Új gyarmatosítás

2019. november 14. 11:08

Schiffer András
Facebook
Nagyon nem szeretném megtapasztalni, hogy a NATO úgymond szerepet vállal a magyar jogállamiság normáinak kikényszerítésében.

„Soha nem tudtam megérteni a gyarmati mentalitást, ami folyton külföldi beavatkozástól/elismeréstől/fizetőeszköztől reméli a haza fényre derülését. Ez a mostani javaslatcsomag azonban – szigorúan csak elmúlt harmincéves összevetésben persze – szintlépés. Eddig mondjuk nem tudtam, hogy magyar állampolgárok számára fellebbviteli fórum az amerikai Kongresszus, de mindig tanul az ember.

Azt viszont valahogy nagyon nem szeretném megtapasztalni, hogy a NATO úgymond szerepet vállal a magyar jogállamiság normáinak kikényszerítésében. Orbán Viktor éppúgy a saját népének – és nem a NATO-nak – tartozik elszámolással, ahogyan mondjuk Nicolas Maduro, vagy Evo Morales is.

A külföldi szerepvállalással kikényszerített ez+azt ugyanis a legkevésbé sem demokráciának és jogállamnak hívják, sokkal inkább új-gyarmatosításnak. A segélykérés komolyan vehetőségét persze erősen rontja, hogy hazánknak nincsen sem kőolaj-, sem lítium-vagyona, márpedig ilyesmik nélkül a demokrácia-szállítás valahogy akadozni szokott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig is őt tartottam a magyar ellenzék legokosabb, legracionálisabb véleményvezérének, de egyre szimpatikusabb ez a Schiffer. Ő egy MAGYAR ellenzéki.

"A segélykérés komolyan vehetőségét persze erősen rontja, hogy hazánknak nincsen sem kőolaj-, sem lítium-vagyona, márpedig ilyesmik nélkül a demokrácia-szállítás valahogy akadozni szokott."

Ez a segélynyújtás esélyét rontja, nem a kérés komolyságát. A kérés komolyan vehetőségét a következők rontják: Orbán semmi olyan nem tett, amit ne tett volna meg más NATO tag vezető is (találkozott Putyinnal meg Erdogannal). Nem nagyon veszünk részt hadműveletekben, pláne nem olyanokban, ami a NATO tagok érdekeivel ellentétesek. Semmivel sem vagyunk rosszabbak a többi NATO országhoz képest.

A többi vád (sajtószabadság, demokrácia hiánya, satöbbi) is hazugság, de ezek ráadásképp nem is NATO hatáskörbe tartozó dolgok. Ha majd Törökországot kirakják a NATO-ból, akkor majd beszélhetünk elvekről, meg alapértékekről. Addig az egész alapértékes szöveg csupán lózung.

"Természetesen ha ezekről a kérdésekről racionális keretek között akarunk beszélni, akkor először mellőzni kéne azt a hazaárulózást és internacionalista ügynöközést, amely erősen a kommunista diktatúra vezetőinek retorikájára hajaz."

És ezek azok az amerikai demokrata seggéből kikandkáló libsi szardarabok, akik otthon 0-24-ben az "orosz beavatkozást" ismételgetik papagáj módjára, Trump ellenében.

Egyrészt ezt a Daniel T Berg nevű senkiházit nem nevezném hazainak, inkább csak nálunk állomásozó, magyar származású ügynök. Másrészt nem ez a része érdekes, hogy a "konzi" Amerikát. Nem konzi az. Bár a republikánusok közt is akad pár igazán keményvonalas Putyin-ellenes fazon, bizonyára a demokraták közül akar pár, olcsóbban megvehető képviselőt megfűzni.

Csupán az az érdekes, hogy miközben ez a kis libsi csicska kikéri magának, hogy őt ügynöközzék, eközben az Usában az orosz beavatkozás nevű téma folyik Trump ellen már lassan 2 éve. Hogy Trump kvázi egy orosz báb. Ezzel akarták perelni, elmozdítani, minden szart bevetettek ellene, hogy igazolják az orosz beavatkozás megtörténtét. Jól látszik, hogy az Usa is érzékenyen reagál minden külső befolyásolásra. Milyen érdekes.

Lehet, hogy ezért:
"... a magyar jogállamisággal kapcsolatos visszásságokat, a növekvő orosz befolyást és Orbán Viktor egyre szorosabb kapcsolatát a világ diktátoraival egyre nehezebben rejti el a kormány."

Többször írtam arról, hogy intellektusánál, felkészültségénél, nemzeti elkötelezettségénél fogva a magam részéről Schiffer Andrást tekintem Orbán Viktor egyetlen lehetséges utódának a miniszterelnöki székben.

András, el fog jönni a Te időd is, jó lenne, ha visszatérnél, s megszerveznél egy olyan nemzeti liberális pártot, melynek tagjai számára Te lennél a mérce minden szempontból.

A jelenlegi hazaáruló balliberális ellenzék alkalmatlan a kormányzati váltógazdálkodásra, az ország, a nemzet képviseletére, csak annak elárulására jött létre, arra szövetkezett. Kommunisták és nácik egy kalapban. Lásd a Momentumot, , Dobrev Klárát, a Jobbikot és a többieket.

András, valóban egyedül képviseled az értékrenddel bíró ellenzékiséget. Köszönjük, hogy megszólaltál, a nagyok érzik, hogy mikor van ideje a szólásnak.

Rázzák a pofonfát Momentumnál. A sok felhergelt naiv fiatal meg bekajálja őket.

Jogállam: felfújt, _relativizálható_ téma amiről lehet hazudozni, világfeljelenteni.

"Orbán Viktor éppúgy a saját népének – és nem a NATO-nak – tartozik elszámolással, ahogyan mondjuk Nicolas Maduro, vagy Evo Morales is."

Egyetértve a mondanivaló lényegével, ezt az összehasonlítást nem tartom korrektnek. A honi ellenzéknek fogalma sincs, hogy mi van Venezuelában vagy Bolíviában. La Pazban akkora a bűnözés, hogy hátizsákos turistaként kis híján megkéseltek minket fényes nappal a nyílt utcán. baromira más világ van ám arrafele, mint nálunk.

Onnan "jöttem", őt idéztem.

Emlékeim szerint egy Cseh Katalinhoz hasonló idióta már tartott üres széksorok előtt az Antall kormány "fasizmusa" miatt is meghallgatást az Államokban.

" A segélykérés komolyan vehetőségét persze erősen rontja,"
Nem, nem rontja, ez indifferens, sőt: Budapesten az Auschwitzban meggyalázott magyar zsidóság van veszélyben, és ez: többet nyom a latba, mint holmi kőolaj-, lítiumvagyonok materiális értéke, azok az USA-ban amúgy sem mérvadók, sosem voltak azok.
Éppen ezért, nem Kedves András, pontosan tudja, hogyan altasson.
"Eddig mondjuk nem tudtam, hogy magyar állampolgárok számára fellebbviteli fórum az amerikai Kongresszus, de mindig tanul az ember."
Ezt is be kell csempészni a magyar agyakba, hátulról, kitervelten, finomkodva, és nem úgy: No, elmentek a p.csába az amerikai Kongresszusotokkal, az nem Budapesten székel, egyelőre.
Ilyet Schiffertől soha nem hallunk..., bezzeg, a Tiborcz-adó, az teljesen rendben, hiszen Tiborcz NEM lenyúlásokból szerzett vagyont, hanem törvényes munkákkal, kereskedelmi adás-vételekkel, ami gyanús, sőt, mivel törvényes, ezért törvénytelen... és megilleti, hogy róla adót nevezzen el a biciklis Átbaccó Kari geri...

Azt várhatod, az egész csak egy trükk, az USA, pontosabban a deep state felsőbbrendűségének magyar agyakba ültetésének elfogadtatásához.

Ezeknek a hazafias pártoknak egy útjuk van, a Néppárton belülre kerülve, megmenteni Európát.
És ehhez valóban nem látszik az intellektuális erő, ill. túlzottan türelmetlenek, mert világosan látják: fogy az idő...
Mindenesetre: ha Salvininek sikerül a felvétel, az megnyitja az utat Európa népe, a valódi európai emberek igazsága előtt...

"objektív kép alakuljon ki az anti-demokratikus és illberális NER-ről "
Erre az ex katedra kijelentésre egy hasonló ex katedra:
objektív kép alakuljon ki az qrva és ringyó agyád-ról

Bocs, félreértettem, látom, idézet, Berg Dánieltól.
Természetesen az ex katedrám is Berg Dánielnek, magyarul: Daniel Berg számára ment és nem neked...

Ha pedig a Momentum mond A-t, akkor a Párt csakazértis B-t mond, gondolkodás nélkül.
Mi a különbség???

Tudod anno a fiatal Fideszre is azt mondták az elvtársak, hogy csak rombolnak és nagyon veszélyesek...

Válaszok:
Negue | 2019. november 15. 13:23
Negue | 2019. november 15. 13:28

Így van. Ezt mondták. Az idő pedig bebizonyította az ellenkezőjét a negyedik kormányzati ciklussal.
Szerinted a momentumnak eddig mennyi pozitív hozadéka volt az országra nézve. Mivel nincsenek kormányzati pozícióban, csak úgy a szavak szintén? Az euban naponta hisztiző csajoknak, szerinted mennyire pozitív a hazára gyakorolt hatása? Ja.. persze ők nem az országot bántják, csak Orbánt, persze figyelmen kívül hagyva az aprócska tényt, hogy negyedszer bízták meg Magyarországon!

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. november 15. 13:45

" Az idő pedig bebizonyította az ellenkezőjét a negyedik kormányzati ciklussal."

Pontosabban:
Az idő pedig bebizonyította az ellenkezőjét azzal, hogy negyedszer választották miniszterelnökké.

Még túl fiatal párt ahhoz a Momentum, hogy meg tudjuk ítélni itt és most, milyen munkát fognak végezni.
Én kíváncsi vagyok. Az meg szerintem mindig hasznos volt, ha volt egy új hang, ami piszkálta az öregebbet.
Majd meglátjuk mi jön ki belőle.

Válaszok:
Negue | 2019. november 15. 13:53

"Majd meglátjuk mi jön ki belőle."
Na, ez az amit az eddigi jelzéseik miatt, nem szeretnék megtudni!

"Majd meglátjuk mi jön ki belőle."
Na, ez az amit az eddigi jelzéseik miatt, nem szeretnék megtudni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés