Évszázados természetgyógyászati hagyománnyal rendelkező gumó a gyömbér, amelynek egészségjavító tulajdonságai lenyűgöző tudományos bizonyítékokkal rendelkeznek. Az immunerősítő tulajdonságait a bioaktív vegyületek egyedülálló kombinációjának köszönheti. A fő hatóanyagok, a gingerol és a shogaol nemcsak a gyökér jellegzetes fűszerességét adják, de gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antivirális hatásúak is.
Tanulmányok kimutatták, hogy a gyömbér több mint 40 különböző antioxidáns vegyülettel védi a gyömbérsejteket a szabad gyököktől és az oxidatív stressztől – ez fontos tényező a jól működő immunrendszer számára. Emellett rendkívül hatékony a különféle baktériumok és vírusok ellen, amelyek légúti fertőzéseket okozhatnak. Segíti az emésztést, a fogyókúrát, ám nem árt óvatosnak lenni, nagyobb mennyiségű fogyasztása torokirritációt okozhat.
A hagyományos gyömbértea a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy támogassuk az egészségünket.
Hozzávalók:
2-3 cm friss gyömbérgyökér
250 ml forrásban lévő víz
1 teáskanál méz (opcionális)
fél citrom leve
Elkészítés: A meghámozott gyömbért vágjuk vékony darabokra. Öntsünk rá forrásban lévő vizet, és hagyjuk ázni 10-15 percig. Ízlés szerint finomítsuk mézzel és citromlével. Igyunk naponta 2-3 csészével.
Akik nyitottak a még intenzívebb ízekre, ajánlunk egy igazi vitaminbombát, itt a gyömbér-kurkuma-citrom shot. Ebből a koncentrátumból már egy adag is erőteljes immunerősítő tápanyagokat biztosít.