A zöld kancellárjelölt Soros-kapcsolatairól vitáznak Németországban

2021. április 21. 9:37
Annalena Baerbock kapcsolati hálójáról vitatkozik egy AfD-s politikus és a német közszolgálati híradó.

Miközben a német Zöldek eddigi társelnökét, Annalena Baerbockot kancellárnak jelölte a párt, az AfD politikusa, Martin Sichert arról posztolt, hogy szerinte „Soros György a német kancellári hivatalig akarja terjeszteni befolyását”. Sichert ezt azzal magyarázza, hogy Soros rendszeres résztvevője a Világgazdasági Fórumnak, ahol az üzletember a világ elitjével találkozik; és Baerbock tavaly óta a Világgazdasági Fórum Young Global Leaders (Fiatal Globális Vezetők) programjának résztvevője. Sichert szerint így „aki a Zöldekre szavaz, az Sorosékra szavaz”.

Az AfD-s politikus posztjára reagált a német közszolgálati ARD híradója, a Tagesschau. A portál kifejti: Sorost régóta különböző események és folyamatok (migráció, Antifa) mögötti háttéremberként mutatják be „szélsőjobboldaliak” által terjesztett „legendák”. A Tagesschau bemutatja a Soros kapcsán Magyarországon folyó vitákat is, a portál szerint az üzletember mostanra az Orbán-kormány fő ellenségképe lett.

A Tagesschau aztán kitér a Baerbockot ért sorosos megjegyzésekre: a német közszolgálati portál szerint az állítások egyetlen bizonyítéka egy fotó, amit maga Baerbock közölt az Instagramon, és máig elérhető: a német zöld politikus a 2019-es Müncheni Biztonságpolitikai Fórumon valóban találkozott Sorossal.

A Világgazdasági Fórum Young Global Leaders programjában egyébként olyan személyiségek vettek részt eddig, mint Michael Schumacher, Leonardo DiCaprio, Emmanuel Macron, Sebastian Kurz vagy épp a Google-guru Sergei Brin.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Észrevettétek, hogy a csinkik szóltak Orbánnak a most bevetésre kerülő újfejlesztésű 4. hullámos duplamutáns kínaivírusukról, erre a gazda meghosszabbította a vészhelyzetet őszig?
Bár nem ettől fog elmúlni a III. világháború, sőt!

(A sok nyalonc birkának, aki a honnantudodmontavalaki? hülyekérdést felteszi, annak 30 nap múlva ugyanitt a Mandineren be fogom másolni mégegyszer, hogy láthassa és megérthesse: jobb lenne magát távol tartani a közügyektől.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés