Hann Endre: Azt sem tartom kizártnak, hogy szétszakadhat az ellenzék áprilisig

2021. december 29. 15:21
Az ellenzék kapcsán elmondta továbbá, hogy szerinte „még mindig erősebb a rivalizálás, mint az együttműködésnek a hatékonysága”.

Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet vezetője interjút adott a HírKlikknek. Az interjúban szóba került a baloldali előválasztásis. A kutató megjegyezte, hogy ez volt az egyetlen olyan eseménye az évnek, amikor az ellenzék „átvette a napirendnek a diktálását, ezzel sikerült valamennyire fordítani”. Ezután egyből kifejtette, hogy szerinte „nemigazán” sikerült a fordítás, illetve, kijelentette:

„elég határozottan merem állítani”, hogy ha most vasárnap lenne a választás, a Fidesz győzne. 

„Ezt sem tartom kizártnak” – válaszolta Hann arra a felvetésre, miszerint szétszakadhat az ellenzék az áprilisi választásokig. „Nem lehet túlságosan optimista az ellenzék” – jegyezte meg. „Általában a Fidesz diktálja a napirendet, vagy ha nem is, akkor is az ellenzék a Fidesz kritikájával tudja leginkább önmagát kifejezni”. Az ellenzék kapcsán elmondta továbbá, hogy „még mindig erősebb a rivalizálás, mint az együttműködésnek a hatékonysága”. 

Egy teljesen más politikai gondolkodás, fellépés jelent meg Márki-Zay Péter személyében”

 – fogalmazott.

A kiszivárgott kutatásról

Mint ismeretes, december közepén megjelent egy kutatás a 444-en, amely az ellenzéki pártoknak készült, az Iránytű intézettől, belső használatra. „Általános bizalomvesztés figyelhető meg az országban, nagyon sok tekintetben” – mondta a kutató. Kifejtette, hogy konkrétan a közvélemény-kutató szakma felé is egyre többen bizalmatlanok, aminek kapcsán megjegyezte:

nem vagyok paranoiás, de néha úgy érzem, hogy mintha valami céltudatosság is lenne abban, hogy ezt a szakmát ennyire megkérdőjelezzék, aláássák”. 

Hann Endre szerint az a „bizonyos szivárogtatás” is sokat rontott a helyzeten, de az túlmutat ezen a kérdésen. „Ez az egész történet, az ellenzéki pártok közötti bizalomnak a súlyos hiányosságaira is rámutat” – fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyébként ami nekem feltűnt, hogy az utóbbi napokban szerintem már szisztematikusan törlik ki MZP-t a telex-444-hvg-ről. Egyszerűen a balesetén kívül NINCSEN RÓLA HÍR A BALLIB MÉDIÁBAN. Pedig egymás után adja az interjúkat, ahol ugye szakmányban tolja az árulózást... DE A BALLIB MÉDIA EZT MÁR ELHALLGATJA.

De tényleg, szürreális.

Először nagy csinnadrattával bemutatták a nemzetközi közvéleménynek Karácsonyt. Aztán ugyanígy MZP-t. Az ellenzék külföld felé is a tehetségtelenségét mutatja. Vicces lenne egy harmadik jelöltet is bemutatni:-)))

Az ellenzéken belüli erős érdekellentétek ismertek, ezekre rendszeresen történik is utalás, de hogy ez szakadáshoz vezet-e, az attól függ, hogy lesz-e olyan csoport, amelyiknek többet hoz a konyhára, ha kiszáll.

Az előválasztások során kezdték felismerni, hogy a többpárti demokrácia számára természetellenes útra léptek a választások előtti koalíció alkotással. Ezt a demokrácia természete nem tűri.

Tudtok valamit koffeinmérgezésre? Napok óta öntöm magamba a kávét, ezt nem lehet kibírni. :)

Van a Covid halálozásnak a világ minden országára érvényes meghatározása? Mi a szövege?

Csak egy képezhetetlen hülye szerint kerülhet a Fidesz neve egy nemzetközi kórisme definíciójába.

Nem az olvasókat gondoltam, hanem a külföldi globalista politikusokra.
Újhelyi hogy beégett MZP-vel:-)

Igen. De ez gáz nekik.

A halálokot az állam regisztrálja?
Melyik állam regisztrálta a kommunisták eddigi 148 millió áldozatát?
Vagy az USA háborúzásaiét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés