Egy kormánypárti képviselő elmondja, kiket értenek Brüsszel alatt

2017. május 2. 15:44
Brüsszelen az uniós intézmények vezetőit kell érteni – mondta a Mandinernek a KDNP-s Hollik István. A nemzeti konzultációs Állítsuk meg Brüsszelt-kampány kapcsán arról kérdeztük a kormánypárti képviselőt, vajon a Brüsszelből érkező pénzeket is megállítanák-e. Hollik szerint sokszor nem látszik, hogy a Bizottságnak jobboldali elnöke van.

Az Azonnali kérdésekben azt kérdeztük a parlamenti képviselőktől, hogy mit üzennek Brüsszelnek. A KDNP-s Hollik István részletesen is válaszolt a Mandinernek: nem csak üzent, de azt is elmondta, ki az a Brüsszel, és meg kell-e állítani egyúttal a fejlesztési pénzeket is. 

Ne sértsék meg a szuverenitásunkat. Ha több hatáskör megy Brüsszelbe, akkor a tagállamoknak egyre rosszabb lesz, a migráció kérdése is ezt mutatta meg. Sok olyan politikai cselekvése van Brüsszelnek, ami hatásköröket von el a tagállamoktól, Európai Egyesült Államokat akarnak, mi pedig ezt ellenezzük” – üzente Brüsszelnek a kereszténydemokrata politikus.

Mivel az EU-s intézményekben a fideszesek is ott ülnek, kíváncsiak voltunk, mit vagy kit ért a KDNP-s képviselő Brüsszel alatt. 

„A brüsszeli intézmények vezetőit kell Brüsszelen érteni”

– mondta erre Hollik. Hozzátette: igaz ugyan, hogy ott vannak a kormánypárti képviselők is az Európai Parlamentben, de ők nem is szavazták meg a migrációt támogató határozatokat, a magyar baloldali képviselők azonban igen. Azon felvetésünkre, hogy a Tanácsban viszont csak a tagállami kormányok képviselői ülnek, azt mondta: a Tanácsban a miniszterelnök mindent megtesz, hogy érvényesítse Magyarország érdekeit. Viszont hiába, ha a Bizottság és az Európai Parlament a nagy tagállamok szándékával egyezően igyekszik a többi tagállam hatásköreit csökkenteni – folytatta Hollik.

Arra az ellenvetésünkre, hogy az Európai Parlament önmagában nem sokat tud tenni a Tanács ellenében, nem adott érdemi választ, helyette inkább arról kezdett beszélni:

Hiába van jobboldali elnöke a Bizottságnak, sok olyan bizottsági javaslat van, ami aláássa a nemzetek Európája-koncepciót, és elindul egy föderális irányba.

A Brüsszelből érkező pénzeket is leállítsuk? – kérdeztük végül. Hollik szerint semmi összefüggés nincs a kettő között. 

„Ezek a pénzek nem könyöradományok, hanem Magyarországnak járnak”

– mondta, hozzátéve: nagyon sok pénzt fizetünk be mi is az EU-nak. Azt nem vitatta, hogy GDP-arányosan mi vagyunk a legnagyobb kedvezményezettek, viszont azzal érvelt, hogy a fejlesztési források nyolcvan százaléka visszajut a nyugati tagállamokba.

Azt az ellenvetésünket érdemben nem kommentálta, hogy pont ezen tagállamok összeszerelő üzeme Magyarország, amely szerep ellen láthatóan nincs kifogása a kormánynak. Viszont leszögezte: 

A fejlesztési források elvonásával való fenyegetést sima zsarolásnak gondoljuk.

A többi parlamenti képviselő válaszai rövidesen láthatók lesznek a Mandineren.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Brüsszelből érkező pénzeket is leállítsuk? – kérdeztük végül. Hollik szerint semmi összefüggés nincs a kettő között. "

Ki gondolta volna????

A pénz az jöhet, hiszen arra szükség van, mert még éhen halnak a cimbik, akik az EU-s pénzek nélkül a fasorban sem lennének, hiszen saját erejükből semmit nem tudnának elérni.
Lásd Pénztáros Lőrincet, Magyarország ötödik leggazdagabb emberét, aki csak és kizárólag EU-s pénzekből gazdagodott.

Válaszok:
Berecskereki | 2017. május 2. 19:05

"...A senki által meg nem választott Európai Bizottság..."

Halvány fogalmad sincs arról, hogy hogyan működik az EU aminek Magyarország is a tagja, de azért megmondod a tutit.

No comment...

Mondj egy olyan nagyberuházást, amely uniós pénz nélkül valósult meg!

Biztos, hogy nem az EU a demokrácia csimborasszója, de ma az EU nélkül az ország gazdasága a béka feneke alatt lenne, ez ezer százalék.

Norvégia a világ egyik leggazdagabb olajállama, amely az arab és afrikai olajállamoktól éltérően okosan használja fel ezt a bevételt.
Szóval Norvégiával nem igazán lehet összehasonlítani Magyarországot.

Brüsszelen az uniós intézmények vezetőit kell érteni – mondta a Mandinernek a KDNP-s Hollik István.
És?
Ez teljesen világosan óvodás anyag.
Miért kell ezt szalagcímként kiugratni, ráadásul lesajnáló, "ez egy hülye" stílusban, így:
"Egy kormánypárti képviselő elmondja, kiket értenek Brüsszel alatt
Elmondja, érted, nem megválaszolja, nem rávilágít, nem egyszerű mondattal válaszol, nem, nem:
Elmondja.
Verset szoktak elmondani.
Elmondom apádnak, mit tettél.
A bűnös végül elmondja a történetet, elejétől végéig.
Kassai elmondta, mit, miért ítélt meg.
Értjük, az elmondja lesütött szemű embert jelent, aki megpróbálja kimagyarázni a hibáit, ezért nem kijelent, nem vádol, nem megvilágít stb., valósággal meggyónja: elmondja.

Olyasmi ez, mintha a mandiner ehelyett:
Írta: Bakó Beáta, Bukovics Martin"
azt írta volna:
Böfögte: Bakó Beáta, Bukovics Martin"
Esetleg még: Okádta.

Orbán Viktort az összes brüsszeIi intézmény éIére!
(vagy IegaIább egy, Orbán ÁItaI váIasztott brüsszeIi intézmény éIére)- és minden a heIyére kerüI.

Günther Oettinger biztos is megnyugtatta a németeket, hogy az új tagállamokba érkező pénzek nagy részéből német gépeket és szolgáltatásokat vesznek.

Ha a fejedben lévő valamit gondolkodásra is használnád és emlékeznél amit itt a Mandineren olvastál, akkor nem írnál ilyen zagyvaságot.

Nem a Fidesz és nem Orbán Viktor mondta, hanem Günther Oettinger, az EU költségvetéséért és emberi erőforrásokért felelős biztosa.

"Annak a pénznek a nagy része, amelyet az EU Lengyelországnak ad, visszaáramlik Németországba. A lengyelek úgy költik el a pénzt, hogy megrendelésekkel látják el a német ipart, német gépeket és kamionokat vesznek. Így tehát a nettó befizető tagállamok, mint például Németország, érdekeltek a strukturális és kohéziós támogatásokban”
https://global.handelsblatt.co..

2004-2010 is annyi támogatás érkezett Magyarországra, amennyi 2010 után. 2010 előtt ugyanannyi hitelt vettünk fel, mint amennyi a támogatás volt, de a Gyurcsány kormány mégis majdnem csődbe vitte az országot. Ha a GDP értékből levonjuk a külföldi multi cégek GDP értékét a felvett hitelt - beleértve a lakósságit is - a GDP érték már 2005-tól mínuszban van.

Mészáros Lőrincet pedig ne keverd bele a témában, mert ha a Gyurcsány kormány az EU támogatások plusz a felvett hitelek ellenére is majdnem csődbe juttatták az országot, akkor mennyit lophattak. A lopást azonban mindkét időszakra jogerős birói ítélettel bizonyítani kellene, ahogy a korrupciót is. Enélkül csak blöff.

A költségvetési hiány alakulás a Gyurcsány kormány alatt

Költségvetési hiány
2005 -7,8
2006 -9,3
2007 -5,1
2008 -3,6

2005-2008 átlaga 6,5

Tisztelt Riporterek!

Ha újságíró riporter lennék, és olyan kérdéseket tennék fel, mint Önök nagyon szégyellném magam. Önök nem a valóságot akarják feltárni, hanem gúnyt üznek a riportalanyaikból. Szégyelljék magukat.

Kit ért a KDNP-s képviselő Brüsszel alatt?

Evidens, hogy a települést nem értheti. Így logikusan marad az EU vezetése – elnökök – és az EP. Önöknek tudniuk kell, hogy a Kormányfők Tanácsa csak egyhangú határozatot hozhat, amely kötelező minden tagországra. Az Európai Parlament viszont feles és kétharmados határozattal dönhet. Ezt játszották ki a migráns elosztás kapcsán.

A Brüsszelből érkező pénzeket is leállítsuk?

Ezt a kérdést már megválaszolta Günther Oettinger, az EU költségvetéséért és emberi erőforrásokért felelős biztosa. Ídézem:

„Annak a pénznek a nagy része, amelyet az EU Lengyelországnak ad, visszaáramlik Németországba. A lengyelek úgy költik el a pénzt, hogy megrendelésekkel látják el a német ipart, német gépeket és kamionokat vesznek. Így tehát a nettó befizető tagállamok, mint például Németország, érdekeltek a strukturális és kohéziós támogatásokban”
Why not save even more – for example, the billions in E.U. structural funds that go to Poland and Hungary, since those two countries refuse to take in refugees?
Budgetary policy shouldn’t be used to impose political penalties. The structural funds are for making weak regions more competitive. And a large part of every euro the E.U. gives Poland comes back to Germany. The Poles use the money to place orders with the German construction industry, to buy German machines and German trucks. So net contributors such as Germany should be interested in the structural funds. From an economic perspective, Germany isn’t a net contributor but a net recipient.
https://global.handelsblatt.co..

Ekkor még nem beszélünk a külföldi multi cégek az anyavállalatukon keresztül külföldre mentett profitjáról, amely az olcsó infrastruktúra és olcsó munkaerő eredménye. Mindehhez még hozzájön a közös „kalap” Magyarország befizetése. Ha mindezt figyelembe vesszük akkor rögtön nem lesz a javunkra az egyenleg.

Azt az ellenvetésünket érdemben nem kommentálta, hogy pont ezen tagállamok összeszerelő üzeme Magyarország, amely szerep ellen láthatóan nincs kifogása a kormánynak. – írják.

Ha Magyarország nem lenne ilyen mértékben eladósodva, amit a Gyurcsány balliberális kormánya hitelként felvett most rendelkezésre állna be lehetne fektetni magyar cégek létrehozása és akkor nem lenne ilyen mértékben szükség a külföldi összeszerelő cégekre.
A balliberális kormányok a múltban nem a hazai cégeket támogatták, hanem a külföldi cégeket. Az állami beruházások döntő hányadát külföldi cégek nyerték el, mellyel az ő nyereségük növekedett.

2002 után pedig az uniós támogatásokat ki lehetett volna egészíteni a költségvetésből - ahogy ezt a többi ország tette – ezt azonban a balliberális kormányok hanyagolták.

Válaszok:
Gregorius | 2017. május 2. 23:14

"Mutass egyetlen egy posztot, ahol szadeszes gondolat jön elő!"

A mosatni poszt is ilyen, ha a kérdésfelvetést vesszük figyelembe. Ugyanez igaz az összes hozzászólásodra. Így hiába írod le akár százszor is, hogy egyenlő mércével mérsz, mert ezt a hozzáadásaid nem igazolják vissza. Irányodban a véleményem korábban leírtam, ez azóta sem változott.
Továbbá, a hozzászólásaidban az állítások mellöl mindig hiányzik, és egyre többet blöffölsz.

LOL
Ovis vagy?

Gondolkodó ember tudja, hogy Brüsszel nem megy, nem cselekvő személy, így megállítani sem lehet. Azt is tudja, hogy az Európai Unió székhelye Brüsszel. Így azzal is tisztában van, hogy a rövid, tömör felhívás kiről szól.

Egyáltalán van neked szavazati jogod? Ha van, vissza kellene vonni, mert az értelmi képességet nagyon az átlag színt alatt van.

Nem lehet szakmunkást találni, a kecskeméti Mercedes már saját kezébe vette, hogy magának képezzen ki munkásokat. A különféle dísznek beszerzett diplomák a kutyának sem kellenek.

Ennyit rólad, mert nálad már minden Orbán körül forog. Látszik, hogy bele is szédültél.

Stílusod, erkölcsi magatartásod és tudásod alapján vitaképtelen és így fegyvertelen is vagy. Ilyen személlyel pedig nem érdemes polemizálni.

Azt is jó lenne látni, mire költhetők az EU pénzek. Felzárkóztatni nincs mit, újra kéne mindent teremteni, de az állami szubvenció tiltva van.

Te pedig fel tudod fogni, hogy pusztán diplomásokkal nem lehet termelést folytatni? Valakinek meg kell fogni a kalapácsot is, csak hát manapság már büdös a kétkezi munka. Neked nem tűnt fel a széles látóköröddel, hogy az iparban hiány van szakmunkásokból?

Tájékozatlanságodnál csak a bunkó stílusod nagyobb.

Csak kérdezem. Nem lenne jobb cím; Bakó a Bitó színpadán lefejezi a Fideszt?

Na ja!
Pattogsz, mint kecskeszar a lapáton. Annyit is érsz.

A fickó kinevetni való. Egy több tucat nick nevű prosztó.

A Mandiner riportere még ott tart , hogy kegyként kapjuk a pénzt Brüsszelből , a szolgalelkűségért cserébe...

Sok példa van : Almunia , Kovács László , a görögöket az Euró zónába felvevők , holott már akkor ismert volt a görög gazdaság helyzete stb.

A Bizottság, ami valahogyan az Unió kormányának tekinthető, kimaradt. Egyébként a Bizottságnak van apparátusa (DG-k, a Parlamentnek alig van embere), a jogszabály tervezeteket ők dolgozzák ki, de egyre több területen él az un. "együttdöntési" eljárás, ami annyit jelent, hogy a Parlamentnek és a Bizottságnak is egyet kell értenie, ami gyakran vidám huzakodáshoz vezet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés