Ismét Magyarország volt a téma a svéd köztelevízióban

2020. december 20. 15:49
Újfent egyoldalúra sikerült a svéd köztelevízió riportja Magyarországról.

Ismét Magyarországgal foglalkozott a svéd közszolgálati televízió, avagy az SVT szombat esti híradójában. Kezdetben úgy tűnt, az SVT megszokott narratívájával szemben ezúttal pozitív hírek kerülnek megosztásra a hallgatósággal Magyarországgal kapcsolatban, hiszen a bemondó kiemelte, hogy a magyar kormányfő újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. Megemlítették, hogy nyárig meghosszabbításra kerülnek a magyar háztartások részére a hitelvisszafizetési moratórium. Innentől azonban a gazdaságvédelemről az alkotmánymódosításra tértek rá a készítők, ahol már teljesen más hangnemet ütött meg az SVT.

Fotó: A műsorban bemutatott homoszexuális magyar férfi szerint a szexuális identitása miatt bárki stigmatizálttá válhat ma itthon. (Forrás: SVT)

A riportba behívtak egy férfit, aki homoszexuálisnak vallotta magát és aki kifejtette, hogy „Magyarországon mostantól az LMBTQ emberek nem alapíthatnak családot”. A következő riportalany Léderer András, az SZDSZ korábbi politikusa volt aki kiegészítette ezt azzal, hogy a „szélsőjobboldali Fidesz ismét megváltoztatta a választás menetét” (tévesen a választási törvény módosítását az alkotmánymódosításhoz sorolva). A Helsinki Bizottság jelenlegi munkatársa megjegyezte, hogy egyre nehezebb az ellenzék számára Orbán Viktor leváltása – ugyanakkor a kamupártok választási rendszerből történő kiszorításáról nem esett szó. A magát szintén melegnek valló egykori politikus szintén kiemelte milyen nehéz ma Magyarországon LMBTQ embernek lenni. Az összeállításban elhangzottak Szájer József és Dúró Dóra esetei is.

Fotó: A műsorban Léderer András korábbi SZDSZ-es politikus, a Helsinki Bizottság munkatársa is megjelent. (Forrás: SVT)

Svédországban a polarizált politikai mezőny lehetetlenné teszi, hogy alkotmánymódosítást hajthassanak végre. A kisebbségben kormányzó szociáldemokrata-zöld koalíció 116 hellyel rendelkezik a 349 tagú svéd parlamentben, a Riksdagban. Egy svédországi alkotmánymódosításhoz 2/3-os többségre lenne szüksége a kormánypártnak.

Címlapfotó: Az SVT riportjában bemutatott homoszexuális magyar férfi, aki egyedül neveli lányát. (Forrás: SVT)

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy katolikus püspök azt mondta anno, hogy ő azonnal összeadja az azonos nemű párokat, ha abból a házasságból gyermek születik.
Szóval bizonyos feltételek mellett még a katolikus egyház sincs az azonos nemű párok házassága ellen!!

A degenerált svédek nemsokára kisebbségb ekerülnek a saját országukban, s már most sok NO-GO zóna van. Svédországból hazatért orvos ismerőseim beszámoltak arról, hogy fullasztó a társadalmi légkör: például, "nemzeti sport" egymás Adóhivatalnál való feljelentgetése...

Senki nem tiltotta meg a homoszexuálisoknak, hogy családot alapítsanak. De ha akarnának alapítani, akkor lenne abból család? Mert hogy két buzi egy fedél alatt lakik, én azt nem nevezném családnak, de hát kinek mi.

"Magyarországon mostantól az LMBTQ emberek nem alapíthatnak családot"
Arról nem volt szó, hogy a zsidó törvények szerint nem is élhetnek?

Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Rendszeres szokás a svédeknél, hogy JÓBARÁT látogat, körülnéz, s utána a gyanús mozzanatokat közli az Adóhivatallal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés