Halálra ítélték őket, erre rabokat és őröket térítettek a börtönben

2020. február 14. 13:19
A hitük viszont sok tisztelőjük szimpátiáján kívül nem jelentett semmilyen előnyt a börtönben.

Maryam Rostampour és Marziyeh Amirizadeh keresztény nőket 2009-ben ítélték halálra – írja a SzemLélek. A bűnük az evangélium terjesztése volt. Amíg a börtönbe vártak a kivégzésükre nemzetközi szervezetek tiltakoztak az eljárás ellen, így 259 nap után szabadon engedték mindkettőjüket.

Csakhogy az Al Arabiya beszámolója szerint nem telt unalmasan, de még csak rettegéssel sem ez a várakozás a két hölgy számára. Pedig a teheráni Evin börtön nem épp a vendégszeretet mintaintézménye: elektrosokk, alvásmegvonás és egyéb válogatott kínzások várják az odakerülőket. Emiatt Maryam és Marziyeh eleinte gyors kiszabadulásért fohászkodott, aztán felismerték, hogy Istennek más terve lehet velük. Mégpedig az, hogy fényt vigyenek a sötét helyre.

A két nő rabtársaik százaival ismertették meg a keresztény tanítást, sokakkal együtt is imádkoztak. „Nem lehetett nálunk Biblia, de megélhettük annak üzenetét a börtön falai között is” – emlékezett vissza Marziyeh Amirizadeh.

Még a börtönőrök közül is voltak, akik bizalommal fordultak feléjük

Egy női fogvatartó bejött a cellámba és megkért, hogy imádkozzak érte, de tartsam ezt titokban. Remélte, hogy ha imádkozom érte, legyőzi a termékenységi problémáit” – utalt egy esetre Marziyeh.

A hitük viszont sok tisztelőjük szimpátiáján kívül nem jelentett semmilyen előnyt a börtönben

Egy iráni börtönben nem igazán vannak jogaid, ha pedig keresztény vagy, még rosszabb a helyzet. Amikor például megbetegszel, először azt kérdezik, mit követtél el, és ha kiderül, hogy kereszténység a bűnöd, megtagadhatják az orvosi ellátást” – tette hozzá Maryam.

A két nő nem a rácsok mögött kezdte apostolkodó szolgálatát: addigra már évek óta keresztény összejöveteleket tartottak otthonukban, továbbá 20 ezernél is több Bibliát osztottak szét irániak között. Ezeket a tevékenységet az állami törvények büntetik, de a két nő szerint már a változás szele fúj az országban.

 

Kép: alarabiya.net

 

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megérnének egy misét.

Nem vetted észre, hogy fake news!
Máskor figyelj!

A keresztény nem bűntelen. Nem törzsi vallás. Amikor ezeket leírod, akkor bizonyítod, halvány gőzöd sincsen a kereszténységről. Az egyház bűntelen, a tagjai nem azok. És amikor megkeresztelkedünk, akkor éppen azoktól a régi bűnüktől leszünk mentesek. Vagyis a világon egyetlenegy keresztényt sem találsz, akire az a bizonyos árnyék rávetülne!

Ha a kora középkori Európa népei nem vették volna fel a kereszténységet, akkor kontinensünk az egymást kiirtó népek temetője lett volna.

Ahha...olyan lövésre gondolsz ami új életet fakaszt az asszony méhében?

"Mégis mi a metélt faszodra gondolt volna mesüge hülyezsidó?"

Az? Hogy az mire gondolhatott?? Az szórakozásra ezekkel a nőkkel, én pedig ha megérted, tehát nem "metéltfaszú mesüge hülyezsidó" vagyok, hanem a lövöldözéséről kérdeztem a drágaPityukádat. Értsed!!!

Szóval, te kevéseszű, hogyha valaki szép nőnek nevez olyan nőket akik a képen szépek és a történetük szerint keresztény hittérítők, akkor az az emberke szerinted a kijelentése alapján zsidó. Ez egy súlyos betegséged blassius.

Nem figyeltem. Nem akartam hozzád szólni TE nikktolvaj féle vagy, az i - l betűs

(Az eredeti az sem feltétlenül rendesebb ember , de megteszem a distinkciót)

Ennek az illusztrációs képüknek a korát sem ismerjük, és el is telt már szabadulásuk óta 10-11 év ha jól értem amerikai szabadságban...

Nem ismerem a történetüket, de a cikkben az nem hangzik el hogy őket is elektrosokkolózták-e vagy csak a hirhedt börtön jellemzéseként van belefogalmazva...
A cikkben annyi azért benne van: 2009-ben halálra ítélték majd 259 nap után szabadlábra helyezték őket.

Nem az egyház vezetői öltek. Nem keresztények, hanem nagyon is világi haszonlesők.

Nem nekem kell utánanéznem, hanem neked! Az a tény, hogy összekevered az egyházi és világi hivatalokat, nem az én bajom.

Ez a "milliókat" egészen pontosan hol volt? Jó, értem, hogy Pirézisztánban, egy alternatív univerzumban, de odáig sajnos nem ér el a gugli.

Amúgy kb. ugyanaz a probléma, mint a nagykéssel. A nagykéssel lehet ölni, tehát tiltsukbea nagykést. Vagy gondolkodjunk el azon, hogy ha Tiltsuk Bea meglátogatja a nagykést, akkor reménybeli gyilkosunk más késsel fog ölni, mi viszont nem leszünk képesek fölszeletelni a kenyeret.

Mindig így szoktál leszállni a bicikliről?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés