Új-Zéland után: a terror nem keresztes lovagi hőstett

2019. március 17. 09:21

A Brenton Tarrant-félék nem a kereszténység védelmezői, hanem szadista, gonosz gyilkosok.

2019. március 17. 09:21
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Mandiner

A gyalázatos új-zélandi események újra megmutatták, hogy a valódi háború a tradíció és az antitradíció között zajlik, a hagyományt követők, megélők – legyen szó bármilyen vallásúakról – állnak szemben az istentelen felforgatókkal, vallásokat kiforgatókkal. Sajnálatosan megint kiderült, hogy kik állnak győzelemre.

Az nem kérdéses, hogy Brenton Tarrant köznapi módon nézve egy elmebeteg állat. Ez a tettének körülményeiből máris magától értetődik, de még inkább kiderül, ha megnézzük, pontosan milyen történelmi személyeket is írt fel fegyvereire.

Hunyadi János vagy Szilágyi Mihály nem védtelen, imádkozó embereket mészárolt le, hanem fegyveres katonákat a harctéren.

Aki e kettő között nem érti a különbséget, az menthetetlen.

Brenton Tarrant és a hasonszőrűek nem a kereszténység védelmezői, nem válaszcsapást mérők és nem keresztes lovagok. Pontosan azok, aminek látszanak: vérben tocsogó, szadista, gonosz gyilkosok. A bűnnek nincs vallási irányultsága.

Amikor egy Tarrant-féle a nyugati világ hanyatlásáról beszél, akkor halvány gőze sincs az ostobának, hogy valójában mi és miért is hanyatlik. Az, hogy tradicionális vallások egymás nyakának esnek és kölcsönösen igyekeznek azt elvágni, egyiküknek sem érdeke. Ellenben a Tarrant-féle felforgatók a hagyományos világot véglegesen tönkretenni akaró erők csahosai, mondhatjuk: hasznos idiótái.

Mindebben nekünk, jobboldaliaknak, semmi keresnivalónk sincs.

Brenton Tarrantnak semmi gondja sem lehet az iszlámmal, mint olyannal, mert látványosan fogalom nélküli ebben a kérdésben, és értelmi megalapozottsága nem lép túl egy liluló fejjel üvöltöző vulgárjobboldali eszmei sekélységein. A rémisztő valóság az, hogy tele van a világ ilyen személyekkel, akik bármilyen tradíció megértésére vakon tévelyegnek a Földön.

Princípiumzavaros, sötét, csalódott emberek ők, és csak a véletlennek köszönhetik, hogy éppen milyen terrorizmus rántja be őket.

Mivel elveik és ismereteik nincsenek, könnyedén lesznek bármilyen embertelenség lelkes szekértolói.

Az Európát, valamint a kereszténységet védeni akaró, más tradíciókat ellenben ócsároló érveik olyan szinten tanyáznak, mint a Holdra szállást tagadók elméletei, akik évtizedek óta kizökkentethetetlenül vallják, hogy a Holdon készült felvételeket valójában Stanley Kubrick rendezte, a holdjárók pedig nedves homokban hajtottak. Az ilyesféle ostobaságoknak résnyire sem szabad nyitva hagynunk az ajtóinkat.

A gonoszság néha kihagy, de az ostobaság soha.

Ez a modern időket leíró egyik legjobb mondat.

Vajon Brenton Tarrant, aki gonosztettét – saját bevallása szerint – a kereszténység védelmében követte el, hogy érezte volna magát és hova került volna egy ereje teljében lévő, fénykorában vakítóan sugárzó keresztény civilizáció keretei között a tette után?

Az ellenbaloldaliság nem konzervativizmus. A teli torokból történő ordítás nem pótolja a hierarchia és a szakralitás megértését. Ártatlan emberek vallásgyakorlásuk közbeni lemészárlása nem keresztes lovagi hőstett, hanem aljas, pokoli terrorcselekmény.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 342 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyLaci
2019. március 19. 21:03
Több mint 20 éve, amikor egy izraeli pasi gépfegyverrel mészárolt egy mecsetben, zsidó ismerősömmel láttam a hírt a tv-ben. Soha nem láttam még olyan boldognak, a testvére, egy igaz hívő megadta nekik, ami jár. Nem biztos, hogy a gender értékrend nincs pusztulásra ítélve. Mindig az erős éli túl, nem a liberál homokozós genderkék.
Akitlosz
2019. március 18. 20:52
Ugyan hogyan lenne már egy muzulmán ártatlan? A muzulmánok abban hisznek, azt vallják, hogy : „Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat!" Korán 47:4
Akitlosz
2019. március 18. 20:49
A multikulti, a globalizáció lenne a "hagyományos világ"? A müezzin éneke a "hagyományos világ" Németországban, Új Zélandon? Csak azért kellene eltűrni a muzulmánokat mert éppen nincsen náluk fegyver? Ez öngyilkos politika. Aki az iszlámban hisz ő veszélyes minden "hitetlenre", akkor is, ha békés.
gacsat
2019. március 18. 16:04
Valakinek a piszkos munkát is el kell végezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik