Kiállok Krekó Péter mellett

2021. január 13. 14:11

Cseh Katalin
Facebook
Szavait egyből kiforgatták, szándékosan félrefordították és megindult ellene az uszítás.

„Egy egészségügyi és gazdasági válság idején, amikor már látjuk a fényt az alagút végén, ugyanis megkezdődött az oltás a bevizsgált és hatásos vakcinákkal, a kormánynak és a kormányzati szócsővé züllesztett közszolgálati médiafelületeknek egyetlen feladatuk lenne: a lehető legtöbb információt megosztani a védőoltásról, ezzel pedig kiépíteni a közbizalmat, növelni az oltási hajlandóságot.

Azonban nem ezt tapasztaljuk, a részletes oltási tervet sem ismerjük. Mit látunk helyette? Azt, hogy még ilyen időkben is uszítanak és hergelnek. Legújabban Krekó Péter, a Political Capital igazgatója, az álhírek kutatója ellen, ő is, családja is kapott halálos fenyegetéseket a napokban.

Hogy mi történt? Krekó a brüsszeli Politicónak nyilatkozott arról, hogyan lett itthon az oltásból politikai ügy, arról beszélt, hogy Orbán Viktor orosz és kínai vakcinák melletti nyilatkozatai csak elbizonytalanítják a lakosságot az oltásokkal kapcsolatban, miközben európai összevetésben is alacsony itthon az oltási hajlandóság.

Szavait egyből kiforgatták, szándékosan félrefordították és megindult ellene az uszítás. Még a külügy egyik államtitkára, Menczer Tamás sem tudta (vagy nem akarta) helyesen értelmezni az angolul elhangzott mondatot, amire a gyűlöletkampány épült. Hiába jelezte a Politico és egy szakfordító is, hogy félrefordítás történt, napok óta ezzel, és nem az oltással kapcsolatos valódi tájékoztatással van elfoglalva a kormánymédia.

Sajnos az utóbbi években rengetegszer láttuk, ahogyan az uszítás és a gyűlölet ömleni kezd politikusok, közszereplők, tudósok, civilek, értelmiségiek és szakértők felé, a valóságot teljesen kizárva. Ezekre minden egyes alkalommal nemet kell mondanunk és azon kell dolgoznunk, hogy egy olyan országot építsünk, ahol a közéleti vitakultúra nem süllyed le erre a szintre.

Néhány napja személyesen is találkoztam Krekó Péterrel, egy stúdió bejáratánál váltottunk néhány szót, akkor is mondtam neki, amit itt, nyilvánosan is megteszek: kiállok mellette!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Orbán Viktor orosz és kínai vakcinák melletti nyilatkozatai csak elbizonytalanítják a lakosságot"
OV. elmondta, hogy kevés az Eu-n keresztül beszerezhető vakcina, ezrét, minden más lehetőséget vizsgál a kormánv. Ha igaz, tesztelik az orosz vakcinát, sem ellen, sem mellette nem nyilatkozott a kormány ,vagy a tiszti főorvos.
Krekó a csúsztatásokból építi fel a hazugság várat, mert a mondatának már a kiindulása (kiállás az orosz vakcina mellett) isi hazugság. Ezen az ingoványos talajon állva köpi ki az idézett és jól fordított mondatot, ami az ellenzéki taktikát akarja megalapozni. Jakab, meg Gyurcsány fanjai meg teli torokból üvöltenek vele együtt. Így építkezik az O1G koalició, mi lenne ha hatalomra jutnának?.

Cseh Katalin írja: "Hiába jelezte a Politico és egy szakfordító is, hogy félrefordítás történt."
A Politico nyájas olvasói azt a takarmányt nyelik be amit eléjük tesznek a jászolba.
Krekó azt mondta, hogy "Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve".
KREKÓ PÉTER FELFEDTE A KORMÁNYBUKTATÓ STRATÉGIÁT

Itt az eredeti. Mindenki láthatja, hogy ezt nem is lehet galádabbra félrefordítani:

“The stakes are pretty high,” said Krekó. “If you undermine the willingness of people to vaccinate themselves, [Orbán] can suffer the political consequences.”
(politico.eu, Jillian Deutsch December 26, 2020 5:03 pm)

A jó két hét alatt kikkel tárgyaltál, hogy mennyit ér ez a kiállásod Euróban?

Krekó egy tökéletesen szemét alak, aki történetesen színt vallott, ismét.

Ezt a szemetet nem kéne kiszolgálni az étteremben, a boltban, ahol csak lehet, "érdemei" szerinti bánásmódban részesíteni. Ezt úgy hívják, h. bojkott.

Történetesen megtörtént, amitől március óta félek, foggyökér gyulladás. Eddig hárman úsztuk meg, önkéntes, szigorú karanténnal. Most egy hosszadalmas fogorvosi kezelés jön. Oltás sehol, mert természetes, h. nem a nagyon öregekkel kezdik, hanem a hivatásuk gyakorlása miatt fertőzés veszélynek kitettekkel.

Ennyit az "európai megoldásokról". Lehet, h. rámegyünk, lehet, h. még nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés