Háboroghat a baloldal Orbán ebédje miatt, Ceglédi szerint nem kéne, hogy ügy legyen, de még Vona szerint sem felháborító

2023. január 07. 16:13

„Itt valójában az olasz étteremmel van a baj, meg a homárral, vagy Orbán Viktorral, aki bármit csinál, az nem lehet jó az ő számukra?” – vetette fel Vona Gábor azoknak, akik az ellenzéki oldalon sérelmezték Orbán ebédjét.

2023. január 07. 16:13
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Mint a Mandiner is megírta, lencsevégre kapták Orbán Viktor miniszterelnököt Olaszországban, ahol a magyar kormányfő feleségével betért egy étterembe, miután lerótta kegyeletét XVI. Benedek előtt. Erről itt írtunk bővebben.

„Őrület: Orbán Olaszországban olaszosat eszik!”

Tényleg sajátos ez az ellenzéki szubkultúra: szidják a Zorbánt, hogy miért rakja ki a Facebookra az ebédmenüjét, noha ki se rakja – de közben lájkolják a sokkal kifinomultabb és szociálisan érzékenyebb ellenzéki értelmiségit, amiért megosztja a plebsszel, hogy náluk bizony osztriga kerül a tányérra” – reagált a Mandiner vendégszerzője az ellenzéki kritikákra, melyek a kormányfő ebédje kapcsán láttak napvilágot. Francesca Rivafinoli véleménycikkét a témában ide kattintva olvashatja.

Ceglédi: Nem kéne, hogy ügy legyen Orbán ebédje

Orbán Viktor ebédje, valamint a hazai sajtó egy részének felháborodása a nyilvánosságot látott fotó miatt az ATV ÖT című műsorában is előkerült témaként. Cegléd Zoltán politikai elemző például a téma kapcsán felidézte:

– fogalmazott. Az elemző véleménye a témában az alábbi videó 3. percétől kezdődően hallgatható vissza.

Vona Gábor szerint sem felháborító, hogy olaszosat evett Olaszországban a kormányfő

„Fordítva mit éreznénk?

– vetette fel a műsorban Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. „Szerintem nem lenne fölháborító” – húzta alá.

Ha mondjuk azok, akik az ellenzéki oldalon most úgy érzik, hogy ez itt egy kiütési pont lehet, vagy legalábbis egy kellemetlen pont, érdemes feltenniük azt a kérdést is maguknak, hogy ha mondjuk valamelyik baloldali, vagy ellenzéki politikus lenne most a miniszterelnök, és ő járt volna ott, akkor is ugyanezt gondolnák-e, mint amit Orbán Viktorral kapcsolatban gondolnak. Tehát, hogy

– tette fel a kérdést a Jobbik korábbi elnöke.

Vona Gábor Hont András felvetésére – miszerint korábban Botka László is kapott hasonló kritikát – leszögezte „ez az egész megint egy törzsi háború”, ami „nem a homárról szól”.

Vona Gábor véleményét az alábbi videó 6. percétől kezdődően hallgathatja vissza.

Nyitókép: Instagram

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. december 03. 11:16
Túl sok dollárja van a dollárbaloldalnak és a dollármédiának, hogy fotósokat tudnak küldeni Rómába, hogy nyomozzanak, hogy ebédel-e Orbán, és mit...
Mich99
2023. december 03. 11:04
A Moslék ennyire a pöcegödör alján van...
outsiderman
2023. január 08. 07:53
sajnos a kozzászólók jelentős része nem vette észre, hogy orbán a pofájukba köpött... ...kit érdekel az ebédje??? ...kit érdekel a sok mütyür a tálalón? az a cinizmus érdekel, amivel ezt közzé teszi ez a disznó.
nekoashi
2023. január 07. 22:38
Középhatalom akar lenni Európában, de az EU-ban csak Bulgária van mögöttünk.... Már Románia is lehagyott bennünket.... 2021. 10. 15. 1 euró 359.74 forint és 4.9454 lej 2022. 10. 15. 1 euró 419.65 forint és 4.9328 lej Vagyis míg a forint zuhant, a lej még egy kicsit erősödött is.... Van kérdés, fidessnyik-bolsevikek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!