Harmadszorra vitáztak az előválasztás jelöltjei

2019. június 24. 8:56
Ismét összecsapott Kálmán Olga, Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor.

Milyen képességek és tudás teszi alkalmassá a jelölteket? – hagzott az első kérdés a vasárnap esti előválasztási vitán, melyről az ATV tudósított. Mint a válaszokból kiderült, Karácsony Gergely január óta készül a feladatra, Kálmán Olga 25 éve készül politikából, közéletből, gazdaságból és várospolitikából, Kerpel-Fronius Gábornak pedig saját elmondása szerint „van képessége arra, hogy megtalálja azokat az embereket, akikkel együtt tud dolgozni”.

A folytatásban beszéltek Tarlós Istvánról, aki Kálmán Olgának többek között az utca mocskát, az elvett egészségügyet és a tömegközlekedést juttatta eszébe.  Karácsonynak az jutott Tarlósról eszébe, hogy nem ült le vele vitázni, de most „reméli, hogy az előválasztás győztesével le fog ülni”.

A jelöltek ezután rövid kérdésekre válaszoltak, mint például „mennyibe kerül egy BKK-jegy?”, „melyik kerületben van a legtöbb bérlakás?” vagy éppen „hány budapestinek van autója?”.

Az érdekesebb kérdések ezután következtek, például felvetették, kinek mi lenne az első intézkedése főpolgármesterként. A Momentum jelöltje „egy elszámoltatási biztost nevezne ki, és a legértékesebb fővárosi szerződéseket áttekintetné, ha valamelyik hátrányos, azt megpróbálná felmondani”, Kálmán Olga az egészségüggyel kezdené, 5-15-25-ös programjával, Karácsony Gergely pedig kivetné a „Tiborcz-adót”.

Ismételten rövid kérdéseket kaptak a jelöltek, majd előkerült a lakhatás, az egészségügy és a közlekedés bővebb tárgyalása is. Mint kiderült, Kálmán Olga szerint „alapvető filozófiai különbség van a parkolás tekintetében közötte és Karácsony Gergely között”. A DK-jelölt szerint „csak az szenved, aki használja a várost”, és „nem kellene büntetni csak az autósokat vagy csak a tömegközlekedőket”. Kerpel-Fronius Gábor szerint a koncepció lenne a fontos.

Később felmerül a kérdés: „lehet-e egy várost ellenzékiként kompromisszumok nélkül irányítani?” Karácsony szerint a mostani főpolgármester a központi hatalom akaratát érvényesíti a budapestiek felett és ezt meg kell megfordítani. „Budapest álljon a sarkára” – mondta.

Kálmán Olga szerint „megmosolyogtató a kérdés, mert fel lehet tenni, hogy mit ért el egy kormánypárti főpolgármester a kormánnyal szemben az elmúlt 9 évben”. Hozzátette: nagyon bízik abban, hogy ősztől ellenzéki többségű testülete lesz a fővárosi önkormányzatnak.

Kerpel-Fronius szerint oda kellene állni a kormány elé azokkal a tervekkel, amiket a budapestiek szerint meg kell valósítani, de ehhez be kell vonni a városlakókat is. Véleménye szerint így lesz igazi mandátuma a főpolgármesternek.

Végezetül kiderült az is, Karácsony szerint „az emberek szeretik a demokráciát” és bármelyik képviselő is nyer hármuk közül, a másik kettőre számíthat. Kálmán Olga szerint „teljesen egyértelmű, hogy közöttük viták nincsenek, csak hangsúlybeli különbségek, melyeket össze lehet csiszolni”. Kerpel-Fronius hozzátette: örömünnep volt neki az előválasztás.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Langyos víz? Talán zavaros víz.

KO a mindennapos aluljáró felmosást és a heti járda takarítást már nem emlegeti. A hat pontjából kettő megbukott egy hét alatt.

Ha tényleg annyi. Az első két nap egyformán pont 10 000 aláírás volt:-))))
Az a Magyar György a főszervező, aki állandóan perli az államot a fogvatartottak szörnyű körülményei miatt, persze a megnyert pénzből ő is részesül.

Jól fogalmazza meg az Origó cikkírója, amikor azt írja: "a legnevetségesebb Kálmán Olga, bukott televíziós, akinek a teljesen demagóg felvetéseit még riválisai is széles mosollyal nyugtázták, de azt legalább elmondhatja, hogy Gyurcsány tételeit a legjobban mondta fel."
https://www.origo.hu/itthon/20..

Szerintem ebben csak Gyurcsány fog győzni, akkor is, ha továbbra is Tarlós fog nyerni, mert egy ujabb lehetőség lesz az ellenzéki pártok felszalámizásához, Gyurcsány hatalmi elképzelésinek megvalósítása az ellenzéki oldalon.

Miről hadoválnak ezek?

"...az elmúlt tíz év munkájának elismeréseként Budapest nyerte el a 2019-es év legjobb európai úti céljának járó rangos nemzetközi elismerést (European Best Destination 2019).
Maximilien Lejeune, az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet vezérigazgatója elmondta: annak a munkának köszönhetően, amely tíz évvel ezelőtt kezdődött el Budapesten, mára a magyar főváros az ihlet forrása lett."

Kálmán Olga is nevet változtathatna. Mondjuk Kalmár Szolgára.

FOS- ÉS SZAREMBEREK atv-S SHOWJA, AKKORA "SHOWMAN"-NEL, mint a volt MNB-szóvivő Simon András.
Banki pályafutása során a magyar népet, államot, önkormányzatokat világháborús veszteségekbe hajszolták...
a szarotok jön a szátokon, amikor ezt mondjátok: "Kerpel-Fronius Gábor: Nem az a célom, hogy a fideszes maffiát ellenzékire cseréljem. "
és fos jön a szátokon, amikor ezt mondjátok: "Tiborcz-adót vetek ki - Karácsony Gergely"
EGYETLEN MAFFIAVÁD NEM BIZONYOSODOTT BE A FIDESSZEL KAPCSOLTAN!!!
Szar- és fosokádók vagytok, az emberiség legaljasabbika.
Gyilkosságra bujtogató aljadékok, hamisok, uszítók.

És mindenki, aki másokat - bizonyíték nélkül - gyaláz.

Olga megmondta, hogy nincs vita köztük:-)))
Mégis, azt hiszem, hárman együtt sem tudnának megfelelni a főpolgármesterségnek:-)))

Csak az ígérgetés megy.
Egy józan paraszti ésszel rendelkező átlagember, ha jelentkezne, egy egy tervezett ígéretet azért 5 percig megcsócsálna, mielőtt kimondja a marhaságot.
Ez nem látszik a három ellenzéki jelöltön.

Mit kell így? Butaságokat ígérni?
Szerintem te sem hiszed, hogy megvalósíthatók az igereteik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés