Olasz napilap: Brüsszel betiltaná a karácsony kifejezés és a keresztény nevek használatát

2021. november 29. 19:48
A tervezet szerint továbbá tilos lenne olyan találkozókat rendezni, amelyeken kizárólag azonos nemű részvevők vannak jelen.

Az Il Giornale olasz napilap által elsőként közölt uniós belső dokumentáció szerint az Európai Bizottság új kommunikációs irányelveket fogalmaz meg,

s ezek a többi között tiltják a karácsony kifejezés, valamint a hagyományos európai keresztény nevek használatát,

amit „a politikai korrektség lázálmának” nevezett Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek elnöke.

Az olasz jobbközép már szólt a Bizottságnak

Antonio Tajani a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) alelnöke, az Európai Parlament volt elnöke és az alkotmányügyi bizottság jelenlegi elnöke hétfőn bejelentette, hogy interpellációban vár választ az Európai Bizottságtól arra a kérdésre, hogy vajon az új brüsszeli irányelvek tiszteletben tartják-e a gondolati és véleménynyilvánítási szabadságot.

A befogadás elvének szem előtt tartását figyelembe véve, miként kívánják tiszteletben tartani az Európai Bizottság dolgozói többségének érzékenységét?

Talán módosítani kellene ezeket az irányelveket az Európai Unió keresztény gyökereinek tiszteletben tartásával” – olvasható Antonio Tajani közleményében.

Háttér a Bizottság dokumentációjáról

Az Il Giornaléban Francesco Giubilei a Nazione Futura (Jövő Nemzete) konzervatív mozgalom elnöke, a budapesti Mathias Corvinus Collegium volt vendégoktatója írt elsőként a Helena Dalli egyenlőségért felelős biztos nevével fémjelzett dokumentumról. A cikk szerint az Európai Bizottság új irányelvei

a befogadás erősítését kívánják szolgálni a belső és külső kommunikációban.

Giubilei felidézte, a dokumentum célként tűzi ki, hogy mindenki hasonló elismerésben és tiszteletben részesüljön nemtől, származástól, kortól, vallástól, meggyőződéstől, szexuális orientációtól függetlenül, kiemelt figyelemmel az LMBTQ-közösség tagjaira.

Mit tartalmaznak az új irányelvek?

Az olasz napilap úgy tudja, hogy az új irányelvek szerint többek között nem szabad angolul a Mr és Mrs megszólítást használni, hacsak az érintettek ebbe nem egyeznek bele, tilos a szóhasználatban a nyelvtani hímnemet részesíteni előnyben,

nem lehet olyan találkozókat rendezni, amelyeken kizárólag azonos nemű részvevők vannak jelen,

urak és hölgyek helyett a kedves kollegák kifejezést írják elő. Tilos továbbá a férfiakat kizárólag aktív, a nőket pedig passzív szerepkörben feltüntetni, emberek helyett az emberiség kifejezés használatát javasolja, és tiltja például „a Mars-bolygó gyarmatosítása” kifejezést is. Az új irányelvek karácsonyi időszak helyett a téli szünet használatát írják elő, és nevek említése esetén a Mária helyett a Malikát javasolja.

Salvini: Csak nekem tűnik őrültségnek?

Matteo Salvini a Liga elnöke közösségi oldalán azt kérdezte, hogy az Európai Bizottság elképzelése „csak nekem tűnik őrültségnek?”. Giorgia Meloni szintén közösségi oldalán „a politikai korrektség lázálmának” nevezte, hogy

Európában betiltják a karácsonyt, és egyenesen azt is, hogy valakit Máriának hívjanak”.

„A politikai korrektség semmit és senkit nem kímél (..) célpontban Mária és János is, miért? Mert sértőnek bizonyulhatnak a nem keresztények számára? Elvakult ideológia nevében el akarják törölni egy nép kultúráját. Történelmünket és identitásunkat nem lehet eltörölni, tisztelni kell” – jegyezte be közösségi oldalán Giorgia Meloni.

(MTI)

Nyitókép: Budapest, 2021. november 28.
Karácsonyi díszkivilágítás az Andrássy úton 2021. november 28-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, miért, de ezek szándékosan provokálnak. Ez már nem lehet feladata semmilyen szövetségnek, ez valami abnormális diktatúra próbálkozása. És erre már nem lehet egy gőgös legyintéssel azt mondani, hogy csak kitalálás.

Hogyan tovább? Mária helyett Mirjam, József helyett Juszuf sít.

Ha ez igaz, Brüsszelben megőrültek.

Ez viszont biztos, hogy igaz.

"Ki hisz Jézusban ?"
Személyes története teljességében talán nem mindenki; de tanítása megkerülhetetlen, ha meg akarjuk tartani civilizációnkat.

Az ilyen nyelvi mesterséges tiltások mindig megbuktak, mert az élő beszéd nem betiltható. Másrészt, a keresztény közösségeknek-egyházaknak sokkal határozottabban kell/ene fellépniük.

MZP holnap gyorsan csatlakozik a Bizottság javaslatához. Holnap nyilatkozatban fogja elítélni a hanuka ünnepét, javasolja a zsidó szó, nevek eltörlését, a kipa utcai viselésének megtiltását. MZP javasolni fogja a templomok bezárását, a keresztények számára a karácsony megtartásának tilalmát, az erdőkben kivágatja a fenyőfákat, átnevezi a 100 Tagú Cigányzenekart, ne legyen ebben az országban zsidó, cigány, magyar, horvát, német, ruszin, szlovák, román, minden vallási-nyelvi-kulturális különcködést tiltani fog, az itt élő elnevezése emberiség lesz, igazodva a brüsszeli terminológiához.

Brüsszelt, MZP-t már csak egy kis lépés választja el Hitlertől. Kedves zsidó testvéreim, látjátok ezt, vagy megvárjátok, amíg MZP és bandája újból vagonba rak bennünket?

Magyarországnak a lehető legrövidebb időn belül el kell kezdenie az EU-ból való kiválás előkészítését. S ideje lenne az ellenzéki szavazóknak is felébredniük, az Orbán-ellenes gyűlölet zászló alatt viszik őket saját temetésükre.

Amennyiben beszélsz nyelveket, akkor olvashatod vezető nyugati lapokban, hogy a történet igaz, nem fikció. Járj utána.......

Szerintem ez nagy baromság.
Csak az EU-n akarnak "ugrálni" és nem találtak jobbat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés