Melegházasság: lazul a mormon egyház

2019. április 5. 7:15
A mormon egyházban többé nem számít hittagadásnak a homoszexualitás és az azonos neműek házassága.

A mormon egyházban többé már nem számít hittagadásnak a homoszexualitás és az azonos neműek házassága, az egyház ezentúl megkereszteli az azonos nemű párokat és az általuk nevelt gyermekeket is – jelentette be csütörtökön Dallin H. Oaks, az egyház elnöke.  A hivatalosan az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevet viselő mormon egyház vezetőjének bejelentése szerint az egyház tanításaiból törlik, hogy bűn a homoszexuális viselkedés és kapcsolat.       

Ezzel a döntéssel azt a 2015-ben hozott és a mormon gyülekezeteket megosztó szabályt szüntette meg az egyház, amely szerint az azonos nemű házasságban élő mormonok hittagadók, az egyházból kiközösíthetők, gyermekeik mindennemű vallási szertartásból – így például a keresztelésből vagy a névadó ünnepségekből – kitilthatók. 

A változtatást elemzők az egyházon belüli megosztottság felszámolására irányuló kísérletként értékelik, továbbá annak jeleként, hogy az új elnök szeretné az egyházat közelebb hozni a mai amerikai valósághoz. „Miközben nem változtathatjuk meg az Úr tantételeit, azt akarjuk, hogy tagjaink és politikánk figyelmezzenek azokra is, akik a halandó lét kihívásaival küszködnek. Csökkenteni akarjuk a napjainkban oly gyakori gyűlölködést és viszályt” – fogalmazott közleményében az úgynevezett Első Elnökség, a mormon egyház legmagasabb igazgatási testülete, amelyet három, az egyházban apostolnak nevezett személy vezet.

A közlemény ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy bár az egyház az azonos neműek házasságát továbbra is „komoly véteknek” tartja, de nem tekinti aposztáziának, azaz hittagadásnak. „Az erkölcstelen viselkedés, lett légyen szó akár heteroszexuális, akár homoszexuális kapcsolatról, azonos elbánásban részesül” – hangsúlyozták az egyházi vezetők.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza a hétvégén tartja országos konferenciáját.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

----------------------------------------------
Mit hisznek a mormonok a házassággal és a családdal kapcsolatban?

A mormonok úgy hiszik, hogy az egy férfi és egy nő közötti házasság fontos része Isten tervének, melyet gyermekei számára készített. Látogasson el a mormon.org oldalra, hogy többet tudjon meg arról, miben hisznek a mormonok a házassággal és a családdal kapcsolatosan.
----------------------------------------------

Van még ezenkívül a mormon többnejűség intézménye is,
vagyis Józsinak akár 4 felesége is lehet: Béla, Pisti, Gyula
és a Tóth Ottó.

Akkor nagyon szerencsés helyen élsz, hogy eddig elkerült a genderőrület.
Tudod, ők már lassan azon harapják át egymás torkát, hogy a transznemű Steve, aki kizárólag férfiakhoz vonzódik, most homoszexuálisnak számít-e vagy sem. Sőt, akadémiai vitákat folytatnak arról, hogy a magát nőnek érző Steve, aki ugyan csont homár, de egyik nap női szerepet töltene be az együttlét során, másik nap inkább férfi szerepet, most akkor pontosan hogy különíthető el tisztán nevezéktanilag attól a Gerytől, aki szintén transznemű, de mindig csak női szerepre vágyik.

És mindezt miért is ne tekintsék aberrációnak. Míg azt, ha valaki nem született Napóleon, de annak képzeli magát, továbbra is betegként kezelik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés