Demszky Gábor és Révai József családjának szerelmetes ügyei

2021. szeptember 25. 16:12

Csak néhány mondat a hálózatról.

2021. szeptember 25. 16:12
null
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

„Demszky Gábor és Révai József családjának szerelmetes ügyei. Csak néhány mondat a hálózatról.

Demszky Gábor (nagyapja kominternes, apja impexes-külkeres, ő maga maoistaként indult) csodálatos átalakulása után Budapest Főpolgármestere lett.

Sajtófőnöke az a Révai Gábor lett, aki '68-ban szintén baloldalról támadta a Pártot, ezért kapott egy kis ejnye-bejnyét. A kultúrterrorista Révai József fiáról beszélünk.

Demszky egyik első lépése az volt, hogy Főpolgármesterként felvette magához a Révai-fiókát, Gábort, aki Sajtófőnök lett.

Ebben az időszakban Demszky elvette Révai Gábor lányát (ha jól számoltam, harmadik feleségét), Révai József unokáját (1992).

Aztán Demszkyék 1993 végén elindították a Budapesti Újságot, aminek – mit ad Isten? – Révai Gábor elvtárs lett a főszerkesztője.

Aztán ő lett a Magyar Könyvklub elnök-vezérigazgatója, majd a Révai Digitális Kiadó tulajdonos-ügyvezetője. Nyilván jól megszedte magát. A kultúrelnyomást, teljesen egyoldalú narratívák propagálását a maga eszközeivel fenntartotta. Aztán meghalt.

Halála után így írt róla Kádárék kedvenc írójának, Moldova Györgynek a lánya [Moldova a kegyetlen katpolos Kardos György kedvenc tanítványa volt, hálából Moldova írt róla egy hazug életrajzi művet]:

»A volt Gerő-villa nappalija a lakásom. [És előtt kié volt az a villa, kedves Júlia? – MG.] Amikor először eljött, hozott egy rozmaringot, és elmesélte, hogy a földszinti kertkapcsolatos lyukakban laktak az ávósok itt is, náluk is. És vidéki srácok voltak, tartottak disznót, gyerekként legszívesebben velük lógott.«

Hát, ha megkérdeznének, miért van hányingerem a Demszkyhez, Révaihoz, Moldovához hasonló kamu-, vagy egykor igaz volt kommunistáktól, a hálózati alakoktól, akkor ez az anekdota fantasztikus válasz lehetne...

[Külön üzenetértékű, hogy ezt a velejéig undorító történetet milyen kedélyesen meséli el Moldova eltárs nyilván mindvégig elnyomott leánya...]”

Fotó: Wikipedia

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2021. szeptember 26. 22:21
Ezek a libsikomcsik primitív, belterjes, műveletlen, de erőszakos belterjes gettó eredményei.
szodabár
2021. szeptember 26. 21:41
Volt Demszkynek orrcsonttörős esete is valamelyik feleségével.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 26. 19:26
A mostaniak ugyanazok, mint ezek.
Ekeke
2021. szeptember 26. 08:43
A léderer család pályafutása is olyan jellemző: https://www.origo.hu/itthon/20210302-ledererek-jol-jarnak-erzsebetvarosban.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik