Szlovák lap: Mit lát Orbán, ha a tükörbe néz?

2022. április 6. 8:38
A Denník N szerzője nem érti, hogy a kormányfő miért utasítja el a nyugati fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon.

A liberális Denník N online felületén megjelent véleménycikk szerzője azt a kérdést tette fel, hogy kemény lehet-e az orosz, külső ellenséggel szemben Európa anélkül, hogy kemény lenne a belső, magyar ellenséggel szemben is. „Ironikus, hogy éppen akkor, amikor Putyin Ukrajna elleni háborúja legszörnyűbb atrocitásairól szereztünk tudomást, a legközelebbi szövetségesét az EU vezetői közül, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, részben azért is választották újra, mert kihasználta a háborút a saját politikai előnyére” – véli a cikkíró.

A szerző szerint azon kívül, hogy kihasználta a már erősen manipulált, politikai rendszerbe általa beépített összes előnyt, Orbán azt mondta a magyaroknak, hogy nem fogja őket belesodorni ebbe a háborúba, és hogy a fűtési számlák a Putyinnal kötött gázmegállapodásának köszönhetően alacsonyak maradnak. Ha a magyar hattagú ellenzéki koalíció győzött volna, Magyarország szilárd nyugati szövetségessé vált volna az orosz agresszióval szemben – véli a Denník N szerzője. Orbán, „az idősödő cinikus” kategorikusan elutasítja, hogy Magyarországon keresztül nyugati fegyverszállítmányok haladjanak, amivel segítené az ukrán hadsereget az oroszok hazaküldésében.

Érdekelne, mit lát, amikor tükörbe néz

– írta a szerző.

Nyitókép: Facebook

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Veled ellentétben, te pitiáner provokatör, egy államférfit lát Orbán Viktor a tülörben, akit negyedszer választott meg a magyar nép 2/3-dal miniszterelnökének.

Te mit látsz, ha belenézel a tükörbe? Egy újságírót, akit simán kinyírnának, ha komolyabb ügyekkel foglalkoznál.

A szlovák libsi már tudja, honnan fog jönni a gáz Európába? Valahogyan liberális körökben erről nem illik beszélni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés