A Ferenc pápa elleni hisztériáról

2019. június 2. 20:27

Trombitás Kristóf
Mandiner
Látva azt az eszetlenül sok baromságot, amit a Szentatyával kapcsolatban leírtak, megpróbáltam kitalálni, hogy a kritikusok számára mi lenne a megfelelő viselkedés Ferenctől.

Tényleg azt gondoltam, hogy ez a mesterségesen gerjesztett, Ferenc pápát illető hisztéria legalább arra a csekély időre szünetet tart, amíg az egyházfő történelmi látogatást tesz Erdélyben, és annyi elnyomatás és küszködés után Csíksomlyón celebrál misét a székelyeknek. Persze ez hiú reménynek bizonyult, hiszen megszokhattuk, hogy manapság semmiben sincs elegancia vagy nagyvonalúság, különös tekintettel a közéleti viszonyokra.

Úgyhogy

látva azt az eszetlenül sok baromságot, amit a Szentatyával kapcsolatban leírtak,

megpróbáltam kitalálni, hogy ezen emberek számára mi lenne a megfelelő viselkedés Ferenctől.

Egy lángoló diadalív alatt karddal a kezében, muszlimok koponyáival a lába előtt tartson beszédet, amiben mindenki figyelmét felhívja, hogy tartsanak vele Arábiába téríteni vagy gyilkolni? Salvinivel közös szelfik a közösségi oldalain?

Mindent lehet, csak mondjátok, elvégre nem könnyű azok ízlésének megfelelni, akik a fejükbe került lózungokon túl semmit sem tudnak a katolicizmusról. Akik semmi sem tesznek, csak olyan értékekről beszélnek igencsak ködösen, amelyeknek az írmagja se maradt meg mára Európában, és amikor a kereszténység hídfőállásait féltik, akkor valójában a modernizmus fertőzései mellett ágálnak.

Csak egy minimális tisztelet kéne a Jézus által rendelt kőszikla mindenkori utódja felé, nem több.

Feltéve, ha pörölyként lebegtetett érvnél többet is jelent valaki számára az, hogy ő katolikus.

A manapság elsőáldozók szüleinek – tisztelet a kivételnek – templomi viselkedése jut erről eszembe. Nem nagyon értik már, miért fontos ez, de valahogy benne maradt a szocializációjukban, hogy talán nem jön rosszul a gyereknek. Annak a gyereknek, aki misére csak addig jár, amíg a papnak igazolnia kell minden alkalommal, hogy megjelent, ott volt és így méltó a szentségre. A szülőknek meg csak pár jobban sikerült kép kell a családi albumba, akár a szószékre is felpofátlankodnak ezért, úgysem szól rájuk senki. Azt sem tudják, mikor és mit kell csinálni, még a Miatyánkot sem képesek elimádkozni. Templomban utoljára keresztelőn voltak és legközelebb valaki esküvőjén lesznek.

És a kommentek között

ők próbálnak meg pápábbak lenni a pápánál, mert az merészelte megmosni egy nem európai lábát.

Mindenkinek megvan az alábbi idézet?

„Mindnyájan egyetlen család tagjai vagyunk, a migránsok és az őket befogadó helyi lakosság, és mindnyájunknak jogunk van ahhoz, hogy használjuk a Föld javait, amelyek mindenkit megilletnek egyetemlegesen, amint ezt az Egyház társadalmi tanítása kimondja. Ez a szolidaritás és az osztozás alapja.”

Ez talán a leggyakrabban Ferenc pápának tulajdonított mondat, amit arra hoznak fel példaként, hogy lám, ez egy migránsok mellett kiálló pápa. Könyörgöm, ezeket Benedek emeritus pápa mondta 2011-ben, Ferenc pedig gyakorta idézi.

Döbbenetesnek találom, hogy még egy magát katolikusnak valló emberben sincs meg a szükséges alázat.

A látszólagos szellemi felsőbbrendűség valóban abban képes megnyilvánulni, hogy ki képes nagyobb ostobaságot mondani a pápára? És ezek az ostobaságok aztán úgy nőnek ki a földből, mint eső után a bolondgomba. Például tudták, Ferenc pápa milyen tiszteletlen volt, hogy a magyar himnusz közepén kisétált a miséről? Szégyellje magát!

Jól van. No és azt tudták, hogy

a Himnusz egy imádság, amit kivonulóéneknek is lehet használni,

mindezt úgy megoldva, hogy a románok se köthessenek bele, hogy százezrek éneklik Székelyföldön? Ugyan már, ez nem illik a kialakított képbe, hagyjuk ezeket az elméleteket. #notmypope

És valóban, Ferencnek akadnak nehezen érthető céljai, amelyek azonban teológiai természetűek. Amikor ezek teológusokat és hitüket féltő hívőket zavarnak, az érthető. Szerintem is aggályos, ahogy az Amoris Laetitia megpendíti – egyre nagyobb befolyást adva Walter Kasper bíboros szentségtörő javaslatának –, hogy az újraházasodottak szentáldozáshoz járulhassanak. Ez tudatos, direkt szembefordulás az Egyház több ezer éves hagyományával és gyakorlatilag Jézus szavaival is.

Amikor valaki az ebből fakadó féltéssel és megfelelő tisztelettel értetlenkedik a Szentatya tevékenységén, az abszolút akceptálható, mert valódi veszélyről beszél.

De a kommentelők világában erről szó sincs, mert jelentős részük azt sem tudja, mi az az Amoris Laetitia vagy kicsoda Walter Kasper. Számukra a non plus ultra az, hogy Ferenc pápa megmosta egy arab lábát.

Sajnos nem lehettem ott Csíksomlyón, de

képernyőn követve is csodálatos volt látni a szertartást.

Engedjük már meg innen Magyarországról a székelyeknek, hogy felemeljék a szívüket és feltöltsék a lelküket!

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Egy lángoló diadalív alatt karddal a kezében, muszlimok koponyáival a lába előtt tartson beszédet, amiben mindenki figyelmét felhívja, hogy tartsanak vele Arábiába téríteni vagy gyilkolni? Salvinivel közös szelfik a közösségi oldalain?"

LOL, szalmabáb-érvelés.

De mindenekelőtt van itt egy őszintén soha meg nem válaszolt kérdés: MIÉRT MONDOTT LE BENEDEK PÁPA? Egészen példátlan módon a pápadás történetében, ugyebár. A hivatalos ürügy a megromlott egészségi állapota volt. Nemrég töltötte be a 92-t... igen, immár 6 évvel a lemondása után.

Töménytelen marhaságot összehordtál.
Kezdve ezzel: "Orbán olyannyira nem képes elviselni a kereszténység tanításait, őszinte képviseletét, a kereszténység természetét és kultúráját, hogy egy levegőt sem tud és nem is hajlandó szívni egy keresztény tanokat hirdető egyházi vezetővel."

https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p235x350/14100426_10154361302151093_5161417505056060682_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=7e6

Folytatva ezzel:
"Orbán elkerülte a megszégyenülést, hogy a világ legnagyobb egyházának feje nyilvánosan szembesítse őt a kereszténység alapelveivel, amelyeket ő két lábbal tapos."

Mit képzelsz te, Ferenc pápa ki fog beszélni a szentmise közben és jól megmossa Orbán fejét? El vagy te tévedve!

A többi is csak rágalmazás, csúsztatás, hozzá nem értésedről tanúskodik.

Remélem ezen már látod.

https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--dZIze0VX--/w_1160/6zNpFPXLYOybX2M0s.jpeg

Múltkor még lehetett veled beszélgetni, Öreg nyanya.

Majd, ha olyan sületlenségeket írok, mint te, akkor nyugodtan rám szólhatsz.

Nem Orbánnak kell megköszönnie, hanem a magyar katolikus egyháznak. És meg is lett köszönve.

Megköszöntem a pápának, hogy eljött – Erdő Péter a Szentatya erdélyi látogatásáról

https://www.magyarkurir.hu/hirek/megkoszontem-papanak-hogy-eljott-erdo-peter-szentatya-erdelyi-latogatasarol

Nem gondolom. Te hiányoltad Orbánt a szentmiséről.
Ha ott lett volna, akkor meg azért ment volna a tam tam.
Orbán Viktor, már találkozott a Vatikánban Ferenc pápával.

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1258/12582/125828/12582869_796503d243ae689311c257f160159b77_wm.jpg

Ne szennyezd be ezt a szép katolikus ünnepet a nyavajgásoddal.

Milyen érdekes, ha egy nem fideszes ír le marhaságokat, attól sosem kérdezed, hogy dk-s, mszp-s, momentumos vagy ugye?
A tegnapi és a mai comment termésből pedig lenne kiknek!

Egyenes nyilt beszedet egy jezsuitatol akik az egyhaz diplomatai evszazadok ota? :)

"A" kritikusok mit várnak Ferenctől, azt nem tudom, de én azt, hogy sokkal okosabban nyilatkozzon a migrációról, s a tanbeli vonalon ne bizonytalankodjon.

Normális szöveg.

Akik csak imádni vagy utálni tudnak egy politikai vagy egyházi szereplőt, úgysem fogják megérteni. Hozsannázni és feszítsdmegezni tudnak, de rendbe szedni saját életüket, saját gondolataikat, azt nem.

Ezek az onkentes papavedok csak azt felejtik mindig el, hogy milyen korulmenyek kozott beszelt Benedek papa a migransokrol 2011- ben (alig voltak), es milyen korulmenyek alakultak ki 2015-re. Eg es fold.
Valamint, ha jol emlekszem, Benedek papa bune az volt, hogy feltett egy kerdest: mit adott Mohamed/a Koran a vilagnak?
Nem is sajat kerdese volt, de mind nekiestek a masszandekuak, mert kibeszelt a kanonbol.

"...muszlimok koponyaival a laba elott..." - itt nem kicsit vetette el a trombitat a Szerzo.
Hat ilyen elegans vedoi vannak a pápának?!

"Péter utódával voltunk itt együtt, ez egy csoda."[Semjén Zsolt, KDNP elnök, miniszterelnök-helyettes]

Valóban csoda, Itt/ott Erdélyben, milliók tömegeinek örömére, szeretetben összefogva országot, nemzetet, országokat nemzeteket, kisebbségeket, keresztényeket, különböző felekezeteket, nem keresztényeket, senkit ki nem zárva. Jézus földi helytartójaként, Jézus szándékait és lelkületét képviselve.

Jézus követése, Jézus szándékainak és lelkületének követése, ez a keresztények útja. Ferenc pápa is ezt teszi, a Krisztust követni szándékozók is ezt tették a múltban, ezt teszik a jelenben. A keresztények számára nincs alternatívája saját megtérésüknek, ha valóban komolyan gondolják Krisztus követését. Egyre kisebbé válva maguk számára, magukban mind nagyobb helyet adva Jézusnak. Már elsődlegesen nem a saját ego-re, elgondolásokra támaszkodva, hanem Jézus útját járva, Istenre tekintve, a Szentlélek vezetését kérve, egyben élő hitet képezve, amelyek a hétköznapokban tesznek tanúbizonyságot Jézusról, Jézus dicsőségére.

Válaszok:
hhonor | 2019. június 3. 9:05

Azért a Jézusért, aki a hétköznapok emberei közé született, aki a szegények között élt, szerény körülmények között, aki nem az írástudókat, bölcseket, hatalmasságokat gyűjtötte apostolai körébe, akik a világ szemében valakiknek számítottak, hanem azokat, akiket lényegében semmibe vettek a világban.
Azért a Jézusért, aki a mások által kitaszítottakat is maga köré gyűjtötte, a bűnösöket is gyógyítva, senkinek hátat nem fordítva, aki magára vette a keresztet, elhordozta azt, az emberiség keresztjét, akit megkorbácsoltak, aki maga is megismerte az emberi félelmet, még sem a számára egyszerűbb, kényelmesebb utat választotta, a nyugalmat, hanem kitartott Isten útját, mindvégig, minden körülmények között Istenre figyelve, Isten akarata szerint eljárva, az életét is feláldozva, mindenkiért, bűnösökért, gyilkosokért, saját gyilkosaiért is imádkozva.

A keresztények Krisztus követői.

Apostolai követték Őt, egy kivételével senki nem érte meg a természetes halált, mindannyian kiálltak életük utolsó percéig Jézus mellett, hitük mellett, még azon áron is, hogy életüket is fel kellett áldozni.

Te meg miről beszélsz, már megint? Hogy lehetne "szeretni" az abortuszt?

Az első mondatod nem igaz.
A két fotó és a két esemény között van némi különbség.
Mindenki aki csak egy kicsit is konyít a politikához Sorost tartja a legveszélyesebbnek. Több országban is persona non grata.
Mit művelt a forinttal? Mit művel Brüsszelben?
Te véded a szabadkőműveseket?
A pápára nem uszít senkit. Nagyon sokunk túlzónak találjuk a pápa migránsok befogadására való buzdítását. Nem fognak a keresztény hitre térni, hiába is reménykedik ebben Ferenc pápa.
Összeegyeztethetetlen a saját vallásukkal. Aki áttér, az halál fia.
Ha a pápa a megbékélésre buzdítana, nem mosná minden nagycsütörtökön a migránsok lábát. Jézus a tanítványai lábát mosta. A dogmatikai kilengéseiről már nem is beszélek.

A magyar kormány rengeteget segít és hathatósan segít, az ott élőknek. Úgyhogy rágalmazás, amit itt előadsz. Egy kormány sem karolta így fel a keresztényeket és a zsidókat, mint az Orbán-kormány.

Ez egy húszforintos kérdés. És még ez se megy?

Szóval a sátánistától plagizált.

Bencsik is téved. Nem katolikus az biztos, mert nem ismeri a katolikus liturgiát.
Ferenc pápa végighallgatta a magyar Himnuszt.!!!!
Az, hogy előre jött a végén az oltárhoz és közben megcsókolta azt, az nem a tiszteletlenség jele. Először is megindult a himnusz alatt az asszisztencia, nyilván a román, másodszor pedig szólt neki a mellette levő püspök, hogy ő is induljon, mert közben oda ért a vége.
A katolikus templomban az oltár az eucharisztikus áldozat asztala.
A szentmisén a papok az oltár előtt állnak, azért nem kell előre jönniük.

Ami liturgiai szempontból enyhén szólva furcsa volt, hogy a Pápai Himnuszt el sem hangzott!
Ezt kellett volna Bencsiknek és az itteni commentelőknek észrevennie.
Ilyen nem fordulhat elő Magyarországon. A mise végén elénekeljük ilyen nagy ünnepeken a Pápai Himnuszt utána pedig a magyar Himnuszt.

Rosszul tudja Bayer, mert II. János Pál pápát, nem megkérték a románok, hogy ne menjen el Erdélybe, hanem nem mehetett el!
Feltétele volt a látogatásának, hogy nem mehet el Erdélybe.
Nem engedték, hogy Erdélybe betegye a lábát, és ez nem a pápa hibája, hanem a román állam és ortodoxiáé.
És ez nagy különbség.

A Himnuszt természetesen állva hallgatjuk.
Ez egy szentmise volt és nem egy állami fogadás, vagy foci meccs.
Ferenc pápának szóltak, hogy induljon, nem indult azonnal, és akkor is csak az oltárig ment. Ezzel nem sértett semmit és senkit.
Akkor már az utolsó taktusok voltak.
A Himnusz egy imádság és imádkozni sétálva is lehet. Azt a liturgiában lehet. Ugyanis az még a szentmisébe beletartozik.
A szentmisének akkor van vége, amikor elhangzik az utolsó ének is. Közben a papság ki szokott vonulni.

Aki sétál az sem ül, hanem áll.
Az utolsó előtti sornál szóltak, hogy induljon. Akkor ment az oltárig. Mire odaért vége lett a Himnusznak.
Engem biztos, hogy nem sértett meg és egyik hívő, gyakorló, katolikust sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés