Nem jött be a rabbiknak Lukácsi meztelen fotós holokauszt-megemlékezése

2021. január 28. 13:33
Nem illik a tartalomhoz, elvonja a figyelmet a megemlékezésről – véli a hatásvadász képről Megyeri A. Jonatán és Radnóti Zoltán.

A Mandiner is beszámolt a kiugrott KDNP-s, jelenleg a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországában politizáló Lukácsi Katalin szerdai posztjáról, amely nagy visszhangot váltott ki.

„A holokauszt nem a zsidóságról szól” – többek között erről is írt közösségi oldalán Lukácsi, aki bejegyzéséhez egy meztelen fotót is csatolt. Ezzel nem mindenkinek nyerte el tetszését.

„Nyilván tudta, hogy megbotránkoztatja az embereket ezzel a nagyon erős „művészi eszközzel”, tehát éppen ez volt a célja, de egyáltalán nem tartom alkalomhoz illőnek a képet” – így kommentálta a Vasárnap című lapnak Megyeri A. Jonatán rabbi, a Neokohn főszerkesztője Lukácsi magamutogatását. Radnóti Zoltán főrabbi szerint a tények megéléshez és megértéséhez nem segít ez a kép és nem segíti a méltó megemlékezést.

„A holokauszt nem a zsidóságról szól, de hívő emberként nem tartom véletlennek, hogy éppen a zsidósággal történt meg” – idézte Lukácsit Megyeri A Jonatán rabbi, majd hangsúlyozta, hogy az istengyilkosság miatt, vagyis azért, mert megölték a keresztény Megváltót.

Ez két évezredes antiszemita toposz” – nyilatkozta a lapnak a rabbi.

„Ráadásul annak a szenvedésnek, ami hatmillió emberrel megtörtént, köztük másfél millió gyerekkel, semmilyen racionális értelme vagy magyarázata nem lehet! Ugyanis ha valaki racionálisan magyarázza meg ezt a dolgot, azzal önmaga válik nácivá, ahogy erre Elie Wiesel Nobel-díjas író is rámutatott. A keresztény Megváltó halála és a hatmillió ember halála között semmiféle párhuzamot nem lehet vonni!” – szögezte le.

„Nyilván tudta, hogy megbotránkoztatja az embereket ezzel a nagyon erős „művészi eszközzel”, tehát éppen ez volt a célja, de egyáltalán nem tartom alkalomhoz illőnek a képet” – tette hozzá Megyeri A. Jonatán.

Radnóti Zoltán főrabbi a lap érdeklődésére elmondta Lukácsi Katalin feltűnő, hatásvadász képe a test kihangsúlyozásával elvonja a figyelmet az emléknap az üzenetéről Úgy vélekedett, Lukácsi Katalin képhez írt emlékező gondolatai az ő oldaláról láttatják a történelmet, amit egy zsidó ember teljesen másképpen lát.

„Látom, hogy nincsenek unokatestvéreim, hogy a vidéki városokban és településeken már nincsenek zsidó közösségek, és a vallásos zsidó kultúra végletesen elhalványult” – magyarázta a holokauszt hatásait, majd hozzátette: ezen tények megéléshez és megértéséhez nem segít ez a kép és nem segíti a méltó megemlékezést sem.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyomták neki a liberalizmust, oszt ez lett a vége.

Pedig a jó Katalin még lihegett is...
De hát, annyira szeretne bizonyítani...
A lényeg: 100%-ban igaza van Megyeri A. Jonatánnak és Radnóti Zoltánnak.
De ha már megszólaltak, annyit elmondhattak volna: a számokkal lehet vitatkozni, - "ami hatmillió emberrel megtörtént, köztük másfél millió gyerekkel," - ezt nem tagadják, de maga a jelenség, a történet, a tények elvetnek mindenfajta bulvárosítást.

Elsőre úgy értelmeztem a címet - nem viccelek! - hogy a Jakab Péter által vezetett ballib "pártnak" nem jött be a performansz.
:)))))

Nem csak. A második feleségét a leszbikát is társkeresőn választotta és hozatta amcsiba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés