Mit tudunk eddig Cseh Katalin céges ügyeiről?

2021. július 23. 19:00
Ha csak három perce van, ezt a cikket olvassa el, és képbe kerül Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő céges ügyeivel.

A titokzatos videótól a Momentum vezető politikusáig

1. Titokzatos csomag érkezett 2021. július 18-án a Bennfentes.net portál szerkesztőségébe. A felvételen egy „Anonymus-maszkos” alak azt ígérte, lebuktat egy kétszínű politikust. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

2. Az Anonymus 2021. július 20-án ígéretéhez híven jelentkezett is az újabb videóval, a Bennfentes.net szerkesztősége pedig kiderítette: vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

3. Kiderült az is: a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

4. Megszólalt Cseh Katalin a korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

Gyanús pályázati manőverek, feljelentés és GVH-vizsgálat

5. Az Origo 2021. július 22-i cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

6. A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

7. Orosz Anna, a Momentum alelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte nincs itt semmi látnivaló, sőt, teljesen rendben van, ha kisvállalatokhoz jut az EU pénze. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

8. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

9. Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja Cseh Katalin zavaros cégügyeit. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

10. 2021. július 23-án az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított a Pannónia Nyomdánál. A cég a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközponttal kötött szerződést, amelyet idén márciusban módosították, ebben a pandémiára előre nem látható okként hivatkoztak. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

11. Habár egyik vezéralakja volt az olimpiaellenes aláírásgyűjtésnek, ügyvezetése alatt mégis épp az olimpiára hivatkozott EU-s pályázatában Cseh Katalin családjának cége. -> Bővebben is el szeretném olvasni!

12. Tíz nappal a pályázat benyújtása előtt létesítették a nyertes váci telephelyet Csehék –> Bővebben is el szeretném olvasni!

13. 2021. szeptember 6-án pedig már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is megkezdte a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében – közölte Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a közösségi oldalán. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

14. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

15. Szécsényben is hatalmasat kaszáltak a Cseh Katalinhoz köthető cégháló tagjai. Újabb pályázatokra bukkant a Magyar Nemzet. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

16. Szécsényben már 2019-ben terítéken volt Cseh Katalinék céghálójának terjeszkedése. –> Bővebben is el szeretném olvasni!

17. Cseh Katalin szerint azért nincs céghálója, mert sokszor az autókereskedések is egy helyen vannak egy városon belül –> Bővebben is el szeretném olvasni!

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Összesen 282 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már nem lehetne pert megúszni normális rágalmazási törvényekkel rendelkező országban. A magyar még nem az. Ezért tudod te is rosszul.

A NAV mikor száll ringbe?

Neked is Lölő a strómanod, Cseh?

Egyet elismerhetsz: na ugye, hogy nem csak jobboldaliak nyernek pályázati pénzeket, hanem akárki.

Katka megbukott.

Elképzelhető.

Az ellenzéki folyamatosan azt hazudozta, hogy csak fideszhez köthető vállalkozók nyernek.
Az ellenzéki pártok lakájmédiáinak fuggetlenobjektiv propagandistái nem véletlenül hallgatják agyon az ügyet. Ugyan nagyon kínos, de még védik Botmixert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés