MOL-igazgató: Mindenki csak annyit tankoljon, amennyire szüksége van

2022. július 27. 18:29
Ratatics Péter szerint így elkerülhetővé válik a benzinkutak kiürülése.

A hétvégén kezdődik a Mol Dunai Finomítójának tervezett karbantartása, ami azt jelenti, hogy leghamarabb szeptemberben indulhat újra a termelés – hívta fel a figyelmet az Index. A portál ennek kapcsán megkereste Ratatics Pétert, a Mol hazai operatív működésért felelős ügyvezető igazgatóját.

Többek között olyan kérdésekre vártak tőle választ, hogy

  • Okozhat-e ez fennakadásokat a hazai üzemanyag ellátásban?
  • Lesz-e elég üzemanyag?
  • Miért éppen most van szükség a felújításra, karbantartásra?
  • Honnan tudja a Mol pótolni a kieső mennyiséget, amikor a térség jelentős osztrák beszállítója, a schwechati finomító sem indult újra a karbantartását követően?

Másfél éves előkészítés, két hónapos leállás

A karbantartás ütemezéséről az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a finomítóknál és a hasonló komplexitású nagy ipari üzemeknél a karbantartással, fejlesztéssel járó rendszeres és előre ütemezett leállások a normális üzemmenet részét képezik. Ekkor végzik el a szükséges karbantartásokat és fejlesztéseket, a felelős hatóságok pedig megvizsgálják a berendezéseket. Hozzátette, hogy a mostani karbantartási munkálatokat másfél éve kezdték el előkészíteni. Ez a tervek szerint két hónapig tart majd, és mintegy 1200 szakember dolgozik rajta.

„Ez garantálja, hogy a finomító továbbra is biztosítani tudja Magyarország és a térség zavartalan üzemanyagellátását”

– húzta alá Ratatics Péter, aki megjegyezte, a leállást eredetileg a tavaszi hónapokban tartották volna, de a Magyarországon bevezetett hatósági ár által is generált kiemelkedő üzemanyagigény miatt elhalasztották a munkálatokat. Tavasszal a Mol töltőállomásokon csaknem 50 százalékkal nőtt a kereslet az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és a folyamatos, stabil üzemanyag ellátás biztosításához a százhalombattai finomítót teljes kapacitáson kellett működtetni – mutatott rá az ügyvezető.

A kiesés pótlása kapcsán Ratatics elmondta a portálnak, hogy a több évtizedes gyakorlatuk alapján már jóval a leállás előtt elkezdtek készleteket építeni, de hozzátette, „a mostani leállás előtt viszont a háború kitörése miatti ellátási láncok akadozása, valamint az árszabályozás miatti kiugró kereslet és import hiány ennek a készletnek a jelentős részét felemésztette”.

„A Mol mindent megtesz annak érdekében, hogy a leállással járó jelentős termékkiesést pótolja”

Majd azzal folytatta, hogy

„a Mol mindent megtesz annak érdekében, hogy a leállással járó jelentős termékkiesést pótolja.

A hiányzó mennyiség egy részét a pozsonyi finomítóból irányítjuk át, míg egy másik részét a megmaradt tartalékaink felhasználásával pótoljuk. Ezek a mennyiségek azonban nem tudják teljes mértékben fedezni a hiányt és piaci pótlásukra is korlátozottak a lehetőségek” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

„Mindenki csak annyit tankoljon, amennyire szüksége van”

Az esetleges üzemanyaghiány kapcsán ugyanakkor megjegyezte, hogy az „50 literes tankolási korlát azt a célt szolgálja, hogy mindenki hozzájusson üzemanyaghoz. Egyes kutakon azonban lehetnek átmeneti leürülések. Ezért mindenkitől kérjük, hogy

csak annyit tankoljon, amennyire tényleg szüksége van, hiszen csak így biztosítható a kellő mennyiség mindenki számára.

A pánikvásárlás és a fölösleges spájzolás csak rontana a helyzeten” – fordult a lakossághoz Ratatics Péter.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég érdekes, hogy a schwechati finomítóban most lett hónapokig tartó üzemzavar.

Úgy látom, neked nem tűnt fel, hogy Orbán odalökött nektek egy hárombetűs gumicsontot, és ti boldogan rágjátok, az helyett, hogy az Orbán által elmondottakkal vitatkoznátok? Miért nem a lényeggel foglalkoztok, a helyzet leírásával? Csak nem az a baj, hogy egy mukkot nem tudtok mondani cáfolatként?

Szíjjártó kötött egy elvi megállapodást, de a ruszkiknak - hála gazdáitok áldásos tevékenységének - megy olyan jól a gázüzlet, hogy az érkező megrendelések teljesítését be kell sorolni.

Amikor valakinek valami nincs, azt magától nem tudja megteremteni, akkor az függőséget hoz magával. Ha Paks 2-t nyugati cégekkel hitelfelvétel mellett tulajdonrészért építtetnénk meg, az szerinted nem jelentene függőséget? Maga az a tény, hogy rá vagy utalva arra aki képes megépíteni, bárki legyen az, nem jelent függőséget? Csak az orosz irány a függőség, a francia, vagy amerikai nem az?

Van még esetleg kérdésed?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés