Dühösfej akcióban

2021. december 2. 7:01

Veczán Zoltán
Mandiner
Volt egyszer, hol nem volt, egy nyalka kommenthuszárlegény. Ha azt látta, hogy valamiért eluralkodott a bűnös optimizmus a hírek között, megpödörte kackiás profilképkeretét, és csatába szállt, hogy felnyissa a szemeket.

Nem várta otthon a Burkus király lánya, nem járt együtt különfocira a Fehérlófiával, még a Vasorrú Bába is elkerülte kemencéstül.

Őkelme ugyanis a konfliktusokat szerette. 

Már életében legendává vált: elv-, baj- és kartársai messze földön emlegették, mert nem csupán szókardját forgatta a viták sűrűjében, de szinte isteni küldetésének tekintette a Facebook harcmezején feltűnő összes cikket leminősíteni. S nem csak a kettős mestervágást ismerte – dühös arcú reakcióval elvonni a figyelmet, majd csípős kommentben odacsapni a megosztott cikk alatt, valami, lehetőleg teljesen értelmetlen szöveggel –; de kis piros ábrázata fel-felbukkant minden további hozzászólásnál, s mint Damjanich vörössipkásai, kegyelmet nem ismert.

Ha megszállta a szent düh, azt se nézte, hova vág, s miért. A konfliktus volt az élete, s amióta a koronavírus-járvány kitört, szinte lubickolt a harcokban. Nem volt olyan csata, amelyben meg ne fordult volna.

Dühös fej került a lezárásokról szóló intézkedések és az enyhítésről szólóak mellé.

A sinopharmos hírek mellé.

Aztán a szputnyikosok mellé.

Neki keleti varjúhájakat ne!

Aztán az astrazenecásak mellé. Előbb azért, mert nem volt elég, aztán azért, mert kiderült, hogy millióból egy embernél vérrögképződést okoz.

Aztán a Pfizer mellé. Miért marad ki a kormány a nagy uniós beszerzésből. Aztán később: miért lép vissza mégis bele a gyerekek oltásánál?

Aztán megint a Sinopharm és a Szputnyik jött. Szorgosan forgott Dühösfej kardja: mi az, hogy Szerbiának, Romániának, Csehországnak ajándékozza a kormány a felhalmozott felesleget? Az az ő vakcinája, ide belőle vagy ötöt!

S aztán a Pfizer, a Moderna, a Janssen: köszöni, mikrochipet nem kér.

Majd következtek a pedagógusok: mi az, hogy nem kapnak soron kívül oltást? Egyenesen kötelezni kéne őket! Aztán: miért kapnak, miért nem a boltosok, a kertészek, a sajtkészítők, ők talán nem emberéletek? S végül: mi az, hogy kötelező a pedagógusoknak?

Aztán újfent: miért kell maszk, miért nem kell maszk, miért zárnak le, miért nem zárnak.

Aki nem oltott, az maradjon otthon megdögleni, na de ha kiküldenek valakit védettségi igazolvány nélkül, akkor meg mi ez a diszkrimináció?!

Ha tüzetesen végigböngésszük a levéltárak ódon fóliánsait, ott látjuk őt mind a Négy Hullám sűrűjében minden hadszíntéren, Vuhantól Omikronig, a lambdaházi eskütől ásó-kappa-nagyharangig.

Dühösfej dicső pályáját kitüntetések, emlékérmek és medálok garmadája kísérte. Alighogy jelentkezett Új Felhasználóként, heteken belül kiérdemelte a Lelkes Rajongó polgári tagozatát – ritka borostyánleveles kiegészítéssel – az ország legolvasottabb hírportáljaitól, zárt és nyílt covid-csoportokban léptették elő Vizuális Történetmesélővé, később Szakértővé is, sőt, ő volt az első, aki magától az Adminisztrátortól kapott Elismerést, amint ez lehetővé vált. Tisztelték, de félték is az élő legendát, aki büszkén fényesítgette kitüntetéseit – amelyek remekül illettek legújabb divat szerint készült borítóképeihez.

Hősünk nevéhez számtalan legendát fűzött a hálás utókor. Volt, aki szerint csak álprofil volt, s bizonyítékként lobogtatta, hogy helyesírási hibái az Első Világhullám és a Negyedik között markánsan megváltoztak. Sőt, az is felmerült, hogy több profil lehetett egyszerre, a Facebook betyárjai ezért tudtak egyszerre több helyen egyszerre lecsapni. Olyan legenda is keringett, miszerint a vén obsitos egy barlangban alussza mélységes mély álmát, körülötte leghűbb bajtársai, Viccesfej és Profilvadász (ők ketten az ellenség magánprofilján hajtottak végre mélységi támadásokat, hetedíziglen reagálva-kommentelve a galád minden tartalmát).

Dühösfej aluszik, ám ha azt látja, hogy valamiért eluralkodott a bűnös optimizmus a hírek között,

megpödri kackiás profilképkeretét, és csatába száll, hogy felnyissa a szemeket.

Ha az én szemem is nyitva volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mennyit kapsz egy ívért pluszban, Veczán?

Olvassátok el, és gondolkodjatok el.
https://www.erdely.ma/a-tomege..
az eredeti cikk:
https://www.thelancet.com/jour..(21)00258-1/fulltext?s=08#%20

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés