment alatt!

Mese, mese, meskete.

Nem repülővel mentek? Hát akkor mivel?
A telex címét sem olvastad el?

Osztriga, kagyló és lazac a tengerparton – megkóstoltuk Orbán Viktor ebédjét az ostiai étteremben...
Jeleztük hát, hogy olvastuk, itt járt a magyar miniszterelnök, így mi is az ő menüsoráról szeretnénk valamit kipróbálni,
végül megbeszéltük a pincérekkel, hogy akkor a Lévai-féle salátamixből, illetve a nyers hal mix egy kisebb, 45 eurós formájából szeretnénk kérni.
Legnagyobb meglepetésünkre a 85 eurós rendelésünk vége az lett, hogy sorjában, tál tálat követve érkeztek tengeri herkentyűk az asztalunkhoz. Az étterem nyilván nem véletlen van rajta a legjobb tengeri ételes olasz éttermek listáján, osztrigát, kagylót, lazacot, polipot, tintahalat is kaptunk a rendeléssel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés