Vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány

2021. július 20. 11:19

A cégadatbázis szerint Cseh Katalin európai parlamenti képviselő egészen 2018 januárjáig ügyvezető volt annál a cégnél, amely nagyot kaszált az EU-s tendereken.

2021. július 20. 11:19
null

Vezető momentumos politikus állhat a Bennfentes című portálon megjelent ügy célkeresztjében – olvasható a portál keddi írásában. Mint a Bennfentes fogalmaz, a második videótól a palyazat.gov.hu oldalát vizsgálták, hogy kiderüljön, melyik politikus és holdudvara zsebelt be 4,5 milliárd forintnyi EU-s támogatást.

A Bennfentes – mint írják – a cégadatbázis segítségével összegyűjtötte az összes országgyűlési képviselő és európai parlamenti képviselő egykori és jelenlegi céges érdekeltségét, ezt követően pedig a palyazat.gov.hu oldalon rákerestek az egyes cégekre.

Cseh Katalin és az EU-s pályázatok

A Bennfentes szerkesztősége a fenti vizsgálódásai során jutott el a Pannónia Nyomda Kft.-hez, amelynek bár jelenleg Halász Gábor az ügyvezetője, de 2013 májusától 2018 januárjáig az azóta a Momentum színeiben politizáló Cseh Katalin ügyvezetése alatt állt.

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A fenti képen látható cégtörténet szerint a kft-t 2010-ben alapította Cseh Tibor, a momentumos politikus édesapja, majd 2013-ban adta át az ügyvezetést lányának, Cseh Katalinnak, aki tehát egészen 2018 januárjáig volt a cég ügyvezetője.

Ebben az időszakban indult a cég a többi között azon az európai uniós pályázaton is, ahol több mint 68 millió forint támogatást nyert egy hologramos technológia kifejlesztésére. Érdekesség, hogy ezt követően később

egészen pontosan „holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató” kifejlesztésére egy Széchenyi 2020-as pályázaton.

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

Eddig tehát 285 706 274 forintnyi eu-s támogatásnál tartunk, amely igen jelentős összeg, különösen annak függvényében, hogy Cseh Katalin és pártja az elmúlt években azért folytatott lobbitevékenységet, hogy Magyarország irányába függesszék fel az európai uniós támogatásokat, mondván

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

Cégháló a momentumos politikus körül

Az Anonymus második videójában azonban nem 285 millió forintról, hanem 4,5 milliárd forintról beszélt, így a Bennfentes szerkesztősége tovább kutakodott. A portál rákeresett arra is, hogy a Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

Ekkora EU-s támogatást zsebelt be a cégháló

A Bennfentes szerkesztősége ezt követően a fenti cégekre is rákeresett a palyazat.gov.hu-n. A portál inforómációiból kiderült: a NOVA-INN összesen 200 millió forintot nyert.

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A Mondat Kft. – amely több telephellyel is rendelkezik – 2004 óta összesen 498 809 958 Ft európai uniós támogatáshoz jutott hozzá.

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A Holotech Hungary Kft. pedig 1 milliárd 748 millió forintot nyert el nagy sebességű ipari alkalmazásra megfelelő, színes, digitális hologramíró berendezés fejlesztésére. A fent említett támogatások összege azonban még mindig „csupán” 2 milliárd 732 millió forintot tett ki, ezért a Bennfentes megnézte azokat a telephelyeket is, ahonnan a fenti cégek pályázati forrást nyertek.

Ilyen az Uniotech Kft, amely ugyanarra a sziráki címre is be van jegyezve, ami a Pannónia Nyomda Kft. egyik székelye is. Ez a cég 63 167 270 forintnyi uniós támogatást zsebelt be 2011 óta.

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

De nem maradt homályban a Royal Press Hungary Kft. sem, amely a korábban említett Holotech Hungary Kft. elődje. A két cég összesen 3 731 475 611 forintot zsebelt be.

Fotó: Bennfentes.net
Fotó: Bennfentes.net

A Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek tehát összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon.

Összesen 747 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyűlölködjünk együtt
2021. július 22. 01:14
De ha Cseh Katalin nem tett semmi törvénybe ütközőt, akkor megint szénné lesz perelve az a média amelyik megpróbálta lejáratni, és csak jól jár a pénzzel a csaj.
zsolti123
2021. július 21. 15:54
a Pannónia Nyomda Kft, amely 2014 és 2020 februrja között összesen tizenhétszer állt többségében adótartozás miatt végrehajtási eljárás alatt, ilyen céges előélettel miként tudott nyerni uniós pályázaton, az egyelőre még rejtély... https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210721-milliardokat-tett-zsebre-cseh-katalin-es-kore
zsolti123
2021. július 21. 13:25
Remegő hangon ismerte el Cseh Katalin, hogy nem mondott igazat: politikusként pályázott uniós pénzekre - videó Remegő hangon ismerte el Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Mediaworks munkatársának nyilatkozva, hogy már vezető momentumos politikus volt, amikor pályázatot nyújtott be az uniós pénzekre. Ezt kedden még tagadta. Most már újabb magyarázkodással állt elő. Nézze meg a videót! https://www.origo.hu/itthon/20210721-cseh-katalin-elismerte-hogy-nem-mondott-igazat.html
zsolti123
2021. július 21. 13:23
Nagy a baj... Cseh Katalint cáfolják a céges iratok – Váci és sziráki céghálós birodalommal vadásztak az uniós pénzekre https://pestisracok.hu/cseh-katalint-cafoljak-a-ceges-iratok-vaci-es-sziraki-ceghalos-birodalommal-vadasztak-az-unios-penzekre/ A Pesti Srácok.hu leleplezte Cseh Katalinék céghálóját https://magyarnemzet.hu/gazdasag/cseh-katalin-ceghalo-leleplezes-10106945/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!