Két magyar alkotást is nemzetközi Emmy-díjra jelöltek

2019. szeptember 19. 14:28

Gera Marina Örök télben nyújtott alakítását, és a Trezor című tévéfilmet jelölték a rangos díjra.

2019. szeptember 19. 14:28

Kihirdette 2019-es jelöltjeit a nemzetközi Emmy-díjakról döntő tévés akadémia (International Academy of Television Arts & Sciences) – írta a Kreativ.hu. A nemzetközi Emmy-díj nem összekeverendő a nagy médiavisszhangot kiváltó amerikai Emmy-gálával, de az értékéből ez a különbség mit sem von le.

A díjjal értelemszerűen a nem Amerikában gyártott vagy nem angol nyelvű tévéműsorokat, tévéfilmeket díjazzák, és idén két magyar produkció érdekelt is lesz a novemberi, New York-i díjátadón. A legjobb női alakítás kategóriájában jelölték Gera Marinát az Örök tél című tévéfilmben nyújtott alakításáért.  A Szupermodern Stúdió által gyártott Örök tél a történelmi témájú filmjeivel ismertté váló Szász Attila-Köbli Norbert rendező-író páros nevéhez fűződik.


A tévéfilm/miniszéria kategóriában pedig a szintén a Szupermodern csapatához köthető Trezor című, 1956-os eseményeken alapuló thrillert jelölték nemzetközi Emmyre. A Trezort Bergendy Péter rendezte és Köbli Norbert írta, a tévéfilmet a Duna TV mutatta be.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2019. szeptember 19. 16:47
Atyaég, ezért nem nagyon nézek magyar filmet évtizedek óta... Csak én látom a videó nyitóképén, milyen hamis a csukott szemű szereplő arca? Egyszerűen nem bírom ki a látható-hallható ripacsságot ezekben a filmekben. Rosszak az arcok, rosszak a mozdulatok, a hangok... Elfogadom, ha valaki azt mondja, a te készülékedben van a hiba, mert ezek amúgy iszonyú jó filmek, de én nem úgy látom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik