Egy amerikai rabbi szerint a zsidók pisztollyal menjenek a zsinagógába

2019. június 26. 12:54
Nem bízza a véletlenre (és a rendőrségre) a hívei biztonságát egy bostoni rabbi.

Egy amerikai híroldal információját szemlézte a Neokohn, ami szerint a pittsburgi Tree of Life és a powayi chábád zsinagógát érő vérfürdők után Dan Rodkin, a brightoni Shaloh House rabbija arra jutott, hogy a biztonsági kamerák létesítése és a pánikgombok nem elegendőek hasonló incidensek megelőzésére. „Nem gondolkodhatunk úgy, hogy majd imádkozom és Isten megsegít. Nem, a saját kezünkbe kell vennünk a helyzet megoldását” – szögezte le a rabbi.

Közösségének számos tagja veterán, és nyugdíjas rendőr, akik készséggel beleegyeztek, hogy fegyverrel jöjjenek istentiszteletekre. Rodkin rabbi ajánlólevelek osztásába kezdett azok számára, akik még nem rendelkeznek lőfegyverrel, hogy rövid időn belül kiválthassák azt. A rabbi maga is elhatározta, hogy felfegyverzi magát.

„Tudom, hogy szörnyen hangzik, de szerintem nagyon is logikus reakció arra a szituációra, amibe kerültünk. Nem akarom, hogy az emberek lőfegyverrel járjanak. De annak érdekében, hogy megvédjük a családjainkat, most szükség van erre” – magyarázta Rodkin a Neokohn szerint. „A judaizmusban az élet a legszentebb dolog. Fontos a politikai korrektség is, de nem annyira, mint az élet. Úgy gondolom tehát, bármibe is kerül megmenteni egy életet, az a legfontosabb feladat.”

Arra a kérdésre, hogy ő maga mit tenne egy potenciális támadás esetén, a rabbi csak annyit felelt, hogy „minden Isten kezében van”.

A Massachusettsi Rabbitanács elnöke, Neal Gold a Neokon szemléje alapján nem ért egyet Rodkin megközelítésével, de úgy nyilatkozott, megérti a rabbi „fellobbanását”, hiszen a jelen helyzetben még „lélegezni is nehéz”. Gold a saját közösségében biztonsági őrökkel igyekszik vigyázni a hívek nyugalmára.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viszont te olyan templomba mennél tömeggyilkolni, ahol van fegyver a híveknél, vagy olyanba, ahol nincs? Részemről látok rációt a dologban.

Miért mindig csak az USÁ-ban merül fel ilyen????
Európában senki nem mond ilyet, pedig itt aztán van történelme az antiszemitizmusnak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés