Le Figaro: Magyarország és Lengyelország a francia EU-elnökség központi kérdése

2022. január 6. 8:56
A francia lapnak nyilatkozó diplomata szerint a magyar politikusok cinikusak.

A francia Le Figaro szerdán összeállítást közölt az Emmanuel Macron vezette francia soros EU-elnökség legfontosabb prioritásairól. A listán előkelő helyet kapott hazánk és Lengyelország is.

A lap szerint Franciaország elnöksége öt fontos prioritást határozott meg: Ukrajna, a közös védelempolitika, a schengeni övezet, valamint Lengyelország és Magyarország ügyeit. A cikkben az áll, hogy hazánkat és Lengyelországot különösen „nehéz lesz kezelni”, de nem azért, mert Magyarország és Lengyelország annyira ellenezné a francia elnökség prioritásait, hanem azért, mert kormányaik nyílt konfliktusban állnak Brüsszellel. Erre jó példa a két ország helyreállítási terve, amiket az Európai Bizottság továbbra sem hagyott jóvá, vagy éppen a jogállamisági mechanizmus, ami további konfliktusok forrása is lehet.

A Le Figaro egy diplomatára hivatkozva azt írja, hogy a frusztráció lengyel oldalon a legnagyobb. „A magyarok nem akarnak majd elhatárolódni a lengyelektől, de cinikusabbak, és tudják, hogyan kell üzletet kötni” – áll a szerdai cikkben. A francia lap szerint valószínű, hogy a lengyelek megtorlási lehetőségeket keresnek a brüsszeli játszmák miatt.

Fotó: John Thys/AFP

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közben Kazahsztánban a csőcselék futballhuligánok miatt műveleti terület lett az ország és muszáj pár hétig a zemberekre lövöldözni az ottani REBISZ-nek, ugye?

Apropó! Nálunk a rendőrök 4,1 millát kaptak tavaly pluszban átlagosan....

A franciák ezt már elintézték?

"Az izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon, arra szólította fel a franciaországi zsidókat, hogy költözzenek azonnal Izraelbe elmenekülendő az antiszemitizmustól.

Az American Jewish Association jeruzsálemi értekezletén beszélt arról, hogy a zsidóknak mindenhonnan a világból Izraelbe kell költözniük, amilyen hamar csak lehetséges.

Hozzátette: azoknak, akik Franciaországban élnek, a költözés "elkerülhetetlen", mert a zsidók elleni erőszak ott növekedik.

"Látjuk a legvadabb antiszemitizmus terjedését" Franciaországban - mondta Sharon."
(A BBC News tudósítása 2004. július 14-én)

Most akkor mindenki Izraelben van már, vagy a föld alatt?

„A magyarok cinikusabbak, és tudják, hogyan kell üzletet kötni”
Meg is van a megfejtés: Orbán Viktor kormánya pontosan azt teszi, csak méretei okán kicsiben, amit a franciák, száz évek óta: nagyban; okosak és üzletet kötnek.
EZ A BAJ VELÜNK.
Ugyanis ez a tevékenység nem megengedett a kereszténynek, csak, ha WStreet irányítás alatt és WStreet-bankároknak fizetett védelmi pénz mellett megy.

"Magyarország és Lengyelország a francia EU-elnökség központi kérdése"

Ennek a központi kérdésnek a megoldása bizonyára orvosság lesz az
energiaárak emelkedésére és az eurozóna inflációjára. Talán még
a vírusok is felhúzzák a fehér zászlót!

2011-ben Charles Gati 5 pontban lefektette, hogyan kell Orbánt megbuktatni. Egyik sem jött be, és abból az 5 pontból az utolsó a polgárháború lehetősége volt. Az ellenzék most nyíltan erre készül, külföldi segítséggel, aki elvileg szövetségesnek mondják magukat.

Ezek fényében kiket lehet ellenségnek nevezni?

Azért még várj ezekkel a jóslatokkal. Volt már néhány nagy reménységetek, ami aztán hamvába holt.

"@nick89
Nem számít mi a téma, ha bele nyíllal az agyadba, rögtön írsz valami baromságot!"

Szerencséd, hogy nincs itt a piros tollam!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés