Kubatov: Legközelebb már nem a csoportkörös szereplés a maximális cél

2019. december 5. 12:54
Tűzzük ki célként a következő lépcsőfok megtételét, hogy jussunk be az egyenes kieséses szakaszba – jelentette ki az FTC elnöke.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a labdarúgócsapat őszi nemzetközi kupaszereplését értékelve elmondta, legközelebb már nem a csoportkörbe jutás lesz a maximális céljuk. A csütörtöki sajtótájékoztatón a klub első embere emlékeztetett arra, hogy az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában azzal a bolgár Ludogoreccel találkoznak, amelyet ebben a szezonban háromból kétszer legyőztek. „Még idegenben sem lehetetlen tehát nyernünk, ami most a továbbjutásunkat jelentené” – közölte.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a csoportkörös kupaszereplés volt az elsődleges céljuk, minden, eddig már megszerzett pontnak örülniük kell. „Az utolsó fordulóhoz érve viszont a továbbjutást illetően még mindig a saját kezünkben van a sorsunk, már ennek az érzése önmagában fantasztikus” – nyilatkozta. A H csoportban a Ludogorec hét ponttal a második, a Ferencváros hat ponttal a harmadik helyen áll. Még júliusban, a BL-selejtezőben a magyar bajnoki címvédő itthon 2-1-re, idegenben 3-2-re nyert, míg október elején, az El-csoportkör második fordulójában a bolgárok 3-0-ra bizonyultak jobbnak a Groupama Arénában.

Kubatov Gábor hozzátette: az őszi El-szerepléssel „vérszagot” kaptak, így legközelebb már nem a csoportkörbe jutás lesz a maximális céljuk. „Tűzzük ki célként a következő lépcsőfok megtételét, hogy jussunk be az egyenes kieséses szakaszba. Ennek érdekében azonban már most igazolnunk kell” – mondta. Hangsúlyozta: egy labdarúgócsapat vezetői soha nem dőlhetnek hátra a játékoskeretet illetően, mert az mindig frissítésre szorul. Különösen akkor, ha a nemzetközi kupaszerepléssel a labdarúgók előtérbe kerülnek és nő az értékük.

Jó dolognak tartom, ha kérők érkeznek egy játékosért. Most viszont egyiküket sem engedjük el egymillió euró alatt. Itt a kérdés az, hogy ezekre a változásokra megfelelően és időben felkészültél-e? Folyamatosan figyelni kell három-öt játékost, hogy adott esetben közülük egy-hármat szerződtetni tudj, mert szükség van fél évre, amíg ők minden szempontból beilleszkednek. Annak érdekében, hogy a nyáron nyugodtan és felkészülten vágjunk neki a következő nemzetközi kupaszezonnak, most próbálunk igazolni” – fogalmazott. Hozzátette: a Ferencvárosnál sportmenedzserként Hajnal Tamás ennek a felelőse, aki jelenleg Dél-Amerikában tartózkodik, hogy a régóta kiszemelt labdarúgókat személyesen térképezze fel.

A nemzetközi kupaszerepléssel kapcsolatban hosszú távú terveikről kifejtette: a reális céljuk az, hogy Európában olyan szintet képviseljenek, mint a horvát Dinamo Zagreb. „Rendszeresen ott vannak a csoportkörben, de azért a Bajnokok Ligájában már nem tudnak onnan továbblépni, az ugyanis egy következő szint” – mondta. Orosz Pál emlékeztetett arra, hogy a BL-ben pont a horvát együttes búcsúztatta őket, amely az övékénél magasabb költségvetéssel gazdálkodhat. A ferencvárosi sportvezető tagja az európai szövetség (UEFA) versenysorozatok marketingjogaival foglalkozó munkacsoportjának, mint mondta, legutóbbi megbeszélésükön neves európai klubok képviselői gratuláltak a népligeti csapat szerepléséhez.

Nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán figyelemmel követik az eredményeinket. Teljesen más szemmel néznek nemcsak a játékosokra, hanem a klubokra is, ha ilyen színtéren szerepelnek” – hangsúlyozta. Kiemelte: a Ferencváros egyik feladata az, hogy a magyar futball jó hírét vigye a nemzetközi porondon, amit a játékoskeret kialakításánál is figyelembe kell venniük. „Nekünk a nemzetközi porond a mérce, és nem feltétlenül az a mi feladatunk, hogy magyar játékosokkal legyen tele a csapatunk. Persze, szeretnénk, ha ez így lenne. Amennyiben viszont nincs olyan képességű magyar játékos, aki megfelel az elvárásainknak, akkor légióst kell szerződtetnünk” – mondta.

(MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez mind szép és jó, de lassan már a kapuson (Dibusz) kívül nem lesz rendszeres magyar kezdője a Fradinak.
Innentől kezdve engem érzelmileg a címeren kívül semmi nem köt ehhez a csapathoz, és semmi akadályát nem látom annak, hogy ne érdekeljen ez a bohóckodás, és inkább nézzek egy Liverpool-t, ahol ugyanúgy zsoldos mindenki, de legalább a világ élvonalába tartozó futballt játszanak.

Válaszok:
marko11 | 2019. december 5. 23:43

"Legközelebb már nem a csoportkörös szereplés a maximális cél"

Hanem egy Partizani Tirana ellen nem kikapni simán júliusban megint.

Van még (egy) magyar a Fradiban?

Rebrovval nagyot fogott a Fradi. Ha az idén keresett pénzeket jól forgatják vissza a csapatba, jövőre erősebbek lehetnek. Ha bajnokként mennek neki a kupáknak az idei koeff. pontokkalaz első körökben kedvezőbb sorsolásra is számíthatnak,jobbak az esélyeik az EL (esetleg BL) szereplés kivívására. Doll alatt 7-8 magyar játszott, de 1-2 kör alatt kihullottak,most csak 4 magyar játszik (Dibusz, Lovre, Sigér, Botka) de így egy szezonban több (teltházas) nemzetközi kupameccset játszottak mint az előző 5 évben összesen. El lehet dönteni, melyik ér többet

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés