Kokó: Nem úgy vagyok fideszes, ahogy a világ gondolkozik egy fideszesről

2024. szeptember 12. 11:00

„Kritikusa vagyok annak a kormánynak, amelyre mindig is szavazok. Ha ez elég ahhoz, hogy fideszesnek hívjanak, akkor fideszes vagyok, de engem nem a párthűség vezérel, hanem az értékrendem” – fogalmazott az olimpiai és világbajnok ökölvívó.

2024. szeptember 12. 11:00

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Nemrég interjút adott a Demokratának Kovács „Kokó” István. Az olimpiai és világbajnok ökölvívót többek között arról kérdezték az olimpián történtek kapcsán, hogy betört-e a genderpropaganda az ökölvívásba vagy másról van szó. De arra is kíváncsiak voltak, hogy mit gondol a Fideszről.

Arra a felvetésre, hogy ringbe szállt volna-e, ha tudja, hogy az ellenfelének két X-kromoszómája van, azaz nő. Kovács egyetértett a riporterrel abban, hogy ez egy abszurd kérdés. Majd azzal folytatta, hogy 

az soha nem fordulhatott volna elő, hogy férfiak nőkkel, nők pedig férfiakkal vívjanak, 

és most sem fordulhatna elő.” 

Hozzátette azt is, hogy olyat még nem hallott, nő férfiakkal akarja megméretni magát. „Ennek a fordítottját éltük meg az olimpián” – idézte fel az Imane Helif-botrányt, melynek kapcsán kifejtette „ez nagyon szomorú, mert sokat küzdöttünk azért, hogy a nőknek is adjunk lehetőséget a bizonyításra, és felettébb furcsa, hogy miközben a nők érdekében és védelmében cselekszünk, »elfelejtjük« ellenőrizni a sportolók biológiai nemét.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egykori magyar ökölvívó arra is emlékeztetett az interjúban, hogy 2022-ben a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) egyik tornáján végzett genetikai teszt bizonyította, hogy Iman Helifnek XY-kromoszómája van, magyarán férfi. Az IBA hiába jutotta el ezt az információt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), induláskor nem végeztettek genetikai tesztet a sportolókkal, mondván, a nemiség igazolásához bőven elég az útlevél.

„Engem nem a párthűség vezérel, hanem az értékrendem”

A beszélgetés vége felé előkerült az a kijelentése, amelyet a mai napig idéznek tőle. A Hír TV-ben ugyanis korábban azt mondta, hogy „nem fideszes”. Kovács szerint akkor félreértelmezték a szavait. 

Nem úgy vagyok fideszes, ahogy a világ gondolkozik egy fideszesről. 

A fideszes talán mindennel egyetért, amit a kormány csinál, én nem értek egyet mindennel” – folytatta. „Kritikusa vagyok annak a kormánynak, amelyre mindig is szavazok. Ha ez elég ahhoz, hogy fideszesnek hívjanak, akkor fideszes vagyok, de engem nem a párthűség vezérel, hanem az értékrendem. Mivel a Fideszre szavaztam, elvárom tőlük, hogy ők képviseljék a legjobban azon etikai és morális értékeket, amelyek miatt őket támogatom” – szögezte le.

Kokó gondolatmenetét azzal zárta, hogy nyíltan politizálni nem szeret, de néhány rossz döntés ellenére is a Fideszt tartja alkalmasnak arra, hogy kormányozza az országot.

„Elcsajosodott a világ”

Az egykori sportolót megkérdezték arról a pofonról is, melyet Ábrahám Róbert médiaszemélyiség Puzsér Róbert publicistának osztott ki, amiért utóbbi feljelentette őt. Kovács szerint „a 80-as években szégyenletes lett volna, egy pofon miatt rendőrt hívni... Nálunk, Pongrácon kiérdemelte volna a »vamzercsicska« becenevet. Úgy is mondhatnám, elcsajosodott a világ, és ez nekem pont az sugallja, hogy az ökölvívásnak igenis van létjogosultsága, mert tele vagyunk feszültséggel és agresszivitással.(...)” – vélekedett.

„Ma kimész az utcára, és érzed, hogy az emberek tele vannak gyűlölettel, a közösségimédia-platformok pedig teret adnak rengeteg elfojtott gyűlöletnek” – húzta alá Kovács „Kokó” István.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2024. szeptember 16. 07:55 Szerkesztve
Nem létezik talpig becsületes vezető politikus. Aki talpig becsületesnek tartja magát, az úgysem lenne jó politikus, mert felfalnák a talpig becstelenek.A középutas politikusokat keressük. De a választás napjáig mindenki ígéri a tejet, mézet, Kánaánt. ezért nehéz a dolgunk.Mi Európában két világrendet vizionálunk. Egy jobbára szuverenistát és egy mások által irányítot, testidegen világrendet.Ezenkívül tudjuk, hogy abszolút igazság nem létezik, csak nézőpontok vannak. Elveknek látszó gondolatokkal is találkozunk. Írígykedünk, ha nálunk tollasabbat látunk, büszkék vagyunk, ha a mi pénztárcánk vastagabb. Aztán egyszer csak elmegyünk és apró fülkékben pecséteket nyomkodunk. Lenyeljük, ha másnak más véleménye van, de szeretnénk ha a mienk érvényesülne. Mindig van pár év gondolkodási időnk.
Akitlosz
2024. szeptember 12. 12:40
„Ma kimész az utcára, és érzed, hogy az emberek tele vannak gyűlölettel, a közösségimédia-platformok pedig teret adnak rengeteg elfojtott gyűlöletnek” – húzta alá Kovács „Kokó” István." Ilyen a politikai rendszer. Politikai pártoknak nevezett oligarchikus bandák küzdenek a hatalomért, amely csakis az övék lehet, másnak esélye sincsen. Az ilyen politikai rendszer pedig szükségszerűen és automatikusan folyamatosan ellentéteket, megosztottságot gerjeszt a társdalomban.
Akitlosz
2024. szeptember 12. 12:36
"Kokó: Nem úgy vagyok fideszes, ahogy a világ gondolkozik egy fideszesről" Lényegtelen. A szavazatot nem kell megindokolni. Bevallani sem. A szavazás titkos.
Novicsok-5
2024. szeptember 12. 12:09 Szerkesztve
"A fideszes talán mindennel egyetért, amit a kormány csinál, én nem értek egyet mindennel." Ezért vagy libsi, mert nem nyalsz vakon. "Mivel a Fideszre szavaztam, elvárom tőlük, hogy ők képviseljék a legjobban azon etikai és morális értékeket, amelyek miatt őket támogatom." Ó, bizony azt teszik. Pedofil, meleg papjaikkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!