Új-Zéland után: a terror nem keresztes lovagi hőstett

2019. március 17. 9:21

Trombitás Kristóf
Mandiner
A Brenton Tarrant-félék nem a kereszténység védelmezői, hanem szadista, gonosz gyilkosok.

A gyalázatos új-zélandi események újra megmutatták, hogy a valódi háború a tradíció és az antitradíció között zajlik, a hagyományt követők, megélők – legyen szó bármilyen vallásúakról – állnak szemben az istentelen felforgatókkal, vallásokat kiforgatókkal. Sajnálatosan megint kiderült, hogy kik állnak győzelemre.

Az nem kérdéses, hogy Brenton Tarrant köznapi módon nézve egy elmebeteg állat. Ez a tettének körülményeiből máris magától értetődik, de még inkább kiderül, ha megnézzük, pontosan milyen történelmi személyeket is írt fel fegyvereire.

Hunyadi János vagy Szilágyi Mihály nem védtelen, imádkozó embereket mészárolt le, hanem fegyveres katonákat a harctéren.

Aki e kettő között nem érti a különbséget, az menthetetlen.

Brenton Tarrant és a hasonszőrűek nem a kereszténység védelmezői, nem válaszcsapást mérők és nem keresztes lovagok. Pontosan azok, aminek látszanak: vérben tocsogó, szadista, gonosz gyilkosok. A bűnnek nincs vallási irányultsága.

Amikor egy Tarrant-féle a nyugati világ hanyatlásáról beszél, akkor halvány gőze sincs az ostobának, hogy valójában mi és miért is hanyatlik. Az, hogy tradicionális vallások egymás nyakának esnek és kölcsönösen igyekeznek azt elvágni, egyiküknek sem érdeke. Ellenben a Tarrant-féle felforgatók a hagyományos világot véglegesen tönkretenni akaró erők csahosai, mondhatjuk: hasznos idiótái.

Mindebben nekünk, jobboldaliaknak, semmi keresnivalónk sincs.

Brenton Tarrantnak semmi gondja sem lehet az iszlámmal, mint olyannal, mert látványosan fogalom nélküli ebben a kérdésben, és értelmi megalapozottsága nem lép túl egy liluló fejjel üvöltöző vulgárjobboldali eszmei sekélységein. A rémisztő valóság az, hogy tele van a világ ilyen személyekkel, akik bármilyen tradíció megértésére vakon tévelyegnek a Földön.

Princípiumzavaros, sötét, csalódott emberek ők, és csak a véletlennek köszönhetik, hogy éppen milyen terrorizmus rántja be őket.

Mivel elveik és ismereteik nincsenek, könnyedén lesznek bármilyen embertelenség lelkes szekértolói.

Az Európát, valamint a kereszténységet védeni akaró, más tradíciókat ellenben ócsároló érveik olyan szinten tanyáznak, mint a Holdra szállást tagadók elméletei, akik évtizedek óta kizökkentethetetlenül vallják, hogy a Holdon készült felvételeket valójában Stanley Kubrick rendezte, a holdjárók pedig nedves homokban hajtottak. Az ilyesféle ostobaságoknak résnyire sem szabad nyitva hagynunk az ajtóinkat.

A gonoszság néha kihagy, de az ostobaság soha.

Ez a modern időket leíró egyik legjobb mondat.

Vajon Brenton Tarrant, aki gonosztettét – saját bevallása szerint – a kereszténység védelmében követte el, hogy érezte volna magát és hova került volna egy ereje teljében lévő, fénykorában vakítóan sugárzó keresztény civilizáció keretei között a tette után?

Az ellenbaloldaliság nem konzervativizmus. A teli torokból történő ordítás nem pótolja a hierarchia és a szakralitás megértését. Ártatlan emberek vallásgyakorlásuk közbeni lemészárlása nem keresztes lovagi hőstett, hanem aljas, pokoli terrorcselekmény.

Összesen 292 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Barbár cselekedet - amit el kell ítélni- de amit sajnos fegyverként fognak használni a gonosz keresztények és zsidók ellen, akik muszlimok vérét kívánják. Már elkezdődött (Erdogan vádaskodási, Milo letiltása, Chelsea Clinton zaklatása, stb). De ez azon a helyzeten nem változtat, hogy az iszlám mindenhol békétlenséget teremt, ha más kultúrával találkozik.(Kereszténység, Buddhizmus, Judaizmus, Hinduizmus + Kína)

Most a keresztény világ egységesen elítéli a mészárlást, de amikor keresztényeket ölnek az arab, muszlim országokban nem látom ezt az egyöntetű kiállást, sőt....

Szép szőke herceg, senki nem mondta neked, hogy a gugli fordítót használni magyar szöveg írására, nem túl szerencsés??
Tudod a magyar elég nehéz nyelv és aki magyar egyből látja, hogy nem magyar az anyanyelved és valami fordítót használtál arra, hogy leírd ezt a baromságot.

Nem jön be, de
https://www.theguardian.com/au..
mps-widely-condemn-fraser-annings-final-solution-speech

Az előbb néztem meg a videót, amit ez a fickó készített. Elképesztő, komolyan, hogy mire képes az ember.

"A gonoszság néha kihagy, de az ostobaság soha."

Ez a fickó nem ostoba. Ez maga a gonosz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés