Berlin felett a szivárvány

2021. szeptember 28. 15:08

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Az LMBTQ-szabadság zónájává nyilvánította Berlint a tartományi képviselőház.

„A választások előtti utolsó ülésén szivárványfővárossá és az LMBTQ-szabadság zónájává nyilvánította Berlint a tartományi képviselőház, ezzel tiltakozva Lengyelország és Magyarország lépései ellen, különös tekintettel arra, hogy a Berlintől 945 kilométerre fekvő, 12 ezer lakosú Nagykáta 2020-ban határozatot hozott az LMBT-propaganda nagykátai önkormányzati intézményekben való betiltásáról. Amit a vörös-vörös-zöld Berlin nem hagyhatott szó nélkül így, 2021 őszén. Mert csak mi, magyarok vagyunk ilyen lelketlenek, hogy egyáltalán nem foglalkozunk például a szintén 12 ezres Preußisch Oldendorf képviselő-testületének tavalyi határozataival, pedig ki tudja, mi minden lapul bennük.

Mindenesetre a most elfogadott rendelkezések értelmében ezentúl évente 31 napon fog lengedezni a Pride-zászló a tartományi képviselőház előtt (Niederkirchnerstraße 5), hogy fájjon Orbán Viktornak (de iszonyúan), emellett az újdonsült „szivárványfőváros” fokozni fogja együttműködését a budapesti és a varsói hímnemű, nőnemű és nembináris politikai partnereivel, valamint újabb projekteket fog indítani az »LMBTIQ-személyek« megkülönböztetése ellen. Első körben például – nyilván a maradéktalan megkülönböztetésmentesség jegyében – már meg is hirdettek egy fórumot, melynek keretében megvitatják, miben térnek el az LMBTI-aggastyánok idősgondozási szükségletei a heteroszexuális aggastyánokétól, és milyen intézményeket kellene létrehozni számukra. Tulajdonképpen logikus is, hisz kifejezetten leszbikusoknak fenntartott temető már létezik Berlinben, így adja magát, hogy az idősotthonokban is megtörténjék a dicső szegregáció.

De mielőtt bárki felháborodna ezen a homofób cinizmuson, mondván, a berlini LMBT-emberek számára igenis korszakos jelentőségű, hogy mostantól minden reggel az LMBTIQ-szabadság zónájában ébrednek, akad itt egy érdekesség. A magát »a meleglobbi központi orgánumaként« definiáló queer.de portál ugyanis rámutat: a másokat kioktató ostoba szimbólumpolitika nemcsak értelmetlen, de még káros is, tekintve, hogy klasszul besöpri a szőnyeg alá a mindennapos berlini homofób valóságot.”

Nyitókép: John Macdougall / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"miben térnek el az LMBTI-aggastyánok idősgondozási szükségletei a heteroszexuális aggastyánokétól,"
A leírások szerint eltérnek, márpedig ha eltérnek, azt jelekkel, jelzésekkel lehet legracionálisabban ábrázolni.
Pl.: két férfi meztelen, egymás hátán.
Ezt zászlóra is fel lehet vinni, nagy piktogrammon - hasonlóan, mint a kutyák, a disznók szokták - és két Pride-zászló közé, bónuszosan lobogtatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés